УПЛ 2013/2014 : літні переходи ч.1

08 серпня 2013, 21:13
Власник сторінки
0
268
УПЛ 2013/2014 : літні переходи ч.1

Українська прем’єр ліга набирає обертів і вболівальники зі всієї країни можуть сповна насолоджуватися улюбленою грою після тривалої перерви.

 На фоні перших результатів, глядачі змогли спостерігати за грою футболістів у нових командах. Отож, коротко про новачків.

1.                 Шахтар.

         Розпочинаємо ми з нинішнього чемпіона не дарма. «Кроти» досить активно перекопали трансферний ринок у пошуках підсилення. Головною причиною цього була втрата ключових футболістів – Генріха Мхітаряна, який перейшов у дортмундську «Борусію» за 27,5 млн євро та лідера «Шахтаря» - бразильця Фернандіньо, який за рекордні 40 млн євро поповнив склад англійського «Манчестер Сіті». Щоб вирішити кадрове питання, шахтарський «ковш» знову занурився у чемпіонат Бразилії та почерпнув звідти «нову кров».

 

Прийшли: пз Фред (Інтернасіональ), пз Велінгтон Нем (Флуміненсе), пз Фернандо (Греміо), н Ферейра (Велес Сарсфілд), з Воловик (Металург Д).

 

Пішли: пз Фернандіньо (Манчестер Сіті), пз Мхітарян (Борусія Д), з Рац (Вест Хем), пз Нойок (Металіст), пз Гай (Чорноморець).

 

2.     Динамо

Від свого одвічного конкурента по активності на трансферному ринку «синьо-білі» аж ніяк не відставали. Ігор Суркіс не жалів ні гроша задля підсилення команди. Блохін наголосив, що у команду будуть запрошуватись тільки якісні легіонери. Справді, дійсно імениті гравці у своїх чемпіонатах поповнили склад «Динамо». Тільки час покаже чи зможуть ці імена врешті-решт завершити «перебудову» київської команди.

Прийшли: пз Ленс (ПСВ), н Мбокані (Андерлехт), пз Беланда (Монпельє), з Тремулінас (Бордо), з Драговіч (Базель).

Пішли: з Петров (Арсенал), пз Нінковіч (Црвена Звезда), з Михалик (Локомотив), Рафаель (Борусія М).

 3.     Металіст

Перед харківською командою стоїть нове завдання – боротьба у Лізі чемпіонів. Можна сказати, що Металіст ще не завершив свою трансферну кампанію, але проводить він її на диво в’яло. Завдання з розширення глибини складу – поки ще не виконане, а новачки – не рівня основної команди. Мирон Маркевич признався, що йому потрібно декілька новачків для підсилення гри, тому можна ще чекати підписання нових імен.

Прийшли: з Моледо (Інтернасьонал), пз Нойок (Шахтар), пз Ксьонз (Карпати, оренда),н Гомес (Катанія), пз Дієго Соуза (Крузейро).

Пішли: пз Ткачьов (Локомотив), пз Шарпар (Арсенал), н Жажа (Бурсаспор, оренда).

4.     Дніпро

Теперішній чемпіонат має стати вирішальним для Хуанде Рамоса. Іспанський тренер в дніпропетровському клубі доволі давно і від нього чекають вагомого результату. Тим паче, контракт у нього закінчується літом 2014 року. Чудовий шанс проявити себе отримав Сергій Політило, один із найкращих півзахисників минулого чемпіонату.

Прийшли: пз Політило(Чорноморець), з Влад (Пандурій), н Бохашвілі (Кривбас, кінець оренди), пз Бартуловіч (Кривбас, кінець оренди), вор Бойко (Динамо).

Пішли: пз Боатенг (Фулхем), н Антонов (Чорноморець), пз Федорчук (Карпати, оренда), пз Мирошниченко (Карпати,оренда), н Бохашвілі (Карпати, оренда), пз Бартуловіч (Карпати, оренда).

5.     Металург Донецьк

Після плідної роботи у минулому сезоні, команду Ташуєва (так і хочеться сказати Максимова) очікує заслужений подарунок – Ліга Європи. Металургу бракує ще одного хорошого нападаючого – цілий сезон на два фронти не витримаєш. Ні Даніель Олівейра з другого дивізіону Бельгії, ні Мгуні , який пропустив майже цілий рік, не підходять на цю роль. Самим вдалим поки є підписання досвідченого 30-літнього Алешандре, але очевидно, що йому не відводять довготривалу роль у команді.

Прийшли: пз Алешандре (АЕК Лр), н Даніель (Волуве-Завентем), н Мгуні (Терек), пз Бабатунде (Кривбас).

Пішли: з Воловик (Шахтар), н Квашук (Зоря), н Ебелісіо (Габала).

6.     Карпати

У «зелено-білих» зараз важкі часи. Під керівництвом Олександра Севидова зовсім мало виконавців. Пощастило, що знайшли джерело у вигляді «Кривбаса» - львів’яни змогли за получити досить непоганих виконавців. Від Федорчука можна чекати найбільше – Валерій може справді стати лідером команди, як свого часу були Голодюк та Худоб’як. Очікувати серйозних трансферних підписань від «Карпат» не варто. Але очевидним є те, що без 4-5 гравців Карпатам світить боротьба за виживання.

Прийшли: пз Федорчук (Дніпро), н Гладкий (Дніпро, оренда), пз Мирошниченко (Дніпро), пз Бохашвілі (Дніпро, оренда), пз Бартуловіч (Дніпро, оренда), н Васін (Чорноморець), пз Годвін (Славія)

Пішли:  пз Худоб’як (Ростов, оренда), пз Кенія (Фортуна), пз Кополовець (Говерла), з Авелар (Кальярі), н Лукас (ПАОК, оренда).

7.     Волинь

Головним трансфером є повернення Кварцяного до «Волині». Також варто відзначити перехід Шершуна – 32-річний гравець «Кривбаса» може передати безцінний досвід молодій луцькій команді. Козьбан та Бабирь були взяті для підсилення атакуючої лінії команди, але сильними бомбардирськими досягненнями вони похвалитися не можуть. «Волинь» доволі вольовий та непередбачуваний суперник. З такими підписаннями вгадати її гру можна буде тільки аналізуючи гру лучан з часом.

Прийшли: з Гошкодеря (Нефтяник), з Шершун (Кривбас), н Козьбан (Авангард), пз Мемешев (Кримтеплиця), вр Кичак (Динамо).

Пішли: з Лопес (Левскі), з Занєв (Амкар), н Суботіч (Габала), вр Сатрцев (Металург З).

  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: трансферы,УПЛ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.