Міліціонери скалічили чоловіка. Прокуратура блокує розслідування. Відео

19 липня 2013, 19:24
Власник сторінки
0
389

Відвідуючи кафе, нічні клуби, інші громадські заклади, завжди пам'ятайте, що поруч можуть знаходитись люди, зв'язані з перевертнями у погонах, які розглядають вас, як легку міліційну здобич.

http://smotri.com/video/view/?id=v25189382af4  - відео тут!

В Житомирі проти 7 міліціонерів відкрито кримінальне провадження за побиття людини

МІЛІЦІЯ ЗАТРИМУЄ І КАТУЄ ЛЮДЕЙ ЗА НАКАЗОМ ... ДИРЕКТОРА НІЧНОГО ЗАКЛАДУ ?!

Більше двох років жертва міліційного побиття Костянтин Колесник намагається притягнути до відповідальності своїх катів. 6 жовтня 2010 року в Житомирі у нічному клубі «Каньйон» Костянтина безпідставно затримали «беркутівці»  і по — звірячому побили. Закувавши хлопця у кайдани, міліціянти спочатку привезли його до медвитверезника з метою компроментації, але «потрібну» ступінь сп'яніння виявити не вдалось. Тоді для подальших тортур Костянтина «запакували» до райвідділу міліції Богунського району УМВС України в Житомирській області, де бідолаху, котрий не мав змоги захищатися, били так, що зламали перенісся, а обличчя перетворили у відбивну котлету синього кольору. Вранці напівпритомного закривавленого Колесника повезли до суду, щоб брехливо звинуватити в адміністративному правопорушенні. Але жінка — суддя виявилась порядною людиною і заявила перевертням, що грати з ними в брудні ігри не буде та викликала швидку допомогу, чим фактично врятувала життя хлопцю, якого встигли довезти до лікарні живим. Потім Костянтин переніс тривале лікування, процес реабілітації і складну операцію по реставрації перенісся тощо.

Що ж такого страшного накоїв Костянтин Колесник у «Каньйоні» ? Виявляється, весь його злочин полягав у тому, що він розмовляв з дівчатами! Це чомусь не сподобалось поліцай — директору закладу, який заклопотано швендяв між відвідувачами і умовним сигналом — клацанням запальничкою, показав беркутівцям, кого треба заарештувати. Цей пан в розмові з журналістом без тіні збентеження розповів, що йому не сподобалось, як Костянтин розмовляв з жінками, тому й наказав співробітникам «Беркуту» затримати хлопця.

Отака дивина — приватна особа надає каральні накази міліціонерам !

Не змигнувши оком, позаштатний «пташиний командир» додав, що Колесника в закладі ніхто не бив — є, мовляв, відеозапис. Так, відеозапис є, але з діркою у дві хвилини, під час яких хлопця у коридорі клубу повалили на підлогу, вдягли кайдани і били ногами. Поліцай — директор оригінально пояснив відсутність коридорного відеозапису тим, що в той час саме та відеокамера була відключена.

Передивляючись відеозаписи з камер спостереження, більше лізе в очі не те, як між клієнтами сновигає заклопотаний директор, а, м'яко кажучи, демократична толерантність адміністрації «Каньйону» до занадто відвертої поведінки осіб з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Вони чомусь нікого не дратували і до міліції не потрапили, а от нормального хлопця, котрий не вчинив жодного правопорушення, міліціонери ледь не закатували до смерті.

Незважаючи на всі ознаки і докази злочину, винні у побитті Колесника до цієї пори не притягнуті до кримінальної відповідальності. Захищаючи покидьків, котрі зграєю калічили беззахисну жертву, обласне управління міліції, на мою думку, вдалось до перекручення фактів, про що сповістило громадян Житомирщини через свій центр зв'язків з громадськістю.

Але найбільш цинічно, демонструючи відверту правову педерастію, захищають міліціянтів — катів прокурори з нетрадиційною юридичною орієнтацією.

ЗРАДНИКИ ЮСТИЦІЇ або ХТО НАТОВЧЕ ПИКИ ПРОКУРОРАМ ?

