Дефіцит Держбюджету зросте на 8 мільярдів гривень

13 вересня 2013, 08:28
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
202

Через контрабанду та тіньову реалізацію нафтопродуктів наближеними до влади структурами дефіцит Держбюджету зросте на 8 мільярдів гривень

Ситуація на ринку нафтопродуктів останнім часом ілюструє справжні причини дефіциту Держбюджету та нестачі коштів на соціальні видатки, не кажучи вже про їх відсутність на програми розвитку. І причина ця проста до болю - наближеним до влади структурам закон не писаний,  тож і податків вони зазвичай не сплачують. Що це за структури і хто за ними стоїть, також вже ні для кого не секрет. У ЗМІ уже неодноразово з’являлися журналістські розслідування, які свідчать, що контрабандою та тіньовою реалізацією нафтопродуктів останнім часом займаються наближені до «Сім’ї» структури.

Підтвердженням того, що йдеться саме про наближені до влади структури є те, що прокуратура та правоохоронні органи демонструють злочинну бездіяльність попри мільярдні суми втрат для державного бюджету.

Порівняння даних Міненерговугілля про споживання та Міндоходів про обсяги оподаткованих нафтопродуктів за перше півріччя свідчить, що оподатковано було лише 63,7% бензину та 83,1% дизпалива.

Зрозуміло, що такий масштаб махінацій просто неможливо не помічати. І тільки мовчазною згодою, зумовленою особистим інтересом найвищих високопосадовців, можна пояснити цей стан речей.

Партія УДАР вимагає від Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ покласти край схемам багатомільярдного ухиляння від сплати податків до Державного бюджету. Ми нагадуємо, що злочинна безвідповідальність і завдання цією бездіяльністю збитків державі також є злочином, який карається за законом.

Також ми вважаємо, що президент особисто має нести відповідальність за ситуацію, коли бюджет лише за рахунок тіньової реалізації нафтопродуктів може в цьому році недоотримати 8 мільярдів гривень. І це у той час, коли через дефіцит значно меншої суми ризикують залишитися без листопадової та грудневої заробітної плати тисячі українських вчителів. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР,Ткачук,держбюджет,Станіславенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.