Матеріальне благо чи чому у нас не все так ідеально як хотілось би?

29 вересня 2013, 11:32
Власник сторінки
0
338
Матеріальне благо чи чому у нас не все так ідеально як хотілось би?

Ви купляєте продукти, платите в комунальні організації, заправляєте машину і тому подібне. Впевнені, що на все вистачає. А чому тоді прибиральник з вищою освітою навіть машини не має?

Людина як така прагне найкращого життя для себе та для тих, кого вона любить. Абсолютно банальні, але достатньо вагомі речі, такі як: матеріальний достаток, затиший та теплий дім, здорова та щаслива родина. На фоні навколишніх факторів стресу на організм, дуже часто буває так, що ця ідея ущуха і мре її сила.

Люди ненависно працюють 50 років на роботі, від якої їх нудить, щоб прогодувати дитину, заплатити комунальні послуги і віддати гроші на ремонт школи. А чому б не відкрити власну справу? Адже ви маєте певну освіту, невже не можна щось придумати? Невелика перукарня в однокімнатній квартирі явно зароблятиме більше, аніж прибиральния в офісі. Чи не думали ви, що взяти 10 000 гривень в банкі і відкрити свій бізнес, типу, "Пельмені від Оксани", буде краще, адже і заняття приносить вам задоволення, і заробіток більше аніж прожитковий мінімум, і вдома завжди є що повечеряти (жарт).

Середня зарплата пересічного українця ледве сягає 2500 гривен. А деякі з них навіть роботи не можуть знайти і стоять на черзі в службі зайнятості, яка, здається мені, виплачує менше прожиткового мінімуму, хоча може й саме його і виплачує, але чи можливо вільно розпоряджатися таким грошима?... Як же мрії про "затишнй і теплий дім"? Тут важко брати в оренду квартиру, не кажучи уже про купівлю. Припустімо, що у вас є власна квартира, але ж ремонт треба робити приблизно раз в 5-10 років. Лише на шпалери ви витратите половину заробітньої плати.

Часто чую, коли бабусі кажуть, що бояться хворіти. Думала, бояться померти, та де там! Вони отримують свою пенсію, якої вистачає комінальні послуги заплатити і круп та солі купити. А тут ще й в лікарні лежати? Вони всі з жахом про це говорять. Ми всі знаємо скільки коштують антибіотики, не кажучи про те, що навіть медсестрі іноді треба класти до кишені 10 гривен, щоб вона зайшла вночі до хворого пацієнта ( лише власний досвід, нічого зайвого).

Перший шлюб стається приблизно в проміжку з 18 до 25. На жаль, найчастіше це не останній союз подружжя. Чому люди одружуються? Вони хочуть стабільності, так спокійніше, зі штампом в паспотрі? Егоїзм при цьому стає на струнко в перших рядах. У новоспеченої родини народжуються діти, які потім страждають від чергових заморочок батьків. І куди зникають думки про щаслий шлюб, коли вони розлучаються? Своїми ж діями спаплюжили і запхнули в смітник, все що було сказано перед вівтарем або милою дівчиною у вишиванці в РАКСі.

Зараз продивилась і здається мені, що все почало сходитись в одну найбільшу проблему - гроші. Ринкові відносини заполонили всі частинки нашого життя. Кажуть, ідеального життя не буває, що взагалі нічого ідеального не буває. А чи ми не робимо все своє існування ідеальним? Ми працюєм, відкладаєм, купляєм, економим, подорожуєм, народжуєм, виховуєм. Ми творці, маленькі такі завойовники світу, які стараються покращити своє життя наскільки це можливо. Тому, раджу вам визначитись зі своїми пріорітетами та пити чай з солодкими пончиками у старості.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.