Нещодавно Колесник звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності співробітників Житомирської прокуратури за злісне «кришування» катів, а ГПУ направила це звернення до прокуратури Житомирської області, де зклепати відписку доручили слухняному начальнику відділу А. Володько.

Згідно із схибленою уявою цього юридичного збоченця, калічити людей — це не злочин. Такі нісенітниці пан з прокуратури повідомляє Колеснику вже після того, як у Єдиному державному реєстрі досудових розслідувань було нарешті зареєстровано кримінальне провадження № 402013060020000006 та ще й додає, що підстав для реєстрації злочину взагалі немає. До того ж, арсеналом нетрадиційних документів звично продовжують користуватися як міліціонери, так і прокурори — замість рішень і постанов вони закидають скаржників відписками, які неможливо оскаржити.

Шановні громадяни!

Це повідомлення для тих, хто бажає натовкти пику прокуроському пану Володько, зламати йому носа і погратися його макітрою у футбол - це ж тепер не злочин: начальник відділу А. Володько чекає на вас щоденно, крім вихідних, у прокуратурі Житомирської області за адресою м. Житомир, вул 1 Травня, 12.

А для в.о. прокурора міста Житомира молодшого зрадника юстиції пана Горохова постанова суду про визнання Костянтина Колесника постраждалим — теж не указ. Якщо прокурору надавати взуттям по голові, то він, за його ж логікою, буде не постраждалим, а свідком ! Цей пан працює на вул. Черняхівського, 2. Так і кажіть, проходячи повз охорону: «До свідка Горохова, натовкти пику»

То в чиїх блудливих руках знаходиться правосуддя у Житомирі?!


Складається враження, що замість того, щоб наглядати за дотриманням законності, ці великі перенаселені клоповники, що звуться прокуратурами, займаються нетрадиційними видами діяльності, у тому числі кришуванням міліційних катів. Підставою для такого оціночного висновку є документи, копії яких додаються. Прокурори «в законі» вперто відмовляються виконувати навіть рішення судів !!! То про який захист прав громадян, про яке об'єктивне розслідування може йти мова, коли законом, немов дишлом, прокурори — нетрадиціонали маніпулюють, як їм заманеться ?

Фото: через 2 тижні після побиття

В РВ Богунського району УМВС України в Житомирській області журналісту відмовились надати коментар з приводу побиття Костянтина Колесника, у «Беркуті» пообіцяли  і «забули» ...

Відвідуючи кафе, нічні клуби, інші громадські заклади, завжди пам'ятайте, що поруч можуть знаходитись люди, зв'язані з перевертнями у погонах, які розглядають вас, як легку міліційну здобич.І ніякий прокурорський педераст вас не захистить ...

Додаткові матеріали: Секс — скандал в Житомирі

Генеральна прокуратура України

01601, м. Київ, вул. Різницька, 13/15

Колесника Костянтина Анатолійовича

65038, м. Одеса, вул. Дача Ковалевського, 126

СКАРГА

23.01.2013 року прокуратурою м. Житомира, за моєю скаргою, до ЄРДР внесено відомості щодо неправомірних дій співробітників РМОП «Беркут» Джигірея А.А., Єгорова Г.В., Куслінського О.Ю., Євтуха Ю.І., Андрійковця Є.О., Марчука В.М. та помічника чергового Богунського РВ ГУМВС України в Житомирській області Поліщука М.М., які 06.10.2010 року спричинили мені тілесні ушкодження, та розпочато досудове розслідування № 402013060020000006 щодо перевірки обставин, викладених в моєму зверненні.

В ході досудового розслідування кримінального провадження № 402013060020000006 працівниками прокуратури м. Житомира було свідомо вчинено дії, які завдають істотної шкоди моїм законним правам та містять ознаки складу злочину. Зокрема, злочинні дії працівників прокуратури м. Житомира полягають в наступному.

Так, у зв’язку із вчиненням працівниками РМОП «Беркут» та Богунського РВ ГУМВС України в Житомирській області злочину, яким мені заподіяно фізичну шкоду у вигляді тілесних ушкоджень, я, в порядку ст. 55 чинного Кримінального процесуального кодексу України звернувся до прокуратури Житомирської області із заявою про залучення мене до кримінального провадження в якості потерпілого.

