На якості доріг підвищення цін на бензин не позначиться

31 травня 2013, 09:16
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
216

Нове «покращення» може знову звалитися на наші голови. Міністерство фінансів подало на розгляд кабміну законопроект про підвищення відразу на 50% акцизного збору на бензин і дизпаливо.

Чиновники вважають, що це дозволить знайти кошти на ремонт доріг. Наскільки «раді» подорожчанню бензину аж на 2 гривні і на 50 копійок дизпалива його основні споживачі – можна тільки уявити…   

Підняттям акцизів влада Януковича намагається латати дірки у державному бюджеті, намагається вирішувати проблеми збільшенням податкового тиску на пересічних громадян і підприємства, забуваючи, що через відсутність реформ наша економіка знаходиться у стані затяжної рецесії.  

До чого призведуть подібні ініціативи уряду? Як кажуть, й до гадалки ходити не треба – більшість учасників ринку перейдуть  у «тінь», зросте ціна перевезень та транспортувань, що відіб’ється на вартості усіх товарів і послуг. І тут вже постраждають не тільки кишені власників автомобілів, а й абсолютно всіх українців. До того ж високі податки будуть сприяти збільшенню частки неякісного, контрафактного палива. Навіть зараз, за оцінками Мінфіну, 25% ринку нафтопродуктів перебуває в «тіні», а після ухвалення законопроекту частка неякісного пального може перевищити половину ринку.

Та фінальною крапкою у цій сумній історії буде те, що кошти, як це вже не раз траплялося, все одно не будуть спрямовані за призначенням, тобто на ремонт доріг. Гроші знову підуть на латання бюджетних дірок, тож на якості доріг  підвищення цін на бензин, як не сумно, але не позначиться.

Дійсно, не тільки сусідська Росія страждає від двох «Д» - доріг та дурнів

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,дороги,корупція,покращення вже сьогодні,Міністерство транспорту та зв'язку,Уряд Змін,міністерство фінансів,Станіславенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.