Про Геічів

20 листопада 2013, 09:13
Власник сторінки
Dolce far niente
0
289

і Реституцію

Спершу визначення Вікі Реститу́ція (лат. restitutio — відновлення) — відновлення стану майна, який існував на момент вчинення дії, що завдала шкоди, тобто це повернення або відновлення матеріальних цінностей в натурі || поновлення порушених майнових прав, приведення їх до стану, що існував на момент вчинення дії, якою заподіяно шкоди, тобто повернення або відновлення матеріальних цінностей у натурі — тих же самих, або подібних, або речей такої самої вартості. Інститут Р. застосовується у цивільному праві щодо недійсних угод. Тобто поняття реституції є двох видів 
- В Міжнародному праві – форма матеріального відшкодування шкоди внаслідок неправомірного міжнародного акту шляхом відновлення стану який існував до моменту його здійснення. 
- В цивільному праві – наслідок недійсності угоди що полягає у поверненні сторонам усього отриманого при угоді. При неможливості повернути товар у натуральному вигляді – повертаєцця його вартість у грошовому обчисленні. В Українському цивільному праві ця правова форма давно існує – недійсність правочинів. На доказ – спробуйте заключити договір на реалізацію товару іншого господарюючого суб’єкта – і не повернути контрагенті ні грошей ні товару. Тому ми нас це не цікавить. А цікавить нас Реституція в міжнародному праві - чи у праві різних країн. 
Після звільнення від совіцької окупації в кінці 80х років минулого століття країн Сх. Європи деякі з них провели т.зв. Реституцію – повернення майна законним власникам неправомірно вилученого у них окупантами. Цей крок був логічним і нормальним. Пояснюю. Хтось дляприкладу дивився старе совіцьке телемило «Долгая дорога в дюнах»? Там де Марті Озола разом з її чоловіком Ріхардом (есесівцем) командир чоловіка з СС демонструє і пропонує для проживання кілька «вільних» квартир в Ризі? Квартири разом з меблями, посудою, фіранками на вікнах і здаєцця навіть з хавчиком у холодильнику? Де господарі? У фільмі прямо не сказали. Так ось - усе це правда. Якщо звісно зробити одне уточнення. Замість Ріхарда-есесівця підставити Ваньку-емгебіста (або партапаратчіка). В кінці 80х прибалти опинились в ситуації коли внаслідок певних дій окупаційного совіцького режиму корінне населення складало меншість від усього населення республіки. Дляприкладу латвійці складали третину від усього населення Риги. Чому так мало? Дивіцця «ДДвД» і підставте замість Ріхарда «Ваньку-емгебіста». Тобто шо означає процес Реституції в цих країнах Сх.Європи? 
1. Прийшли російські окупанти і відібрали майно в корінного населення. 
2. Після звільнення від окупації пограбоване майно логічно потрібно повернути попереднім законним власникам. 
Тепер щодо Геіча. Цей кадр не просто спекулюючи – а ФАЛЬСИФІКУЮЧИ пункти договору про Асоціацію з ЄС намагаєцця нам втерти що у ньому серед інших пунктів прописана вимога Реституції. Позаяк Договір про Асоціацію більшість українців не потрудились прочитати (чи багато насєлєнія РФ читало усіх договора укладені в рамках ТС?), то брехня Геіча виглядає досить «правдоподібною». 
Проте залишимо наразі фальсифікацію геічами Договору про Асоціацію між Україною і РФ, і повернімось до ЗУ. Яке міжнародно-правове становище Галичини і Волині до 1939го? Вони насправді теж булиокупованими територіями – правда не совітами, а Польщею в 1919му. Завдяки армії Галлера, яка була підготовлена і озброєна Антантою для боротьби з Совіцькою Росією - поляки її використали для війни проти зовсім не совіцької ЗУНР. Країни Антанти санкціонували приєднання ЗУ (без Закарпаття і Буковини) до Польщі з умовою забезпечення прав і свобод, в т.