Постановою старшого слідчого прокуратури м. Житомира Антощука Є.М. від 18.02.2013 року мені було відмовлено у залученні до кримінального провадження № 402013060020000006 в якості потерпілого.

Не погоджуючись з рішенням слідчого про відмову у визнанні мене потерпілим, я звернуся до Богунського районного суду м. Житомира з відповідною скаргою.

18.04.2013 року слідчим суддею Богунського районного суду м. Житомира Кузнєцовим Д.В. постановлено ухвалу, якою встановлено факт спричинення мені фізичної шкоди. В зв’язку з цим, слідчий суддя Кузнєцов Д.В. своєю ухвалою від 18.04.2013 року скасував постанову старшого слідчого прокуратури м. Житомира Антощука Є.М. від 18.02.2013 року та зобов’язав залучити мене до кримінального провадження № 402013060020000006 як потерпілого.

Проте, 24.05.2013 року мною по пошті було отримано повідомлення від 07.05.2013 року за підписом в.о. прокурора м. Житомира Горохова С.В., відповідно до якого відмовлено у залученні мене в якості потерпілого до кримінального провадження № 402013060020000006 у зв’язку з тим, що зазначену ухвалу суду прокуратурою м. Житомира виконати, ніби то, не представляється можливим.

Вказане повідомлення не містить жодного законного обґрунтування та свідчить лише про те, що працівниками прокуратури м. Житомира свідомо вчиняються дії, спрямовані на умисне невиконання ухвали слідчого судді Богунского районного суду м. Житомира від 18.04.2013 року, постановленої в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні № 402013060020000006.

Приймаючи рішення про невиконання ухвали слідчого судді Богунського районного суду м. Житомира від 18.04.2013 року, яка набрала законної сили, в.о. прокурора м. Житомира С.Горохов зазначає наступне: “Установлено, що  у зв’язку з призначенням слідчого Антощука Є.М., в провадженні якого перебувало кримінальне провадження, на іншу посаду, проведення досудового розслідування було доручено старшому слідчому прокуратури м. Житомира Боднарчуку І.М.”

В першу чергу слід зазначити, що відповідно до п. 17 ч. 1 ст. 3 КПК України, слідчий – це службова особа органу досудового розслідування, яка уповноважена здійснювати досудове розслідування кримінальних правопорушень.

В свою чергу, ухвала слідчого судді Богунського районного суду м. Житомира від 18.04.2013 року покладає обов’язок залучити мене до кримінального провадження в якості потерпілого на слідчого Антощука Є.М. саме як на службову особу органу досудового розслідування, якою здійснюється досудове розслідування у відповідному кримінальному провадженні № 402013060020000006.

Ч. 4 ст. 38 КПК України вимагає від органу досудового розслідування вжиття всіх заходів для забезпечення ефективності досудового розслідування. Звільнення, переведення, втрата дієздатності або смерть фізичної особи, яка займає посаду слідчого, та якою здійснюється розслідування у кримінальному провадженні, в жодному разі не звільняє орган досудового розслідування від обов’язку подальшого здійснення ефективного, повного та всебічного досудового розслідування у кримінальному провадженні в порядку, передбаченому чинним кримінальним процесуальним законодавством України.

Отже, переведення слідчого Антощука Є.М. на іншу посаду в жодному разі не звільняє слідчого прокуратури м. Житомира Боднарчука І.М., якому було доручено проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні № 402013060020000006, від виконання обов’язків, покладених на нього, як на службову особу органу досудового розслідування, у зв’язку із проведенням ним досудового розслідування у кримінальному провадженні № 402013060020000006.

Окрім того, відповідно до вимог с. 533 КПК України, вирок або ухвала суду, які набрали законної сили, обов’язкові для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для усіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягають виконанню на всій території України.

Частина 2 ст. 534 КПК України передбачає, що судове рішення, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, підлягає безумовному виконанню.

Згідно з ч. 2 ст. 21 КПК України, вирок та ухвала суду, що набрали законної сили в порядку, визначеному цим Кодексом, є обов’язковими і підлягають безумовному виконанню на всій території України.

