Роль Івана Франка в національному відродженні України

25 грудня 2013, 05:18
Власник сторінки
0
164

Іван Франко

Культурне надбання нашого народу надзвичайно багате і воно має велике значення як для соціальної, так і для духовної розбудови нашої неньки. Я думаю, що слід почати саме зі спадщини, яку нам залишив геніальний письменник, перекладач, громадський та політичний діяч - Іван Франко. Ми ще зі школи знайомі з його творами: "Каменярі" та "Мойсей", з історії України також можна пригадати про його діяльність в партії і, особливо його роль на території Галичини. 
За підрахунками дослідників, що всі роботи Івана Франка налічують понад 6 тисяч, це і рецензії, статті, переклади чи не з усіх мов світу, відгуки, дослідження тощо. Мені важко отак одразу пригадати когось з культурних діячів, і не тільки українських, які проявляли себе у стількох сферах творчості і залишили після себе такий слід.
Національна ідея та переживання за майбутнє - ось що супроводжувало Франка на протязі його життя. Йому була небайдужа доля українців, він прагнув створити самостійну державу. Він присвятив своє життя Україні. 
Його шлях був нелегким. Йому судилося пережити каяття, зневагу, образу, самотність та відчуження, але і радість відкриття високої правоти самопожертви в ім'я народу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.