Вороги преси в Україні: журналіста «замовив» генерал — майор міліції

17 травня 2013, 19:38
Власник сторінки
0
253

16 травня 2013 року в Житомирському прес-клубі реформ відбулась прес – конференція для засобів масової інформації на тему «Переслідування журналістів ворогами свободи преси»

16 травня 2013 року в Житомирському прес-клубі реформ відбулась прес – конференція для засобів масової інформації на тему «Переслідування журналістів ворогами свободи преси». Доповідачі: громадська організація «Міжнародне товариство прав людини», журналіст – правозахисник Віктор Котенко, медіа – адвокат Тетяна Левчук.

Представник «Міжнародного товариства прав людини» Леонід Еверт у вступному слові нагадав присутнім, що українська міліція, згідно з законодавством, є озброєним підрозділом, завдання якого – захищати громадян від злочинних посягань.

Про те, чим насправді сьогодні займаються міліція, прокуратура та суди, розповів журналіст Віктор Котенко, який провів сотні журналістських розслідувань на тему корупції в органах державної влади. Посилаючись на конкретні факти, доведені відеоматеріалами, документами, свідченнями потерпілих, Віктор Котенко розповів про справжню, приховану діяльність правоохоронців. Присутнім були продемонстровані відеосюжети, фото та інші документи, які однозначно можна вважати повідомленнями про злочини. Але, замість того, щоб провести кримінальні розслідування, представники прокуратури і міліції зайнялись приховуванням правопорушень та розпочали полювання на журналіста, який оприлюднив шокуючі факти. В рамках цієї кампанії відбулись керовані «зверху» напади міліціонерів і прокурорів на житло журналіста, редакцію газети «Свобода» та підприємницьку діяльність родини.

З'ясувалось, що черговий етап переслідування журналіста організовував генерал — майор міліції О. Просолов:

НА ВИКОНАННЯ безстрокового ДОРУЧЕННЯ від 22.05.12 № 303/ПР(партія регіонів?) НАЧАЛЬНИКА УМВС УКРАЇНИ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ генерал — майора міліції О.А. ПРОСОЛОВА ще у червні 2012 року, буквально через декілька днів після виходу в ефір телепрограми «Подробиці тижня» і матеріалу Віктора Котенка під красномовною назвою «Наркомафія», керівник департаменту юридичного забезпечення УМВС України в Житомирській області майор міліції Беспризваний в офіційному документі визнав (!!!) такими, що нібито не відповідають дійсності і порочать міліційну честь і репутацію свідчення громадян про міліційну наркоторгівлю, здирництво, катування людей, оприлюднені журналістом Котенком. Послужливий майор ще й виклав план подальшого переслідування журналіста — правозахисника! І це твориться за відсутності передбаченого законом кримінального розслідування оприлюднених правопорушень! Так розпочалося чергове цькування журналіста. Враховуючи те, що Котенко публікував матеріали і про діяльність деяких співробітників СБУ, можна лише здогадуватись про справжні масштаби кампанії, організованої ворогами свободи слова! Крім проведення комплексу незаконних оперативно — розшукових заходів, проти Віктора Котенка була задіяна судова гілка влади — міліціонерами сфабриковані чотири цивільні позови про захист честі, гідності, ділової репутації, в яких позивачі вимагають спростувати інформацію про кримінальні діяння правоохоронців.

Присутнім були продемонстровані неправдиві відповіді прокуратури Житомирської області Генеральному прокурору України, міністру МВС України, народному депутату України Лесі Оробець, викладена в яких інформація завідомо спотворена і брехлива. Документальні докази такого фальшування викликали неабияке пожвавлення серед присутніх.

Під час прес — конференції розглядались абсурдні міліційні позовні заяви, «документи» прокурорського реагування, суддівські «шедеври» та інші свідчення, після ознайомлення з якими напрошується недвозначний висновок про функціонування на Житомирщині стійкого організованого злочинного угрупування, до складу якого входять керівники правоохоронних структур. Запрошений на прес – конференцію громадський діяч Віктор Радзюк розповів про корупційний зв’язок між начальником Черняхівського райвідділу міліції Ігорем Скіданом та заступником начальника УМВС Житомирської області Миколою Будзінським.

Представники ЗМІ були поінформовані про надзвичайно грубі, несумісні зі статусом судді, порушення законодавства при розгляді міліційних позовів, такі, наприклад, як дві абсолютно протилежні Постанови судді Мельника, відмова судді Зубчук (Езерської) надати журналісту копію аудіозапису судових слухань тощо.

У підсумку учасники конференції дішли висновку про активізацію кампанії по згортанню засад свободи слова в Україні та запровадження жорсткої політики переслідувань невгодних журналістів.

На завершення прес – конференції її організатори запропонували висунути кандидатури керівних міліціонерів Будзінського Миколи Петровича, Скідана Ігоря Миколайовича та голови обласної профспілки міліціонерів Шморгуна Петра Андрійовича на звання ворогів преси Житомирщини у номінації всеукраїнського конкурсу «Вороги преси». Журналісти та представники громадськості були запрошені відвідати наступні судилища над журналістом, які відбудуться 28, 29 травня та 6 червня 2013 року.

Схоже на те. що черговий «зальотний» генерал — майор міліції — новий начальник УМВС України в Житомирській області Анатолій Лазарєв, достойно прийняв естафету від свого попередника.

Житомирський РВ УМВС України в Житомирській області

вул. Щорса, 88

м. Житомир

10031

Котенка Віктора Васильовича

вул. 9 п`ятирічки, буд. 11 кв. 41

Житомирського району, Житомирської області

12441

093-856-55-87

Заява

22.11.2012 року о 15 год. 30 хв. група невідомих осіб приблизно у 6 чоловік, частина з яких були вдягнені у форму працівників міліції, намагалась силоміць вдертися до мого житла за адресою вул. 9 п`ятирічки, буд. 11 кв. 41 Житомирського району, Житомирської області. Невідомі люди шарпали і грюкали у двері, намагаючись їх відкрити. В цей час вдома знаходилась лише моя мати, жінка похилого віку.

Спроби незаконного проникнення до житла невідомих осіб з метою чи то пограбування, чи вбивства вже здійснювались раніше, про що в мережі інтернету розміщено наступний відеоматеріал

http://youtu.be/fvsydSqIc0II; http://youtu.be/y_eu0WhpUpc

За вказаною адресою юридично зареєстровані і фактично працюють редакція газети Свобода та веб — сайту «Правозахисний центр Свобода» і охоронне підприємство.

Я є автором серії викривальних публікацій стосовно незаконної діяльності деяких працівників і керівників правоохоронних органів, тому напади невідомих осіб на мою оселю пов`язую з моєю журналістською і правозахисною діяльністю.

Прошу порушити кримінальну справу і встановити особи нападників.

26.11.2012р.

Джерело: http://svoboda.zhitomir.ua/novosti/12241.html


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.