Зусиллями влади Україна вже по вуха в боргах

13 вересня 2013, 08:22
Власник сторінки
0
236

За даними Державної казначейської служби, з початку цього року з державного бюджету буде витрачено більше 23 мільярдів гривень на обслуговування державного боргу

За даними Державної казначейської служби, з початку цього року з державного бюджету буде витрачено більше 23 мільярдів гривень на обслуговування державного боргу, а ще близько 61 мільярдів гривень  – на його погашення.
Нинішня влада впроваджує безвідповідальну політику нарощування державних боргів, а це означає, що навантаження на бюджет країни в майбутньому буде лише зростати. В результаті все менша частка бюджетних коштів буде спрямовуватись на вирішення соціально-економічних проблем, а натомість все більше сплачених громадянами податків ітиме на погашення боргів.
З початку 2013 року лише на погашення відсотків за кредитами з бюджету вже витрачено майже 20 мільярдів гривень, а до кінця року потрібно буде заплатити ще близько 15 мільярдів гривень, хоча ще в  2008-му році бюджет витратив на це вдесятеро менше. Незважаючи на це, влада у цьому році залучила ще майже 90 мільярдів гривень нових боргів.
Але найгірше в цій ситуації те, що запозичені кошти йдуть не на обіцяне покращення життя звичайних українців чи розвиток вітчизняної економіки. Громадяни й надалі отримують мізерні зарплати та пенсії, а соціально важливі програми фінансуються за залишковим принципом.
Нові запозичення потрібні владі, щоб задовольнити апетити наближених бізнес-структур, що паразитують на бюджеті. Лише через систему державних гарантій в нинішньому році Україна ризикує втратити 50 мільярдів гривень, а ще понад 400 мільярдів гривень будуть розподілені між обраними компаніями через систему державних закупівель.
Бездумна політика нинішньої влади, яка заганяє Україну в боргову яму та ставить під загрозу економічну безпеку країни,  має бути припинена. Якщо навести лад хоча б в системі державних закупівель та держгарантій, через які держава щорічно втрачає десятки мільярдів гривень, потреба в нових запозиченнях суттєво зменшиться.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: кредити,покращення вже сьогодні,пенсії,уряд Азарова,державні закупівлі,державний бюджет,заробітна плата,Легеза,боргова яма
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.