Партія «УДАР» продовжує працювати над законами, необхідними для підписання Угоди

20 вересня 2013, 09:02
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
210

З перших днів свого існування партія «УДАР» послідовно і принципово наполягала на європейському шляху для України.

Але до питання євроінтеграції ми підходимо не як до самоцілі, а як до можливості швидко і ефективно подолати системну кризу, в яку стрімко провалюється українська держава.

Партія «УДАР» продовжує забезпечувати результативне голосування членів фракції за закони, необхідні для підписання Угоди з ЄС.

Проте ми не збираємося закривати очі на відверто корупційні положення окремих законопроектів влади і ретельно опрацьовуємо кожну статтю кожного законопроекту.

Під тиском «УДАРу» деякі такі положення було прибрано із законів, за які проголосувала Верховна Рада. У результаті,  ухвалені закони значно більшою мірою відповідають інтересам українського суспільства, а не лише наближених до влади угруповань, які намагались протягнути вигідні для себе норми.

«УДАР» домігся вилучення із закону "Про Митний тариф України" (№2105а, прийнято у першому читанні) норми, яка призвела б до здорожчання низки товарів.

Уряд намагався провести збільшення вдвічі митних ставок при імпорті товарів громадянами України, ввести лобістські ставки на деякі товари. Ми не дозволили цього зробити.

Під виглядом євроінтеграційної норми влада хотіла протягнути положення, яке передбачає блокування виконання судових рішень щодо соціальних питань. Тепер судові рішення щодо соціальних виплат будуть і далі підлягати обов’язковому виконанню. Ми добилися виключення з проекту закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо виконання судових рішень» (№2399, прийнято за основу) прикінцевих положень, які дозволяли не виплачувати заборгованості держави по рішеннях суддів, винесених на користь українських громадян.

Ми не будемо підтримувати положення закону «Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів», які ставлять суддів у залежність від виконавчої влади. Зокрема норму, яка передбачає, що президент на підставі подання Вищої ради юстиції призначає та звільняє суддів з посад. Адже це ще більше розбалансує систему організації влади та непомірно посилить і без того широкі повноваження президента та залежність суддів від нього.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР,Ткачук,Станіславенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.