В Житомирі суд виправдав гвалтівників, вбивць і педофілів. Відео

17 червня 2013, 11:13
Власник сторінки
0
328

В місті Малині на Житомирщині четверо чоловіків згвалтували і вбили 13 - річну школярку. Відсидівши сім років, вбивці опинились на волі завдяки виправдовувальному вироку

5 квітня 2013 року вироком Апеляційного суду Житомирської області четверо вбивць, гвалтівників і педофілів були визнані невинними і звільнені з – під варти.

Четверо хлопців з Малина провели за гратами майже 7 років за вироком цього ж Апеляційного суду Житомирської області. Факт скоєння злочину і провину підсудних було доведено слідством та судом під час дворічного розгляду справи у 42 (!!!) судових засіданннях! Це історія викрадення,  жорстокого згвалтування і вбивства 13 – річної малинської школярки Маргарити Лісовської.

2 грудня 2005 року Маргарита звично йшла пішки зі школи додому. Біля автостанції дівчинку запхали в автомобіль підігріті горілкою молодики, вивезли її до лісосмуги, силоміць відкрили їй рота і залили в дитину значну дозу горілки та по черзі згвалтували її на капоті автівки. Троє міцно тримали дівчинку за голову, руки та ноги, а четвертий гвалтував. І так по черзі. Коли заплакане дитя сказало, що поскаржиться батькові, один із збоченців витяг з багажника монтировку і декількома ударами розтрощив дитячу голівку. Ще теплий труп віднесли в поле, подалі від людських очей. Під час скоєння злочину серед молодиків знаходилась п’яненька молода дівчина Ганна Яковенко, давня статева партнерша гурту гвалтівників, яка вже звикла до оргій. Того дня вона не змогла додзвонитися до своєї подруги, тому сексуально стурбовані чоловіки запали на випадкову неповнолітню перехожу.

Зрозумівши, що сталося непоправне, Ганна Яковенко стрімголов кинулась тікати навпростець до Малина. І майже півроку мовчала, тому що злочинці попередили: «Скажеш хоч слово – буде так само, як з тією школяркою!»

Зниклу Маргариту довго шукали не лише міліція, а й громада Малина, але марно. І лише тоді, коли випадковий чолов’яга з приміського села, завдячуючи гострому нюху свого собаки, випадково натрапив на залишки тіла дівчинки, про страшну знахідку довідались батьки Маргарити і весь Малин здригнувся від страшної звістки. Незабаром пошуки вбивць дали результат – Ганна Яковенко у подробицях розповіла міліціонерам і батькам Маргарити про той страшний день. Чотирьох підозрюваних оперативно затримали і розпочалось ретельне слідство.

Потім кримінальна справа на протязі двох років слухалась в Апеляційному суді Житомирської області 42 рази !!! Підсудні вивертались, як могли. З матеріалів справи загадково зникли деякі слідчі епізоди, раптово змінився склад суду, головний свідок Ганна Яковенко після дружніх контактів з родичами гвалтівників відмовилась від попередніх свідчень. На обвинувачених працювали аж п’ять адвокатів !

Але попри всі зусилля захисту злочинці були засуджені до тривалих термінів ув’язнення. І громадськість, і батьки загиблої дитини були не в захваті від такого вироку і вимагали для гвалтівників пожиттєвого ув’язнення.

Пройшло сім років ... Аж раптом той самий Апеляційний суд Житомирської області 5 квітня 2013 року виправдав всіх чотирьох вбивць та відпустив їх на волю !

Нічого нового, крім сумнівних свідчень деяких осіб, які про все «забули», а потім «пригадали» вже інше, за 7 років у справі не з’явилось. Які ж фактичні обставини спонукали суд прийняти таке несподіване рішення? А ті ж самі, спростовані раніше в ході розслідування і попередніх судових розглядів, так звані «алібі», за які, немов за соломинку, хапались гвалтівники. Судом розглядались  "ті ж яйця, але вигляд збоку".

Виправдовувальний вирок суду виглядає абсурдним і базується на явно упередженому тлумаченні раніше доведенних обставин злочину (див. «Вирок...).

А деякі суддівські аргументи взагалі шокують! Наприклад, згідно з текстом вироку, судді не зважають на довідку з місця роботи підсудного Скуратівського, де чорним по білому написано, що він в день вбивства не працював. Люди в мантіях чомусь повірили сумнівним розповідям самого Скуратівського, що в день вбивства він був на роботі.

