«Реформи» нинішньої влади лише «закручують гайки» українському бізнесу

25 жовтня 2013, 07:30
Власник сторінки
0
387

В Україні продовжують невпинно скорочуватись темпи промислового виробництва, будівництва та торгівлі. Як наслідок - українська економіка в другому кварталі нинішнього року скоротилася на 1,3%.

Спостерігається і падіння реального ВВП. В першому  кварталі рівень внутрішнього валового продукту України знизився на 1,2 %, а значить, замість гальмування - темпи спаду прискорилися.
Нинішній розвиток економіки не дає підстав очікувати значного зростання ВВП і за підсумками 2014 року.
Згідно даних Державної служби статистики, за звітний квартал іноземні інвестори вклали в українську економіку трохи більше мільярда доларів, але одночасно вилучили  понад півтора мільярди.
В першому півріччі нинішнього року іноземні інвестори вклали в українську економіку на 23% менше коштів, ніж в минулому році. При цьому капітальні (довгострокові) інвестиції зменшились на 15%.
Останнім часом інвестори, експерти та високі закордонні представники публічно заявляють про погіршення бізнес-клімату в Україні. За словами посла Франції, дії, які влада застосовує щодо великих іноземних компаній, не можуть сприяти залученню іноземного капіталу.
Наслідком «реформ» правлячої партії є лише «закручування гайок» діючому бізнесу. Так, запровадження нового податку на капітальні інвестиції на фоні їх стрімкого падіння – це свідоме шкідництво з боку нинішньої влади.
Уряд має нарешті зупинити процеси, які можуть ще гірше відобразитися на інвестиційному іміджі країни, і приступити до реальних дій з реанімації нашої економіки. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ВВП,економіка,уряд,бізнес,податки,Легеза,інвестиційний клімат
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.