Регіонали хочуть відгородитися від журналістів, бо бояться за свої голови

24 вересня 2013, 16:11
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
195

Депутати від Партії регіонів вимагають забезпечити їхню безпеку у сесійній залі і загородити журналістів екранами.


Зокрема, голова фракції Олександр Єфремов заявив: "Депутати бояться, що їм на голову звалиться або фотоапарат, або кінокамера. Тому я б попросив вас, колеги, бути більш поважними до тих людей, з якими ви працюєте. І не піддавайте їхні життя ризику".

Маємо не допустити порушення прав журналістів у стінах Верховної Ради, адже саме вони допомагають нам фіксувати факти кнопкодавства та зупиняти протизаконні дії більшості.

Зокрема, фракцією "УДАРу" зареєстровано законопроекти про гарантування доступу ЗМІ та забезпечення відкритості роботи комітетів Верховної Ради.

Встановлення будь-яких екранів є недоречним, адже наступним кроком може стати колючий дріт під напругою.

Як відомо, тиск влади на журналістів сягнув критичного рівня. Спочатку ЗМІ позбавили можливості ставити гострі питання Президенту, створивши імітацію "діалогу з країною". А пізніше, на журналістів почали нацьковувати силовиків, міліціонерів, "тітушок".

За даними громадських організацій, у першій половині 2013 року кількість перешкоджань діяльності ЗМІ порівняно з минулим роком зросла утричі. І це є дуже невтішною статистикою…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.