Тяжкохворого принесли до МРТ і поклали носилки просто на землю

08 квітня 2013, 08:17
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
242

Проїжджаючи повз Вінницьку районну лікарню, я стала вимушеним свідком того, як до будівлі (точніше сказати – вагончика) з написом МРТ (магнитно-резонансна томографія) на носилках принесли людину.

Принесли і поклали носилки просто на землю. Чоловіки, що супроводжували хворого, - а це, на мій погляд, не були медичні працівники (принаймні, виглядали, як різноробочі), стали радитись, як занести носилки з хворим всередину. Я сама була в цьому приміщенні і знаю, що воно має дуже вузький коридор, тож транспортування, дійсно, було проблематичним. Навіть не знаю, яким чином їм довелося (і чи вдалося?) це зробити. Я спостерігала за тим, що відбувається, хвилини зо три, але змушена була їхати далі, оскільки моя машина заважала руху транспорту.

Скільки ця бідна людина ще чекала того обстеження, не знаю. Нагадаю, на вулиці холодно, сиро, всюди калюжі, залишки брудного снігу, багнюка… А людина, накрита чи то простирадлом, чи то легенькою ковдрою, лежить собі на землі просто неба. До того ж це була однозначно тяжкохвора людина, і подібні умови можуть ще більше ускладнити її проблеми. Невже ж на Вінниччині, після славнозвісної медичної реформи допустимі такі жахливі антисанітарні умови, та ще й для тяжкохворих пацієнтів? Невже в лікарні, звідки людину транспортували, не знайшлося елементарної каталки? Невже не можна було забезпечити супровід з числа кваліфікованого медперсоналу, а не випадкових робочих з господарської частини? Де позитивні наслідки медичної реформи, яку нам нав’язала влада? Хто відповість за цей безлад і знущання над людьми?

Розумію, що зараз мої питання залишаться без відповідей. Але зараз я вірю, що все можна змінити на краще. Як голова жіночого департаменту обласної організації політичної партії «УДАР», як голова вінницької громадської організації «Батьки проти медичної реформи», як громадянин і як мати - я докладатиму всіх зусиль, щоб забезпечити моїм землякам належні умови медичного обслуговування і, насамперед, скасувати нелюдську медичну реформу на Вінниччині.

Голова жіночого департаменту,Вінницької обласної організації Політичної партії "УДАР Віталія Кличка".

Станіславенко Л.А. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,медична реформа,міністерство охорони здоров'я України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.