Депутат — рейдер

01 квітня 2013, 10:23
Власник сторінки
0
257

Депутат - рейдер від "Фронту змін" шляхом хитрої комбінації вкрав у підприємців дорогу і намагається їх розорити

javascript:nicTemp();  - відео тут!

Чи знайдеться «Луч» світла у темному царстві депутата Карпінського?

Журналісту зателефонували з досить незвичайним повідомленням: «Рухаючись автомобілем, підприємець потрапив у пастку, влаштовану депутатом Житомирської обласної ради Геннадієм Карпінським. Автомобіль пошкоджено, на місце пригоди — територію меблевої фабрики «Луч», виїхала опергрупа ДАІ».

Підприємець Горкуша Сергій Валентинович є власником авторемонтних виробничих приміщень і вскочив своєю автівкою в канаву, викопану посеред дороги за розпорядженням керівника фабрики «Луч», депутата обласної ради від «Фронту змін» Генадія Карпінського.  Робітники копали канави, щоб вмурувати стовпи для загорожі. В результаті такого самоуправства авторемонтний бізнес Сергія буде знищено, тому що іншого шляху потрапити до автомайстерень нема.

Під час розмови з постраждалим підійшли інші підприємці, теж власники виробничих і офісних приміщень, які розповіли, що депутат Карпінський активно перешкоджає їм у здійсненні підприємницькій діяльності – він заблокував проїзд до майстерень, складів і офісів, поклавши на дорогу залізобетонні плити. Під час розмови з`ясувалось, що на загальній території по вулиці Ватутіна, 13 розташовані будівлі меблевої фабрики «Луч» та декількох авторемонтних підприємств. Всі приміщення – приватна власність, земля в оренді у міської влади, в’їзд на територію та автошляхи – в загальному користуванні, що діловою мовою прозивається сервітутом.

Підприємці випадково довідались, що декілька років тому Геннадій Карпінський за сприяння міської влади (мером тоді бешкетувала Віра Шелудченко) одноосібно купив великий шмат землі разом з дорогами. В договорі купівлі – продажу було зазначено, що дороги залишаються в загальному користуванні всіх користувачів – підприємців. Але, як пізніше стало відомо, пан Карпінський виношував далекоглядні загарбницькі плани — загадковим чином з державного акту на землю зник навіть натяк про сервітут, тобто, про колективні права на користування дорогами.

Обурені підприємці звернулись до суду з позовом про визнання земельної оборудки незаконною, але програли внаслідок, на їх переконання, корупції суддів і продажності адвоката.

Тим часом підприємливий землевласник зробив спробу незаконно обкласти підприємців величезною даниною за користування дорогою – щомісяця більше 7 тисяч гривен з носа плюс від 20 до 150 гривень за кожну автівку, яка в’їжджає на територію. Але цей номер не пройшов. Тоді депутат обласної ради вдався до хитрощів, склавши план-схему реконструкції свого підприємства та земельної ділянки, узгодив цей папір в державних інстанціях і перейшов у наступ, попередивши підприємців про те, що з 8 квітня в’їзд на територію буде повністю заблоковано. Цікаво те, що на цьому історичному папері намальовані ще аж чотири альтернативних в’їзди – виїзди!

—          Жодних проблем! Підприємці можуть користуватись виїздами на вулицю Щорса (через провулок) і на вулицю Ватутіна, лише потрібно впорядкувати ці виїзди та оформити дозвільну документацію, — запевняли журналіста Геннадій Іванович та його адвокат Анатолій Вікторович Черкасов.

Та ця мильна бульбашка луснула вже через кілька хвилин: підприємці продемонстрували журналісту занадто вузький для проїзду провулок Щорса, який межує з фабрикою  – двом автівкам не розминутись. До того ж, мешканці приватних будинків вже відбили спробу пана Карпінського пустити фабричний транспорт попід вікнами – і відбили з дуже великим скандалом, навіть з втручанням прокуратури!

Інша провальна альтернатива меблевого ділка привела до сусіднього приватного готельного комплексу «Додо», куди чужий автотранспорт вже точно ніхто не пустить.

Журналіст також став свідком спроби втілити в життя ще одну комерційну ідею – фікс Геннадія Карпінського, яка полягає в тому, щоб пустити транспорт через маленьку шпарину між приватними виробничими будівлями, проміж яких вантажівки проїхати не зможуть, не зачепивши стіни або фундаменти. Цей варіант також не відповідає ні технічним, ні нормативним умовам, ні здоровому глузду. До речі, цей проїзд пан Карпінський планує зробити на ділянці, яка належить його дружині, котра вже навіть таксу встановила – більше 3 тисяч гривень щомісяця.

