Королевській продовжили карт-бланш

07 листопада 2013, 09:28
Власник сторінки
політичний експерт, письменник
0
141

За програшем євроінтеграційної ініціативи опозиція починає арєргардні бої персонально з деякими з міністрів . Це не зовсім політика, це більше міжособистісні стосунки.

 


 

 

Кількатижнева атака на міністра Королевську з боку опозиційних депутатів , що спеціалізуються на соціальній політиці, здається тільки посилила саму Королевську. Адже ця атака виглядала як спроба виокремити слабку ланку в цілому КМ, і через цю слабку ланку продемонструвати суспільству неспроможність цілого КМУ

Не важливо , якою мірою достовірні панічні відомості про відсутність грошей у Казначействі,  про вичерпання джерел наповнення бюджету та інша подібна інформація . Важливо , що соціальні виплати не заморожені, робота соціальних служб помітна і взагалі соціальний захист не зупинилася .   І Президент це оцінив .

 Зараз ми з великим ступенем ймовірності можемо говорити , що у Королевської продовжений карт- бланш на проведення соціальних реформ. Гострі кадрові питання , які ставилися по  деяких фондах , а також звинувачення у відсутності коштів на соцпрограми Президента - все це на сьогодні перестало бути актуальним. Уряд не тільки виділив додаткові гроші для міністерства , а й фактично посилило позиції особисто Королевської. Чого варто було очікувати: адже В.Янукович чітко визначив соціальну сферу пріоритетною , читай - одним з опорних напрямків роботи з виборцями в передвиборний рік .

Тож при оцінці ступеня реальності причин різко збільшеною жорсткої критики роботи міністра соцполітики не варто скидати з рахунків і суб'єктивний фактор , і тим більше - політичну доцільність. Серед основних критиків достатньо тих , кого торішні кадрові перестановки в Кабміні позбавили доступу до дуже значних ресурсів . Ну і , звичайно ж , якщо Президенту вигідно максимально сприяти успішній роботі Мінсоцполітики , то в інтересах опозиції якраз криза соціальної сфери. Оскільки напевно наступний за цим соціальний вибух знову , як і в 2004 -му , може підняти їх у владу. І цього « вибуху» опозиція з марною надією чекає вже третю осінь поспіль.

Соціалка й справді, як би тяжко людям не було, навряд чи зможе збурити народ настільки, настільки можуть збурити  фальсифікації на виборах, тож опозиції варто більше акцентувати не на соціалці , а на національній перспективі – Євроінтеграції, а коли первшість у євроінтеграційних процесах фактично без бою віддана Банковій, то й боротьба за соціалку виглядає, ні більш-ні менш, навіть я к не боротьба з політикою Уряду, а персональне поборювання того чи іншого представника Уряду.Це вже не політика, а персональні розборки.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.