Влада загнала українську економіку в рецесію

15 травня 2013, 07:19
Власник сторінки
0
224

Стараннями» нинішньої влади Україна невпинно продовжує рухатися до економічної прірви.


Європейський банк реконструкції та розвитку вже вдруге від початку року погіршив прогноз розвитку української економіки і тепер очікує її зниження на 0,5%.

Так, за даними державної статистики, у першому кварталі цього року ВВП України знизився порівняно з першим кварталом минулого року на 1,3%. Таким чином економіка держави вже третій квартал поспіль (починаючи з третього кварталу 2012 року)  демонструє падіння.

Це є результатом недолугих дій нинішньої влади, яка, заявляючи про «покращення» економічної ситуаціїнасправді загнала українську економіку у рецесію.

При цьому світові фінансові організації продовжують і надалі погіршувати свої оцінки щодо України.

Так, ЄБРР вже вдруге в цьому році переглянув свої пронози та замість помірного зростання тепер прогнозує Україні падіння ВВП на 0,5%.

Справа в тому, що Держбюджет на 2013 рік  ґрунтується на прогнозі зростання ВВП 3,4%, при тому, що в першому кварталі 2013 року ВВП України вже впав на 1,3% і в другому кварталі тенденція до падіння зберігається.

Це в подальшому створить неабиякі проблеми для країни та людей, адже результатом такої похибки буде недовиконання дохідної частини бюджету на десятки мільярдів гривеньяких в кінці року не вистачатиме державі на виплату зарплат бюджетникам та виконання інших соціальних зобов’язань.

Тому, аби зупинити падіння економікивлада повинна перейти нарешті до вирішення реальних проблем, які шкодять економіці. Повинна зупинити корупцію в судах та контролюючих органах, зменшити податковий та адміністративний тискусунути невиконання законів та порушення прав власності.

Також потрібно обов’язково переглянутий Державний бюджет на 2013 рік з урахуванням реальної економічної ситуації. У ньому варто скоротити корупційні статті видатків, за допомогою яких представники правлячої партії задовольняють свої бізнес інтереси.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ВВП,корупція,уряд,бізнес,державний бюджет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.