Беручи до уваги вищезазначене, в контексті положень, передбачених ст.ст. 21, 533, 534 КПК України, ухвала слідчого судді Богунського районного суду м. Житомира від 18.04.2013 року, що постановлена в межах досудового розслідування кримінального провадження № 402013060020000006 та набрала законної сили, покладає на орган досудового розслідування, зокрема на слідчого Боднарчука І.М., яким здійснюється досудове розслідування у відповідному кримінальному провадженні, неухильний обов’язок по її виконанню.

Також, в повідомленні від 07.05.2013 року за підписом в.о. прокурора м. Житомира Горохова С.В. говориться про неможливість виконання ухвали слідчого судді Богунського районного суду м. Житомира від 18.04.2013 року у зв’язку з тим, що 22.03.2012 року старшим слідчим прокуратури м. Житомира Боднарчуком І.М. ніби то прийнято рішення про закриття кримінального провадження № 4020130600200000006.

Проте, ухвалою слідчого судді Богунського районного суду м. Житомира від 18.04.2013 року чітко роз’яснено, що відповідно до ч. 5 ст. 284, ст. 303 КПК України, копія постанови слідчого про закриття кримінального провадження надсилається заявнику і дане рішення  слідчого про закриття кримінального провадження може бути оскаржене заявником чи його представником на досудовому провадженні до слідчого судді.

Копію постанови слідчого прокуратури м. Житомира Боднарчука І.М. від 22.03.2013 року мені досі надано не було, внаслідок чого строк на оскарження даної постанови не минув. Отже, постанова про закриття кримінального провадження № 402013060020000006 не могла вважатись такою, що остаточно набрала законної сили. Відповідно, кримінальне провадження № 402013060020000006 не може вважатися закритим.

Таким чином, доводи про неможливість виконання ухвали слідчого судді Богунського районного суду м. Житомира від 18.04.2013 року у зв’язку із закриттям кримінального провадження № 402013060020000006 є безглуздими та жодним чином не ґрунтуються на положеннях чинного законодавства України.

Окрім того, вважаю, що внаслідок невиконання слідчим Боднарчуком І.М. ухвали слідчого судді Богунського районного суду м. Житомира від 18.04.2013 року, мені було завдано істотної шкоди, оскільки я був позбавлений будь-якої можливості користуватися передбаченими ч. 56 КПК України правами потерпілого та захищати свої порушені права та законні інтереси у кримінальному провадженні № 402013060020000006.

Окремо слід зазначити, що відповідно до ч. 2 примітки до ст. 368 КПК України, слідчий є службовою особою, яка займає відповідальне становище, що тягне за собою особливу суспільну небезпеку вчинених ним протиправних дій.

Таким чином, не виникає жодного сумніву в тому, що слідчим прокуратури м. Житомира Боднарчуком І.М., тобто службовою особою, яка займає відповідальне становище було вчинено дії, спрямовані на умисне невиконання ухвали суду, яка набрала законної сили, внаслідок чого мені було заподіяно істотну шкоду, що підпадає під діяння, яке містить ознаки складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 382 КК України.

Більше того, ігнорування прокуратурою м. Житомира встановлених висновків та невиконання законних вимог, зазначених в ухвалі слідчого судді Богунського районного суду м. Житомира від 18.04.2013 року, яка набрала законної сили, свідчить про зухвалу неповагу до судової влади, та вчинення працівниками прокуратури дій, спрямованих на підрив авторитету суду та правоохоронних органів.

Також, варто зазначити, що станом на сьогоднішній день, тобто більше ніж за два місяці, слідчим прокуратури м. Житомира Боднарчуком І.М., в порушення вимог ч. 5 ст. 284 КПК України, мені досі не було надано копію постанови про закриття кримінального провадження № 402013060020000006, внаслідок чого я фактично позбавлений можливості скористатися правом оскаржити дану постанову в порядку, передбаченому чинним кримінальним процесуальним законодавством України.

З наведеного вбачається, що слідчим Боднарчуком І.М. свідомо, шляхом порушення вимог чинного кримінального процесуального законодавства України, вчиняються дії, спрямовані на приховування недоліків в його роботі та завдання мені істотної шкоди шляхом порушення мого права на захист та відновлення моїх порушених прав та законних інтересів у кримінальному провадженні № 402013060020000006.

