Україна втрачає інвестиційну привабливість

08 квітня 2013, 11:29
Власник сторінки
0
182

Останнім часом міжнародний бізнес все частіше заявляє про перспективи згортання своєї діяльності в нашій державі, мотивуючи це тим, що в Україні неможливо працювати.

Останнім часом міжнародний бізнес все частіше заявляє про перспективи згортання своєї діяльності в нашій державі, мотивуючи це тим, що в Україні неможливо працювати.

Поки нинішня влада продовжує годувати бізнес та міжнародні організації пустими обіцянками про покращення інвестиційного клімату та боротьбу з корупцією, Україна втрачає інвестиційну привабливість та перспективи економічного зростання. Прямим доказом цього є падіння темпів надходження іноземних  інвестицій. Якщо в 2011 році падіння було на рівні 2,3%, то в 2012 році — вже майже на 11%.

Про несприятливий інвестиційний клімат в державі свідчать дані дослідження Європейської бізнесасоціації, за якими індекс інвестиційної привабливості України в першому кварталі 2013 року становив  2,12 балів із 5-ти можливих.

85 % опитаних компаній заявили, що ніяких змін на краще не відбулося. При цьому, порівняно з попереднім періодом, відмічено посилення тиску на бізнес, пов’язане з політичною ситуацією, корупцією та перерозподілом бізнесу на користь політичної верхівки.

Крім того, в 2013 році Україна посіла 137 місце в рейтингу легкості ведення бізнесу, який щорічно складається експертами Міжнародної фінансової корпорації Світового Банку і є ключовим індикатором бізнес-клімату в тій чи іншій країні. Цей показник дає підстави вважати, що нинішня українська влада не  зробила суттєвих кроків у напрямі прозорості в економіці країни.

Щоб сприяти залученню іноземного капіталу, замість проведення недолугих реформ влада повинна перейти нарешті до вирішення реальних проблем, які шкодять економіці. А це корупція в судах та контролюючих органах, податковий та адміністративний тиск, невиконання законів та порушення прав власності.

Партія «УДАР» активно працює над тим, щоб залучення іноземних інвестицій стало можливим та постійно зростало. Нашою фракцією зареєстровано ряд законопроектів, які, зокрема, дозволять унеможливити корупцію при наданні адміністративних послуг, а також зменшити ризик корупції серед суддів та прокурорів за рахунок запровадження виборності цих посад.

Легеза О.В.

Депутат Вінницької міської ради


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,Україна,бізнес,місцеве самоврядування,інвестиції
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.