Дивні розваги

22 квітня 2013, 19:13
Власник сторінки
0
252

чому підлітки так облюбовали "собачий кайф"?

Що ж, власне, являє собою "собачий кайф?"

Це навмисне перекриття доступу кисню до мізків. Воно викликає короткочасне запаморочення, тимчасову втрату свідомості, після чого відчувається ніби "ейфорія", дивне відчуття легкості. Свій початок ця, так звана "гра", веде десь приблизно з ХХ століття, але широкого розголосу і популярності набула саме у наш час, серед наших дітей, підлітків.

Сама назва "Собачий кайф", з'явилася не так давно. Стан людини після придушення (а це поверхневе часте дихання) дуже схоже на часте дихання собаки.

Спосіб отримання "ейфорії" доступний кожному, варто лише мати навики користування мережею Інтернет.  Але ж дорослі люди таким не цікаляться, а от підлітків тягне до такого ніби магнітом.

І все б воно нічого. "Чим би дитя не тішилось, аби не плакало"... Але ж плачуть, зрештою, батьки.

Діти настільки захопилися цією "грою", що весь Інтернет рясніє відеозаписами їхніх розваг. Батьки багатьох, просто не здогадуються про захоплення своїх кровинок, і вважають, що ця тема їх не стосується. Проте проведене нещодавно дослідження дало досить сумні результати, адже ця забавка вносить чималий вклад в розвиток інвалідності та смертності неповнолітніх. 

Багато з підлітків чесно зізнаються, що "собачий кайф" затягує ніби наркотики, і вони ж таки визнають, що при цій забаві можна отримати травми, такі як струс мозку, переломи. Скаржаться на тривалий головний біль, погіршення пам 'яті.

Та найжахливіше те, що дуже часто залишаючись наодинці, вони намагаються самі себе придушити. Саме у таких випадках смертність переважає, адже вони не взмозі самі себе відкачати у разі потреби. 

На сьогодні найбільша смертність підлітків на Черкащині, за останній час у такий спосіб там пішло зі світу
12 осіб, більшість з них хлопці віком 11-13 років. Їхні смерті були подібні одна одній - мотузка (шарф), дверна ручка та однакове положення бездиханного тіла...

Чому ж підліткам так довподоби "собачий кайф"? Можливо тому, що це дивний спосіб отримання "задоволення" не потребує ніяких витрат. Можливо тому, що це весело і батьки не одразу можуть виявити їхнє захоплення. Мені здається кожен знайде свій привід, але я впевнена, що кожен з них думає, що це не шкодить їм. Саме тому, необхідно пояснити, що їхні думки хибні.


Я б хотіла закликати всіх, у кого є діти, онуки, брати, сестри та будь хто у такому підлітковому віці! Придивіться до них! Проведіть з ними акуратно розмови на цю тему, роз ' ясніть подальші наслідки таких забав аби вони не заподіяли лиха собі та Вам, людям які їх люблять.






Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.