ч. і національно-культурних, корінного українського населення. І з умовою надати можливість політичного самовизначення українцями ЗУ, через 20 років. Подібні приєднання Антанта санкціонувала також для Чехословаччини над Закарпаттям і для Румунії над Буковиною. Виконала цю умову одна лиш Чехословаччина… Поляки замість забезпечувати права, в т.ч. і майнові, українців, кинулись їх нищити. Чого вартує одна лише програма заселення «осадчіками» (польськими ветеранами терориста Пілсудського) земель відібраними в українців Волині. Чи пацифікації. Чи полонізації польських шкіл… 
 В 1947му році війська і служба безпеки ПНР провели операцію «Вісла» - виселення сотень тисяч українців Сходу ПНР на Захід-Північ країни, і в УРСР. Тобто в українців масово відбирали майно нажите поколіннями. Щодо когось вони провели «реституцію»? Я усе це так широко розписую щоб намікнути яка це складна тема. І невідомо хто у випадку реституції буде у виграшу – поляки чи українці. 
Алекс тут намікнув на «рассійскіх дворян» які «теж претендуватимуть на майно в Україні». Хочу Алексу нагадати шо це майно «расійскіх дворян» (двірні) часто перед тим було відібране в якихось українців. Вобчем будуть зустрічні вимоги реституції. 
Тепер щодо Геіча. На вимогу навести пункти Угоди про Асоціацію Україна-ЄС де йдецця про «Реституцію» яку «зобов’язалась провести Україна» - Геіч навів статті 2 і 14 Угоди про Асоціацію (бажаючи переглянути ці статті цієї угоди можуть тицьнуити ТУТ). Після того коли я не полінувався, погуглив і скопіпастив ці статті, де йшлось всього лиш про суди, боротьбу з корупцією, вимогами розвивати демократію в Україні ітд. – Геіч почав взагалі городити якийсь брєд про «конвенції ООН», «Конвенції Ради Європи», «Гельсінський заключний акт Наради по безпеці і співробітництву в Європі 1975го», і навіть якої то «Конвєнциі о Рєстітуциі» якої ВАГАЛІ НЕ ІСНУЄ В ПРИРОДІ! Особливо Геічу сподобалось рішення ЄСПЛ по справі громадянина Польщі Єжи Бронєвського, в якому за його словами присудили вимогу щодо України виплатити цьому Єжи 60тис. євро. Геіч навіть гордо назвав це «ПРЕЦЕДЕНТом». 
Юридичні пізнання Геіча звісно шокують. Проте я вирішив погуглити Єжи Бронєвського. І натрапив на «Украінскій вибар». Десять перших лінків гугл видав повідомлення іменно із цієї цікавої організації кума російського президента. Перший лінк взагалі був статтею з Медведчуківського агітлистка «газета 2000» від 2005го року. А в інших активно згадувались «Договор про Асоциацію», «Україна» і «Рєстітуция». Тепер зрозуміли з яких джерел бере ці афігітєльні відкриття про "Рєстітуцию в Договорє про асоциацию" наш Геіч?

P.S. А Єжи Бронєвскій? Справа Єжи Бронєвського який розглядав Європейський Суд з Прав Людини насправді називаєцця «Єжи Бронєвскій проти Польщі». І вимагав Єжи компенсації від ПОЛЬСЬКОЇ влади а не Української. 
Інфа для роздумів. Внаслідок Ялтинської і Потсдамської конференцій відразу після війни між «Польським комітетом визволення» (тодішнім Урядом ПНР) і Урядами Литовської РСР, Булоруської РСР і Української РСР було підписано договір згідно з яким сторони зобов’язувались надати належну компенсацію вартості залишеного нерухомого майна усім репатрійованим особам. Від з 1944 року до 1953 року відповідно до “республіканських договорів” було переселено біля 1 240 000 осіб. Вобчем вчергове переконався – канапи є найбрехливішим народом на світі! Кацап брехньою живе і брехнею поганяє. А на підтвердження брехні канап створює нову брехню. Нема ні вимоги реституції, ні Єжи Бронєвскій. А є лиш кум Путіна Медведчук і його вірна собачка Геіч, той шо родом з Башкирії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.