Кіровоградські дзюдоїсти готові підкорити Олімпіаду 2016

02 липня 2013, 19:57
Власник сторінки
Народний депутат України
0
251
Кіровоградські дзюдоїсти готові підкорити Олімпіаду 2016

Майстерність Дмитра Лучина та Кеджао Ньябалі і секрети Віталія Дуброва

2013 рік для Федерації дзюдо Кіровоградської області став знаковим. Федерація взяла під свою опіку двох  титулованих спортсменів – багаторазового призера  Чемпіонату Європи серед юніорів та молоді Дмитра Лучина, а також срібного призера Чемпіонату Європи серед молоді 2012 року Кеджао Ньябалі.

Крім того нинішнього року Дмитро Лучин став бронзовим призером престижної серії Гран-прі Самсун в Туреччині. А  Кеджао Ньябалі виграв Відкритий Кубок України. У складі збірної України обидва спортсмени стали бронзовими призерами командного Чемпіонату Європи.


Cаме з Лучином та Ньябалі федерація пов’язує сподівання щодо перемог на Літніх Олімпійських іграх 2016 року, які пройдуть в Ріо-де-Жанейро. Шанси досить високі.

 Впевненості у перемозі додає і Віталій Дуброва, який тренує кіровоградських дзюдоїстів. Він був визнаний кращим чоловічим тренером Європи за підсумками 2011 року. Серед його вихованців – чемпіон Світу та Європи Георгій Зантарая.

 Раніше успіхи дзюдоїстів Кіровоградщини обмежувалися переважно спортсменами юнацького та юніорського віку, які щороку успішно виступають на всеукраїнських, міжнародних змаганнях, входять до складу збірної України. 

Зокрема, вже нинішнього року дзюдоїстка з Голованівська Ольга Бурлака виграла юнацький Чемпіонат України, а Владислав Шамсудінов зі Смоліно став срібним призером. Кіровоградець Вадим Велков здобув бронзову нагороду на Міжнародному турнірі в Будапешті.

 

Мені, як президенту кіровоградської Федерації  дзюдо, приємно констатувати, що  за шість місяців цього року місцеві дзюдоїсти додали більше тисячі очок для рейтингу спорту високих досягнень області.

Загалом, у різних спортклубах займається 1200 спортсменів. Ці діти та молодь обрали спорт, а не наркотики чи спиртне. Тепер стоїть завдання підвищити професійність за рахунок участі в численних всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Я мрію провести у Кіровограді Чемпіонат України з дзюдо.

 

Дмитро Лучин та Кеджао Ньябалі – це приклад для наслідування. Вони поділилися своїми технічними секретами з молодими спортсменами та дозволили найменшим дзюдоїстам потримати у руках власні медалі. Можливо, хтось із них, у майбутньому, так само стане зіркою дзюдо і представлятиме Україну на Олімпійських іграх. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.