«УДАР» пропонує законопроект, який наблизить Україну до європейських стандартів

10 жовтня 2013, 10:12
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
184

Поки влада розповідає про «покращення» у всіх сферах, Україна залишається одним з європейських аутсайдерів за рівнем економічних і політичних свобод.

Причиною такого відставання є низка проблем, які ускладнюють, а то й роблять зовсім неможливим нормальне започаткування і ведення своєї справи в Україні. Зокрема, це адміністративний тиск на бізнес та складність процедур отримання дозволів для здійснення господарської діяльності.

Мабуть, у жодній з розвинених країн немає такої кількості регуляторних документів, як в Україні. Під час започаткування та ведення бізнесу законодавством вимагається від підприємців отримання гігантської купи дозволів, довідок, ліцензій та погоджень. Вартість отримання цих дозволів іноді є більшою частиною ціни кінцевого продукту.

Партія «УДАР» пропонує кардинально змінити дозвільну систему України. Адже усі спроби дерегуляції, які здійснювались владою до цього, були лише імітацією бурхливої діяльності і не змінювали сутність існуючої системи.

Передусім слід скасувати величезну кількість тих регуляторних документів, які не захищають споживачів товарів та послуг, а лише суттєво ускладнюють ведення бізнесу.

Також варто усунути надмірне регулювання господарської діяльності. Зокрема, зупинити дію положень 87-ми законів і підзаконних актів,  якими встановлено необхідність отримання підприємцями дозвільних документів.

Крім того, слід спростити процес видачі дозвільних документів у відповідності до європейських норм та правил, переглянути функції органів виконавчої влади в зв’язку із скасуванням більшої частини їх дозвільних повноважень.

Всі ці положення містяться у законопроекті «Про ліквідацію надмірного регулювання» (№3256), який 17 вересня вже зареєстрував «УДАР».

Даний законопроект дозволить звільнити виробництво від адміністративного та корупційного тиску, зменшити бюджетні витрати на бюрократичний аппарат, знизити собівартість виробництва товарів і послуг в Україні, тобто створити умови для конкурентоспроможності українських товарів. Це особливо актуально з огляду на перспективу виходу їх на європейські ринки.

Наслідком запровадження цих революційних змін стане збільшення виробництва якісних товарів, а отже – збільшення кількості робочих місць з гідною оплатою праці, збільшення відрахувань до бюджету та покращення добробуту.

Від прийняття цього закону виграє як кожен українець, так і держава в цілому.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: законопроект,УДАР,Станіславенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.