Більше того, такі дії слідчого Боднарчука І.М. тягнуть за собою підрив авторитету та престижу правоохоронних органів та зростання недовіри населення до правоохоронної системи України.

Таким чином, слідчим прокуратури м. Житомира Боднарчуком І.М., який є службовою особою та працівником правоохоронного органу, умисно, в особистих інтересах, всупереч інтересам служби, з використанням службового становища, вчинено дії, внаслідок яких завдано істотної шкоди моїм законним правам та охоронюваним інтересам, що підпадає під діяння, яке містить ознаки складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України.

Враховуючи вищенаведене, беручи до уваги те, що слідчим прокуратури м. Житомира Боднарчуком І.М. було вчинено дії, які можуть містити ознаки складів злочинів, передбачених ч. 3 ст. 364; ч. 3 ст. 382 КК України,

прошу:

—          внести дану скаргу до Єдиного реєстру досудових розслідувань;

—          провести розслідування зазначених у скарзі обставин;

—          прийняти рішення відповідно до чинного законодавства України.

Додатки:

  1. Копія ухвали слідчого судді Богунського районного суду м. Києва від 18.04.2013 року;
  2. Копія повідомлення від 07.05.2013 року за підписом в.о. прокурора м. Житомира Горохова С.В.

Колесник К.А.

Офіційне повідомлення байкарів з УМВС України в Житомирській області: Костянтина арештували і лупцювали 3 години «для профілактики»

ЗМІ пишуть про побиття помічника нардепа — міліція такі заяви спростовує

22.10.2010
17:52

Останнім часом у засобах масової інформації рясніють повідомлення щодо зловживань, у тому числі й силових, з боку працівників міліції. Та, на щастя, у результаті перевірки далеко не всі повідомлення підтверджуються. Так, 20 жовтня в деяких електронних виданнях з’явилось повідомлення про побиття працівниками міліції помічника одного з народних депутатів. Однак обставини події, встановлені у ході перевірки, свідчать про недостовірність подібних заяв.

Як повідомили JeyNews у ВЗГ ГУМВС України в Житомирській області, 6 жовтня 2010 року піший патрульний наряд підрозділу міліції особливого призначення «Беркут» ніс службу по охороні громадського порядку у районі вулиць Перемоги, Ольжича, Войкова та Старовільської м. Житомира.

Близько 3.00 години до них із повідомленням про порушення громадського порядку звернувся директор нічного розважального закладу, що розташований на маршруті патрулювання. Чоловік звернув увагу працівників міліції на громадянина, який перебував поблизу бар-стійки розважального закладу. За словами директора нічного закладу, відвідувач, хильнувши зайвого, постійно безпідставно чіпляється до інших відвідувачів та провокує бійку.

Працівники міліції, реагуючи на повідомлення, попросили правопорушника вийти на вулицю, пояснивши при цьому про причину таких дій. Однак вийшовши із розважального закладу, чоловік почав поводитися неадекватно. Назвавшись помічником народного депутата, він голосно та брутально лаявся, погрожував працівникам міліції звільненням з органів внутрішніх справ та фізичною розправою. Мабуть, для підтвердження власних слів, розбишака схопив старшого сержанта міліції за формений одяг і намагався продемонструвати на ньому, за його словами, «бійцівський» удар ногою. Однак, очевидно, кількість випитого далася взнаки... Міліціонер ухилився від удару, а чоловік, не втримавши рівновагу, впав на асфальт.

Така ситуація лише розохотила неспокійного відпочивальника до наступних войовничих дій. Незважаючи на неодноразові прохання патрульних заспокоїтись та попередження про можливість застосування фізичної сили та спецзасобів, чоловік не реагував. Натомість почав все більше поводитися агресивно.

Для припинення порушення громадського порядку, адже своїм виглядом та діями чоловік ображав людську гідність інших людей, та для встановлення його особи старший наряду прийняв рішення затримати громадянина відповідно до ст.178 КУпАП, про що останнього було офіційно повідомлено. Крім того, з метою попередження подальших протиправних дій та недопущення отримання тілесних ушкоджень, оскільки чоловік за своїми фізичними даними та видимими навичками бійцівських мистецтв міг вчинити суттєвий опір, працівники міліції відповідно до ст. 14 Закону України «Про міліцію» застосували до нього спецзасіб «БР-наручники».

