Корупційна влада саботує прийняття антикорупційних законів

30 травня 2013, 10:26
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
238

Як відомо, провладна більшість відмовилась голосувати за антикорупційні законопроекти опозиції про Національне антикорупційне бюро та про перевірку чиновників усіх рівнів.

Разом з тим у звіті Мінюсту про виконання Україною рекомендацій Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO) значиться, що з 13 рекомендацій влада задовільно виконала лише 2, 10 з них – «частково» і 1 не виконала зовсім.  

Отже зовсім не дивно, що корупційна влада саботує антикорупційні рекомендації європейських структур і законодавчі ініціативи опозиції. У цьому випадку сподівання міжнародних організацій на радикальні антикорупційні заходи від нинішньої української влади є надмірно оптимістичними. Зрозуміло, що радикальні зміни в країні можливі лише після зміни цієї влади, коли партія «УДАР» за підтримки партнерів по опозиції здійснять необхідні перетворення як на законодавчому рівні, так і впровадивши антикорупційне законодавство в життя. Наразі ж режим, вигадуючи різні приводи, блокує усі здорові ініціативи «УДАРу» та решти опозиції, і всіляко сприяє процвітанню корупції.

З свого боку «УДАР» пропонує низку конкретних механізмів подолання корупції: очистити владу від корупціонерів, провівши тотальну антикорупційну люстрацію; знищити підвалини корупції, запровадивши прозорі і єдині для всіх правила; мінімізувати взаємодію громадянина з чиновником; звільнити економіку від податкової та адміністративної кабали.

Фракція “УДАР” уже підготувала пакет законопроектів на виконання своєї програми. Зокрема йдеться про наступні законопроекти:

№2218 — про Національне антикорупційне бюро; № 2207 – щодо обов’язку замовників розміщати інформацію про державні закупівлі до та після процедури на їх офіційних сайтах; №2680 – щодо унеможливлення зловживання службовими повноваженням особами, які проводять закупівлі; №2571 – щодо відповідальності за помилки у податковій звітності тільки тоді, коли ці помилки призвели до недоплат в бюджет.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: законопроект,УДАР Віталія Кличка,депутати,уряд,корупція в Україні,Станіславенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.