Цікаво, як заохочують чиновників державних дозвільних служб, котрі погоджують такі завідомо незаконні прожекти? Мабуть, так само, як і клерків, котрі «забули» внести до державного акту сервітутні умови договору ку — півлі — продажу землі.

Наскільки мені відомо, депутат Карпінський Геннадій Іванович в обласній раді опікується питаннями дотримання законності. Меблі меблями, політика політикою, але в інструкціях по виготовленню табуреток і програмних документах «Фронту змін» відсутні циркуляри, які б дозволяли заради реалізації шкурних інтересів «крокувати по трупах» знищених підприємців.

Підприємці вважають, що мета «табуреткового депутата» полягає в тому, щоб довести їх до банкрутства і задешево привласнити нерухомість: склади, бокси, офіси, майстерні...

Протистояння обіцяє бути жорстким – готуються судові позови і акції спротиву.

ФОТО

Віктор Котенко

P.S. На сторінках місцевого видання матеріал протримався менше години — прибрали жополизи:

http://reporter.zhitomir.info/?&task=detail&news=2014

02.04.2013р. Підприємець Гречковський повідомив, що пан Карпінський в обмін на відмову від судових позовів зробив йому вигідну пропозицію: 1) депутат не буде чинити перешкод у вільному безкоштовному користуванні дорогою; 2) через деякий час депутат викупить приміщення Гречковського за ... (дуже привабливою) ціною. Підприємець Гречковський радо прийняв цю мирну словесну пропозицію і вибачився перед депутатом за своє інтерв`ю — бізнес є бізнес.

Журналісту зателефонував підприємець Горкуша і повідомив, що до нього теж підходив пан Карпінський, намагався домовитись та просив прибрати цей матеріал з Інтернету, але про укладання серветутного договору мова не йшла.

Попереду перемовини депутата з іншими підприємцями ...

Пан Карпінський також зробив спробу прибрати з Інтернету хоча б відеоролик шляхом звернення до ресурсу YouTube із скаргою, яка передбачає блокування відеоролика. В зв'язку з чим відео буде розміщене без обмежень на всіх існуючих відеоресурсах або вмонтовано безпосередньо в матеріал — щоб не був пан депутат таким хитро зробленим. Матеріал може бути видалений автором лише на прохання підприємців у випадку поновлення їх прав законним шляхом.

03.04.2013 року підприємець Горкуша включив «задню передачу» або «дурня» — зателефонував і переконував журналіста, що на камеру давав такі гарні пояснення, не дозволяючи сам собі цього робити і просив «вирізати» його з відеоролику. Мені невідомо, чи його злякали трохи, чи підкормили, кинувши кістку. Освічений депутат вправно використовує відомий метод «розділяй і владарюй». Оце і всі перебіжчики: Сергій Горкуша та Олександр Гречковський. Решта підприємців навіть і не думають здаватися в полон до загарбника, тим паче, що в його діях явно проглядається склад злочину.
Сьогодні з позовом до суду звернулась підприємець Юлія Синявська, підприємці Медведюк О.В. і Цюпа Р.Н. готують судові позови і відповідні звернення до відповідних органів щодо корупційного міліційного «даху» меблевого ділка. Документальні докази такого «даху» продовжують надходити. Наприклад, «на гарячому» вже зловився начальник РВ міліції Богунського району УМВС України в Житомирській області пан Марковський, який тупо «похерив»  Кримінально — процесуальний кодекс України і, замість того, щоб заяву підприємців про злочин передати до прокуратури для порушення кримінальної справи, надіслав відписку, текст якої, за всіма ознаками, належить перу депутата — меблевика. Міліціонер Марковський, керуючись логікою начальника лазні, послався на Закон України «Про звернення громадян» та виклав точку зору на проблему депутата Карпінського — оту маячню про примарні «виїзди». Мабуть, нестатутний золотий ланцюг, який прикрашає бравого міліціянта, обтяжує не лише його шию, але й мозок. Для нейтралізації негативної «ланцюгової» реакції радимо пану Марковському не знімати в приміщенні службового каштета та інколи згадувати, як закінчили життя його друзі — колеги, з якими він свого часу катував затриманих громадян за відмову давати хабарі. Чомусь «забув» міліціонер розповісти і про те, як депутат Карпінський ганебно програв судові справи за позовами інших підприємців, яких також тероризував — то ми незабаром нагадаємо. Як і про підроблення документів «прихватизаторами»...
ШЕДЕВР НАЧАЛЬНИКА РАЙВІДДІЛУ МІЛІЦІЇ — Шерлок Холмс відпочиває

4 квітня 2013 року. ПРОТИСТОЯННЯ продовжується:



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.