Україна - як шанс для Росії

08 липня 2013, 18:23
Власник сторінки
0
279

Хто насправді є опорою імперського режиму

В сучасній Росії існує одне "фундаментальне" переконання - що українці і росіяни то єдиний народ, а значить українців взагалі не існує і держава Україна - то прикре непорозуміння. Не будемо вдаватися в деталі того, скільки саме росіян має таке переконання...  достатньо того, що так думає кремлівська влада, а цього достатньо, щоб так думала вся Росія..

З одного боку, це явна загроза Україні... це ментальне підгрунтя постійних наїздів та агресивних випадів, це ревність до Європи, це заздрість до успіхів і зловтіха до невдач....  і дуже важливе - це відчуття образи, що "ісконниє"  території були відшматовані від батьківщини...  і їх обов'язково треба повернути...  Це загроза і небезпека, це гак - який не відпускає Україну від Росії..але не все так трагічно у нашом удомі (перефразовуючи класику))

Тепер зайдемо з іншого боку... Така глибока прив'язаність до України дає можливість нашому суспільству , нашій країні - впливати на  "старшого брата"...  і дійсно, все важливе що відбувається в Україні, завжди рефлексується в Росії... завжди, без перебільшень... Найперший і найяскравіший приклад це наша рідна помаранчева революція...про це і говорити не слід , тут   все ясно...скільки там було всього сказано і переказано, і хорошого і поганого...  Крім цього, ще є багато українських явищ, що ехом відзиваються в Росії...це і ситуація з Тимошенко, і мовне питання, і наша зовнішня політика, і церковні питання...і тд і тп...

До речі...парадоксально, але протилежного явища ми не спостерігаємо... тобто в Україні, якщо придивитися, набагато скромніші реакції на якісь важливі російські події...це видно неозброєним оком...нам реально байдуже що там робиться...хай собі живуть , що хочуть те й роблять...в принципі нічого дивного...ми ж їх визнаємо як незалежну державу, тут проблем немає... ну так, інколи поговорять наші коментатори по телику чи  в інтернеті про мітинги на Болотній, чи суди над Ходорковським...та й забули на другий день.

А тепер уявімо ситуацію, якби в 2010 році переміг  демократичніший кандидат  в президенти...і уявімо, якби Україна підписала договір про зону вільної торгівлі з ЄС вже в 2011 році...  Це  мало би грандіозний, титанічний вплив на нашого сусіда...  Для російського політикуму це була би ментальна революція...як - так? народ один , а живе в зовсім різних політико - економічних системах... одна частина в Європі інша в глибокій Азії... ото б почалося бродіння в умах,   який би  був удар по авторитету  режиму ! 

Але не судилося...історія пішла іншим шляхом...  Україна, сама, своїми руками, зробила все , щоб імперський режим Москви тримався ще якомога довше...  Уявляю, з яким придихом в Москві, слідкували за нашими виборами...вплинуть вони особливо не могли...  після 2004 року це стало зрозуміло, що втручання йшло на шкоду а не на благо... Так що Кремлю пощастило насправді...

 А тепер подивимося, як саме ми підсобили Кремлю.  Ну, по-перше: українська влада почала все робити як в Росії, в першу чергу - це переслідування опозиції,а це автоматично відкидає нас від Європи на галактичну відстань. Добре це для Кремля?- без сумніву...    По-друге: ми підписали Харківські угоди... продовжили перебування флоту  в Криму... Одне це піднімає авторитет Кремлівського режиму до захмарних висот.  Дійсно,  Севастопольска база - це символ імперії!  ... Уявіть , що би було, якби флот пішов звідти в 2017 році (зараз вони б активно готувалися, як би не Харківська змова)?...  якби Путін вивів флот з Криму, його б вже серйозно не  сприймали... турнули б з Кремля, та й усе... і справа не в тих нещасних сорока кораблях, військової сили там вже немає...це символ імперії, символ імперської слави...   І ми, своїми ж руками, це все зберегли в себе , на своїй землі...своїми руками підперли імперський режим...А, уявіть, якби Україна вступила в НАТО?... В росіян стався би розрив мозку...імперія захиталася б... А що приходить на зміну імперії?  Правильно! - республіка і демократія... Я думаю, після України, по демократичному шляху пішла б і Росія...це моє переконання...

Однак заглянемо в середину самої Росії. Тут ситуація ще цікавіша.  Росія - це імперія, багатонаціональна імперія...це моє переконання, хочете погоджуйтесь хочете ні..   В Росії є території які час від часу хочуть вирватись на волю...Татарстан, Чечня...і взагалі в Росії є багато національних республік...Дагестан,  Інгушетія,  Республіка Тива, Ямало-Ненецький округ і тд...  Татарстан і Чечня -  в минулому хотіли на свободу, але не вдалося, десь замочили, а десь перехитрили...  В 2011 році в РФ відбулися вибори в Думу... І в Кремля була своя імперська партія  - "Единая Россия"....І що ж тут саме цікаве?... А те, які результати отримала партія в національних окраїнах...  Пропоную вам результати по даних "ЦИК РФ" 

Чеченская Республика: 
 Единая Россия — 99.48%

Карачаево-Черкесская Республика: 
Единая Россия — 88.09%

Кабардино-Балкарская Республика: 
Единая Россия — 81.32%

Республика Ингушетия: 
 Единая Россия — 90.96%

Республика Дагестан: Единая Россия — 91.65%; Правое дело — 0.05%.

Республика Татарстан: 
 Единая Россия – 77,83%

Республика Башкортостан: 
 Единая Россия – 70,5%

Ямало-Ненецкий автономный округ: 
Единая Россия — 71.68%

Республика Тыва: 
 Единая Россия – 85,29%

Імперія тримається на національних меншинах... раби стережуть самі себе...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.