Серед євроінтеграційних законів є й приємні. Сигнальні для МВФ.

06 листопада 2013, 17:37
Власник сторінки
політичний експерт, письменник
0
150

Якщо б ВРУ і українська влада жила тільки долею Тимошенко - тоді б криза була б невідвортньою. А так існують і інші турботи , і потреба в інших законах

 

Вся інформаційна колотнеча  довкола залежності підписання Асоціації з ЄС і вирішенням долі Юлії Тимошенко якось затінили всю іншу законотворчу діяльність ВР, а там ще цілий ряд і приємних законів, законів котрі вже демонструють дружній  потенціал і прихильність ЄС до України.  

 

Так серед інших є й законопроект із доволі складною назвою, але прозорим значенням „Проект Закону № 0050 про ратифікацію Меморандумом про Взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як Кредитором і Кредитної угоди між Україною як Позичальником, Національним банком України як Агентом Позичальника та Європейським Союзом як Кредитором Щодо Надання Україні макрофінансової ДОПОМОГИ Європейського Союзу у сумі до 610 мільйонів євро.”

 Цей законопроект ініційований  Президентом України , а розробник - Міністерство фінансів України , і направлений він  на ратифікацію договорів , укладених з Європейським Союзом про надання Україні кредитної допомоги ЄС

Після ратифікації меморандуму про взаєморозуміння з ЄС Україна отримує доступ до отримання траншів від ЄС ( через узгодження з МВФ) . Кредит буде видаватися траншами 4 . Максимальний термін погашення - 15 років. Кредитор може миттєво припинити кредитування ( анулювати невибраний частина траншу ) у разі порушення угоди . Між видачами траншей встановлюється період в 3 місяці. Перші 100 млн. євро будуть видані після прийняття закону і підписання Кредитної угоди . Транші будуть надходити через НБУ.

Законопроект погоджено  з Національним банком , Міністерством економічного розвитку і торгівлі , Міністерством енергетики та вугільної промисловості , Міністерством закордонних справ , Міністерством доходів і зборів , Національною комісією , що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг , та Міністерством юстиції .

 

Подібні ратифікаційні закони є свідченням не лише прихильності ЄС до України , але й свідченням відповідальності української влади, визнання її кроків на покращення інвестиційного клімату і полегшення умов ведення бізнесу в Україні. Звичайно, скачки в рейтингах, хай навіть на 25 позицій, вражають, але це все ж скачки в другій сотні країн, а не в першій пятдесятці. Євросоюз дає наполегливі паси українській владі, і цей кредит що повязаний ще й узгодженням із МВФ є своєрідним  сигналом  для МВФ про те, що українська влада готова до нової співпраці вже через сприяння ЄеСівських структур.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.