Дівчата-терористки

15 квітня 2013, 21:59
Власник сторінки
0
381

знущання дев'ятикласниць

Сьогодні в новинах почула про знущання компанії дев'ятикласниць над дівчиною трохи меншою за віком. Переглянула відеоролик і хочу сказати, просто вражена від побаченого!

На екрані компанія свідомих 14-15 річних дівчат, намотали на шию дівчини її ж власний шарф і намагаються повісити. Ну скажіть мені, звідки в тих світлих, ще дитячих, головах стільки агресії та жорстокості по відношенню до інших?! Та ще й у дівчат! Це просто не вкладається в голові.

Лаючись, як останні (...), вони відпускають дівчину, продовжуючи свої погрози. Виникає запитання: в чому причина конфлікту?

На відео можна зрозуміти, що розмова йде про гроші. Хоча дівчата при затримані зробили заяву, що потерпіла дівчина зводила наклеп на їх рідних. Де правда, зрозуміти, думаю, не важко.

Сім'я дівчини малозабезпечена, як розказали у ТСН, і має на вихованні ще сина-інваліда. Після цього випадку вони змущені були змінити місце проживання, і на мою думку це було правильним рішенням.

Я навіть не намагаюсь уявити, що відчувала та відчуває ця дитина після пережитого, проте впевнена, що відновлювати моральний і психологічний стан вона буде ще досить довго.

Але, на жаль, ця ситуація на сьогодні не є новою. Дедалі частіше в інтернеті з'являються відеозаписи підліткової жорстокості зафіксованої на камери мобільних телефонів "не байдужих" одноклассників. Але найжахливіше, що переважна більшість героїв таких роликів - дівчата. 

Стосунки молоді будуються, на мою думку, за принципом "хто крутіший". Обравши собі жертву, вони моральної, та й власне, фізично, принижують її, демонструючи цим свою могутність. Таким чином здобуваючи собі авторитер у колі однокласників. Аби не викликати ще більшої "немилості" безневинні діти приховують факти знущань та зносять на собі все.

Ще за часів свого навчання у школі, я теж пам'ятаю конфліктні ситуації між одноклассниками. Вони були зумовлені, зокрема, відсутністю чи наявністю мобільного телефону, модністю одежі, а також дуже гострою проблемою було паління. Проте всі ці конфлікти були суто словесні. 

Що ж впливає так на свідомість підлітків, мені не зрозуміло, але я, думаю як і більшість, прагнула б це зупинити.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.