До речі, цей перебіг подій підтверджується показами свідків та записами відеоспостереження нічного розважального закладу. Крім того, підтверджується і вживання затриманим упродовж вечора значної кількості алкогольних напоїв.

Тож за викликом до нічного розважального закладу прибув автомобільний патруль РМОП «Беркут», який і доставив помічника нардепа до обласного наркодиспансеру для проведення медичного огляду на стан сп’яніння.

За словами лікара-нарколога, у кабінеті медичних оглядів, затриманий вів себе агресивно, постійно брутально лаявся та погрожував працівникам міліції, не реагуючи на їхні зауваження. А від проходження медичного огляду на стан сп’яніння він категорично відмовився. Водночас в акті медичного огляду зафіксовано, що із ротової порожнини затриманого відчувався різкий запах алкоголю і поведінка у нього була неадекватною, як і те, що затриманий мав видимі тілесні ушкодження.

У подальшому чоловіка доставили до приміщення дільничних інспекторів міліції Богунського РВ м. Житомира для складання стосовно нього адміністративних матеріалів за вчинення правопорушень, передбачених ст. 173 «Дрібне хуліганство» та ст. 185 «Злісна непокора законній вимозі працівника міліції» КУпАП. Та й навіть там чоловік не заспокоївся, а продовжував свої брутальні висловлювання і дії ... ногою перекинув робочий стіл у кабінеті.

За півгодини уже у приміщенні чергової частини Богунського РВ м. Житомира, помічник народного депутата, продовжуючи свої протиправні дії, раптово накинувся на помічника оперативного чергового, який у цей час складав стосовно нього протокол про адміністративне затримання. При цьому порушник схопив міліціонера за верхній формений одяг та почав наносити удари руками в голову, після чого, взявши його за шию, ударив обличчям об стіну.

Під час цього нападу працівник міліції і порушник упали на підлогу. Працівники РМОП «Беркут», які перебували у сусідній кімнаті, почувши шум, забігли до приміщення та застосували до правопорушника спецзасіб «БР-наручники».

У результаті протиправних дій затриманого помічник оперативного чергового, відповідно до акту судово-медичного обстеження, отримав легкі тілесні ушкодження без короткочасного розладу здоров’я. Наразі у зв’язку з погіршенням стану здоров’я його госпіталізовано до медичного закладу. Крім того, порушник значно пошкодив верхній формений одяг працівника міліції.

Уранці 6 жовтня затриманий поскаржився на погіршення самопочуття, у зв’язку з чим його було доставлено до медичного закладу. Вже за декілька днів, 11 жовтня, чоловік залишив медичний заклад за власним бажанням.

8 жовтня цього року помічник-консультант народного депутата на громадських засадах звернувся до УМВС України в Житомирській області із письмовою скаргою щодо завдання йому тілесних ушкоджень працівниками РМОП «Беркут» та Богунського РВ УМВС України в Житомирській області.

18 жовтня матеріали службової перевірки за скаргою помічника-консультанта, що встановили відсутність фактів умисного нанесення тілесних ушкоджень працівниками РМОП «Беркут», були передані до прокуратури для прийняття рішення відповідно до чинного законодавства.

І вже 20 жовтня на одному з Інтернет-сайтів з’явився матеріал під назвою «Ще один депутат заявив про побиття свого помічника правоохоронцями», в якому йдеться про заяву народного депутата про побиття в Житомирі співробітниками спецпідрозділу «Беркут» його помічника. При цьому цілком логічно вказується, що «міліція утримується за кошти платників податків. Вона повинна охороняти безпеку людей...». Беззаперечно, однак у даному разі для забезпечення громадського порядку працівники міліції були змушені упродовж трьох годин утихомирювати неспокійного помічника-консультанта народного депутата на громадських засадах. (http://jeynews.com.ua/news/d0/48239h)

Untitled.FR11

Untitled.FR11 (2)

виклики до прокуратури

Джерело: http://svoboda.zhitomir.ua/zhur_ras/milicioneri-skalichili-kostyantina-kolesnika-prokuratura-blokuye-rozsliduvannya-video.html


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.