За гроші Яценюка пенсіонери «помайданували» на Грушевського проти Богатирьової

21 жовтня 2013, 06:15
Власник сторінки
0
140

П’ятничним ранком 18 жовтня парк біля Мінохоронздоров’я неочікувано наповнився перехожими, які розгорнули державні прапори і плакати...

«Міністр, де дешеві ліки?», «Скільки коштує життя?» та почали скандувати «Раю-геть!». На це дійство також завітали народні обранці від ВО «Батьківщина» Павло Петренко, Максим Бурбак та Анатолій Дирів, які почали було скеровувати рев декількох сотень протестуючих, котрі до моменту прибуття парламентських вельмож вже встигли добряче «підігрітися» безкоштовними (тоб-то, за рахунок «замовника») гарячими напоями, турботливо приправленими дешевим алкоголем. 
Організаторами цього театралізованого протесту, насправді виявилися представники парламентського комітету з питань охорони здоров’я, представлені на мітингу переважно названими депутатами ВО «Батьківщина», які знову намагалися нагадати міністру охорони здоров’я Раїсі Богатирьовій за виконання пілотних проектів щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, а також за «відкат» у тендері щодо закупівлі карет швидкої медичної допомоги.
Нажаль, ані збудженим від вжиття у роль рятувальників простого люду народним обранцям, ані «разгаряченому» натовпу «громадських активістів», що у подумках вже витрачали обіцяні за «незручності» Маріїнського парку 160 грн., конструктивні розмови із представниками МОЗ, які вийшли до мітингувальників з’ясувати, а в чому, власне, полягають їх претензії, виявилися непотрібні. Не в останню чергу це пов’язано із тим, що жоден з учасників мітингу, опитаний кореспондентами різних видань, так і не зміг сформулювати своєї конкретної претензії до Раїси Богатирьової та міністерства вцілому, обмежившись завченими заздалегідь гаслами, проте, деякі з пенсіонерок охоче визнавали, що їм обіцяли заплатити за тригодинну демонстрацію народного гніву поблизу будівлі МОЗ.
Вінцем цього дійства стало відрядження делегації представників названого парламентського комітету, переважно з оточення Арсенія Яценюка, до керівництва МОЗ, нібито, з метою переговорів щодо перегляду умов тендеру щодо придбання карет «швидкої» допомоги. Однак, результатів переговорів цієї делегації натовп протестуючих із пенсіонерів і молодиків чекати не став, скупкувавшися навколо своїх «тисячників» за омріяними гривнями.
А що ж це було, спитає уважний читач? А відповіді, насправді, тут є, і не одна, а, як мінімум, дві. Перша – зверхня і недолуга, яку будуть тиражувати всі телеканали – мовляв, натружені місяцями розслідувань народні обранці знайшли таки факти, аби впіймати «на гарячому» Раїсу Богатирьову, яка намагалася привласнити державних грошенят на тендерах. А друга – більш прозаїчна, проте, не така цікава ЗМІ, лежить на поверхні: оточення Арсенія Яценюка в особі Петренка і Диріва намагається не тільки проконтролювати декілька «ласих» тендерів, що проводить МОЗ України, а ще й виторгувати собі «ексклюзивні» умови для участі в їх реалізації, а сторонні люди із прапорами за вікнами відомства у парку – лише інструмент демонстративного тиску на адміністрацію Мінохоронздоров’я. Не підете на наші умови – ми цей натовп тут підселимо і будемо майдану вати до тих пір, поки ми не домовимося!
Залишається сподіватися, що у відповідальних заступників Раїси Богатирьової, та в неї самої вистачить мудрості та державницького духу не піддаватися на подібні провокації Яценюка і його жадібної до державних грошей команди.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.