Так сталось що Українці найбільше цінують корупцію

12 липня 2013, 14:14
Власник сторінки
0
204
Так сталось що Українці найбільше цінують корупцію

На літньому освітньому таборі Молодь-ДІЄ що відбувся поблизу Рівного одним із лекторів був доктор історичних наук, професор Українського католицького Університету, автора популярних історичних книг


На літньому освітньому таборі Молодь-ДІЄ що відбувся поблизу Рівного одним із лекторів був доктор історичних наук, професор Українського католицького Університету, автора популярних історичних книг Ярослав Грицак.

Історик говорив про важливість усвідомлення власної історії, та розповів своє бачення для чого потрібна така наука як “історія”. Основою всього виступу гостя були людські цінності.

Ярослав Грицак розповів про цінності позитивні та негативні для людства, зокрема України. Історик на позитиві не зосереджувався. Позитивні цінності з його слів це добре, і чим більше їх тим краще.

Влучним прикладом негативної цінності стала корупція, в усіх її проявах. Корупція це те що Українці цінять сьогодні найбільше, корупцію любить покоління наших батьків. Наше виховання залежить від них. І тут Ми повинні бути обережними із “приданним”. Від нього залежить вся Україна, та її новітня історія.

Так що таке “корупція” у Вікіпедія.

Корупція (від лат. corrumpere — псувати) — протиправна діяльність, яка полягає у використанні службовими особами їх прав і посадових можливостей для особистого збагачення; підкупність і продажність громадських і політичних діячів.Найчастіше термін застосовується у відношенні до бюрократичного апарату і політичної еліти. Характерною ознакою корупції є конфлікт між діями посадової особи та інтересами його працедавця або конфлікт між діями виборної особи і інтересами суспільства. Багато видів корупції аналогічні шахрайству, що здійснюється посадовою особою, і відносяться до категорії злочинів проти державної влади.

Дослідження громадської думки у 2009 році Фондом “Демократичні ініціативи“ засвідчує, що сприйняття поширеності корупції в Україні має дуже високі показники і, порівняно з 2004 роком, оцінка рівня корупції як “дуже високого” зросла. У травні 2004 року 32% вважали рівень корупції в Україні дуже високим і ще 38% – високим; у березні 2009 року 46% визначали рівень корупції в Україні як дуже високий і ще 33% – як високий.

Детальніше про дослідження на сайті Фонду “Демократичні ініціативи“

За словами історика Ярослава Грицака більшість українців усі питання вирішує через знайомих. Тобто якщо я тебе знаю, то я тобі довіряю. Ми шукаємо своїх у школі, при вступі та навчанні у ВНЗ та при пошуку роботи.Щоб подолати корупцію в Україні потрібно не багато, але потрібна воля громадян та бажання нової молодої еліти.

Що робити далі молодим Українцям?

Моя порада ВСІМ брати приклад із Швеції.

До середини XIX століття в Швеції корупція процвітала. Одним з наслідків модернізації країни став комплекс заходів, націлених на усунення меркантилізму. Відтоді державне регулювання стосувалося більше домашніх господарств, ніж фірм, і було засновано на стимулах (через податки, пільги і субсидії), ніж на заборонах і дозволах. Був відкритий доступ до внутрішніх державних документів і створена незалежна і ефективна система правосуддя. Одночасно шведський парламент і уряд встановили високі етичні стандарти для адміністраторів і стали домагатися їхнього виконання. Опісля всього декількох років чесність стала соціальною нормою серед бюрократії. Зарплати високопоставлених чиновників спочатку перевищували заробітки робітників в 12—15 разів, проте з часом ця різниця знизилася до двократної.

На сьогоднішній день Швеція як і раніше має один з найнижчих рівнів корупції у світі.

P.S. Особам які займаються корупційними діянями у Рівному та в Украъні.

Купіть квиток на найближчий літак, і геть із України! (Як мінімум Ваш крок призведе до зростання економіки України, через величезний притік податків.)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: цінності,Рівненська область,літній табір,Молодь-ДІЄ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.