Провладна партія хоче розраховуватися по соціальних зобов’язаннях "фантиками"

17 липня 2013, 09:30
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
205

Влада не зупиняється у своєму цинічному відношенні до людей. Цього разу її «турботу» мають зазнати ті, хто найбільше потребує реальної допомоги – інваліди.

Народний депутат України від ПР Євген Морозенко запропонував Верховній Раді дозволити оформлення соціальних зобов'язань держави перед інвалідами та дітьми-інвалідами в частині забезпечення транспортними засобами, путівками на оздоровлення та квартирами фінансовими векселями (законопроект № 2332а). А необхідність прийняття такого законопроекту він пояснює тим, що близько 70% всіх бюджетних виплат інвалідам залишаються нездійсненими.

Отже, векселі, які зовсім недавно «воскресила» провладна більшість, набирають обертів. Ініціатива ПР здійснювати соціальні виплати інвалідам фінансовими векселями означає, що соціально незахищені верстви населення на деякі соціальні послуги будуть отримувати «папірці» від держави.

Як відомо, у липні Верховна Рада України прийняла законопроект про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік", яким дозволяє реструктуризувати бюджетну заборгованість, у тому числі з податку на додану вартість, фінансовими векселями. Однак для партії влади цього виявилося замало, і зараз її прибічники намагатимуться перевести з грошової форми у «віртуальну» паперову не тільки відшкодування заборгованості, але й виконання соціальних зобов’язань.

Партія «УДАР» ні за яких обставин не буде голосувати за законопроект № 2332а, і буде виступати за недопущення винесення на розгляд парламенту цього і подібних законопроектів. Наразі існує реальна загроза того, що влада намагатиметься закривати та латати фінансовими векселями усі бюджетні дірки, а страждатимуть від цього пересічні українці. Тому партія «УДАР» звертається до Президента України з вимогою накласти вето на вексельний закон, що був прийнятий 4 липня.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: інваліди,Станіславенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.