Виявляється, злочинців виправдали ще й тому, що:

— експертиза на детекторі брехні повністю підтвердила їхню вину — всіх чотирьох! Але цього разу суд чомусь не вважав це доказом, а навпаки;

— жодних підтверджень того, що педофіли в міліції зазнали тортур, в матеріалах справи немає. Жодних!!! Ні медичних, ні інших ... Гвалтівники навіть своїм адвокатам не скаржились — не довіряли, кажуть. Але суддям це до лампочки;

— вісім співробітників спецпідрозділу «Беркут» стверджували, що не пам’ятають, щоб їх колега Ковтунюк в день скоєння злочину був на службі, але суд раптом повірив свіженьким розповідям інших колег — «беркутівців», які теж «пам’ятають про те, що не пам’ятають»; схоже, судді зовсім з’їхали з глузду, взявши за основу байку обвинуваченого про те, що після зустрічі і охорони в аеропорту Бориспіль високопоставленої особи о 9.30 ранку,  він з колегами якогось дива мерзли на посту аж до вечора, хоча жодного літака з віп — персоною і жодного іншого заходу в той день більше не очікувалось, не відбулось і не могло відбутись. Горобців, мабуть, охороняв «беркутівець» ! Хоча ясно, як божий день, що після вранішнього заходу пан «беркутівець» поїхав до Малина, щоб напитись, згвалтувати і вбити дівчинку — якщо взагалі того дня був на службі;

— судді недолуго перебріхують на користь гвалтівника Задерейка свідчення студентів та викладачів одного з київських навчальних закладів (КНУБА) — кожен бажаючий може в цьому переконатись, уважно почитавши вирок (фото) – не лише студенти, а й професори з доцентами раптом втрачають пам’ять і згадують все спочатку і «навпаки»;

— судді стверджують, що свідок Яковенко не могла бачити кульчики на Маргариті, тому що на вулиці вже було темно. А в автомобілі, сидячи поруч з Маргаритою ?

— експерт робить висновок, що підтвердити або заперечити деякі деталі згвалтування взагалі неможливо з-за плину часу, судді ж пишуть — не встановлено;

— а як бути з тим доказом, що навіть у напіврозкладеному трупі дівчинки виявлено значний вміст алкоголю?

— а чому судді не кажуть про те, що шкільна подруга Маргарити пізніше визнала, що помилково сприйняла за Маргариту іншу дівчину, яка йшла зі школи разом з якоюсь жінкою?

— чому судді не вірять одним свідченням Ганни Яковенко, зате аплодують іншим, які вигідні підозрюваним?

У тому ж жанрі складено весь вирок: аргументи проти засуджених суд не визнає, аргументи на користь засуджених сприймає на віру. Складається враження, що цей вирок писали адвокати, а не судді.

Стосовно протирічь у свідченнях співучасниці та головного свідка злочину Ганни Яковенко сумнівів не виникає – достатньо подивитись відеоролик, який додається.

Весь рятівний вирок базується на аналогічних перебріхуваннях вже доведенних слідством і судом тих самих фактичних обставин злочину – майже як у поясненнях спійманого зненацька школяра – прогульника.

Колупатись далі у висловах цього так званого «вироку» — все одно, що привселюдно длубатись у дупі. Прочитавши вирок, текст якого додається, розумні люди все зрозуміють самостійно.

Автор цих рядків мав змогу поспілкуватись з одним із виправданих судом гвалтівників і переконався, що той майстерно хитрує: «своїх» свідків приховує, розповідає про відсутність забруднень на колготках Маргарити, вочевидь забувши, що гвалтували її на чистенькому капоті автомобіля; про дівочу плівку Маргарити, яка з плином часу розклалась, краще б вже мовчав ...

На моє глибоке оціночне переконання, цей чоловік, виправдовуючись, свідомо намагався ввести журналіста в оману. Хоча знаходить розуміння його думка про ганебну роль в цій брудній справі Віктора Костика — начальника малинської міліції, а нині заступника начальника УМВС України в Житомирській області.

Ще одна цікава деталь: надходять відомості, що «група підтримки» гвалтівників замовляє в ЗМІ матеріали на кшалт «звільнення невинних», «помилка слідства», «тортури в міліції» тощо. Воно й зрозуміло, тому що без промивання мізків такий судовий вердикт не лізе «ні в тин, ні в ворота» і громадськість не сприйме його на віру.

Вирок Апеляційного суду Житомирської області не є остаточним, його оскаржено до Вищого спеціалізованного суду України, розгляд справи відбудеться 15 серпня 2013 року. Касаційну скаргу в інтересах потерпілої подав прокурор.

Маргарита мала світлу душу, була зовсім домашньою, щирою, з відкритим серцем дитиною, любила батьків, захоплювалась мистецтвом, пестила тварин. Вічна пам'ять !

Цікаво, чи потраплять за грати міліціонери, прокурори, судді у випадку підтвердження виправдовувального вироку Вищим спеціалізованим судом України?

Але в цьому світі існує ще й найвищий Божий суд і народне правосуддя. Кажуть, що мешканці Малина відкрили сезон полювання на чотирьох небезпечних скажених звірів – одного з них вже зловили і добряче відгамселили...

Вирок Житомирського апеляційного суду можна побачити тут: http://svoboda.zhitomir.ua/zhur_ras/v-zhitomiri-sud-vipravdav-i-zvilniv-chotirox-molodikiv-gvaltivnikiv-vbivc-i-pedofiliv.html

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.