Чому пазл не складається

14 травня 2013, 16:18
Власник сторінки
0
242
Чому пазл не складається

На чому базуються ідеології

Всім відома модель піраміди Маслоу, та чи задумувалися ви над її істинністю .

Чому деякі люди чи спільноти людей перестрибують сходинки піраміди, а дехто й взагалі крокує від її вершини?

 ценностиІснує теорія про те, що піраміда насправді є «бокалом Маслоу», тобто вона справедлива у перевернутому вигляді. Ця теорія вкотре підтверджує важливість цінностей та внутрішніх мотивацій. До дії (тим паче радикальних) людей стимулює не їжа, а ідея. Саме вона здатна бути рушійною силою серця». Саме вона здатна стимулювати людину до страждань зараз заради щастя та комфорту в майбутньому (чи навіть і іншому житті).

Подивимося на прикладі: У релігіях людина приймає аскетичний стиль  життя та у діях апелює до базових принципів. Під час революцій люди готові до аскетизму та тяжкої праці заради «світлого майбутнього» та нового суспільства згодом (наприклад побудови розвинутого соціалізму), люди здатні до тяжкої праці та сплати податків заради справедливого розподілу благ та підтримки соціально незахищених верств населення.

Саме від цінностей формуються ідеології (як їх сукупність), відтоді світ розподіляються на лівих з центральною роллю держави та правих з центральною роллю людини.

Ключовою антитезою української політиків є те, що голодна людина не може думати та аналізувати ідеології. Але що пропонується у програмах партій (здебільшого нежиттєздатна суміш лібералізму та соціалізму – в результаті не має реалізації ні першого ні другого). Популізм це зручно – політтехнологи вт чають запити електорату, актуалізують проблеми й говорять про їх вирішення через харизматичного лідера. Але так само як

Відтоді маємо понад 20 років хаотичних дій, соціальних ініціатив, що не складаються в пазл. Бо шматочки з різних коробок, вони взаємовиключають один одного. Отже, ключовим є розуміння того, що обравши вектор (ідеологію) кожному громадянину доведеться відмовитися від переваг іншої ідеології. Тим часом ідеологічні партії стануть більш стабільними, аніж  лідерського типу, їм буде легше проводити роботу з електоратом та реалізовувати реформи. Думаю поява подібного руху лише справа часу.

Наприкінці підсумую, історією з бесіди друзів:

«А як повісити красиву картину на стіну?

-          Є 2 способи – перфоратор та шуруп чи молоток та цвях

-          А якщо використати молоток та шуруп чи перфоратор та цвях

-          Отримаєш побуту стіну та пошкодиш руки

Картина майбутнього України надзвичайно гарна, але доки ми чітко не визначимося з інструментом ми матимемо биту стіну та покалічені руки….»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.