На Волині із запасу призвали «партизанів»!

03 червня 2013, 10:49
Власник сторінки
0
259
На Волині із запасу призвали «партизанів»!

Нещодавно, визначена кількість чоловіків, що проживають на території Волинської області, знову відчули смак солдатської каші та вагу армійського обмундирування. А штат 51-ї окремої механізованої бригади 13 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України,

Справа в тім, що на базі цієї військової частини відбулися триденні командно-штабні мобілізаційні навчання у ході яких відпрацьовувались питання боєготовності бригади із залученням військовослужбовців призваних із запасу.
Керівництво навчаннями здійснював перший заступник командира 13 армійського корпусу полковник Володимир Кравченко.
– У короткий термін, відведений планами бойової підготовки на проведення навчання, ми виконали усі заходи, необхідні для призову із запасу необхідної кількості військових фахівців. Зокрема, відпрацьовувались питання першочергових заходів щодо доукомплектування особового складу для військової частини, організації взаємодії з комплектуючими військовими комісаріатами Волинської області, – зазначив полковник Володимир Кравченко.
Призваних із запасу «партизанів» на території бригади вже очікував повністю розгорнутий пункт прийому особового складу, де їх реєстрували, розподіляли за військовими спеціальностями та забезпечували необхідним військовим речовим майном. Згодом, після проходження фільтрації на пункті прийому особового складу, військовослужбовців запасу розподілили за штатним розкладом визначених підрозділів.
Наступний етап навчань проходив під керівництвом командирів окремих рот, командирів батальйонів та дивізіонів бригади. Особовий склад сформованих підрозділів вводився у стрій: «партизани отримували особисту і групову зброю, техніку тощо. Військовослужбовцям запасу було надано визначений нормативами час для приведення виданої зброї та техніки до бойового застосування. Окремим вектором уваги особового складу задіяного у навчаннях став прийом автомобільної техніки з народного господарства. Зокрема, майстерні що надійшли з господарства на заміну рухомих ремонтних майстерень, були доукомплектовані необхідним для ремонту озброєння та військової техніки обладнанням.
Важливий елемент злагодження новостворених підрозділів – проведення стройових оглядів особового складу та техніки.
– У процесі зазначених заходів навчального призову особового складу із запасу і отримання автотранспорту із народного господарства, а згодом – формування на основі цих ресурсів повноцінних підрозділів ми маємо здійснювати постійний контроль та облік людей та матеріальних засобів. Стройовий огляд підрозділів – найкращий спосіб зробити це. Зокрема, пересвідчитись у повноті укомплектованості та забезпеченості підрозділів особовим складом, озброєнням, технікою та матеріальними засобами. Перевірити правильність розподілу особового складу за штатними посадами відповідно до рівня військової підготовки, готовності озброєння та техніки до бойового застосування. – відзначив керівник навчань полковник Володимир Кравченко.
Одним з важливих елементів введення у стій військовослужбовців запасу стало відновлення необхідних навичок у механіків-водіїв бойових машин піхоти. Для них керівники навчань запланували здійснення маршу на техніці. Кожен з призваних із запасу механіків-водіїв отримав нагоду проїхати близько 10 кілометрів за штурвалом БМП-2.
Підбиваючи підсумки навчання, перший заступник командира 13 армійського корпусу полковник Володимир Кравченко відзначив, що особовий склад 51-ї окремої механізованої бригади за результатами навчань отримав оцінку «добре». Переважна більшість винесених для перевірки питань виконана. Керівництво підрозділів та командування бригади продемонструвало здатність до стабільних та упевнених дій в різних умовах оперативно-тактичної обстановки що склалась

підполковник
Володимир Скоростецький,
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: навчання,військовослужбовці,Волинь,51 омбр,Збройні Сили України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.