Установчі збори з формування нового складу Громадської ради при КМДА є легітимни

06 лютого 2013, 16:41
Власник сторінки
Президент ВСОО "Молодь! Громада! Влада!". Лидер движения "Молчать об этом - преступление!"
0
236

Наміри представників ВО «Свобода», зокрема таких відомих особистостей, як Едуард Леонов та Андрій Іллєнко, а також їхніх прибічників, зірвати установчі збори Громадської ради при КМДА виявилися марним

Ситуацію, яка склалася 29 січня під час установчих зборів, досить популярно та правдиво пояснив президент ВСГО “Молодь! Громада! Влада!” Олександр Зінченко, який сам був безпосереднім очевидцем подій. Він, як секретар ініціативної групи з проведення установчих зборів по формуванню громадської ради при КМДА є найбільш компетентним та проінформованим в ситуації – як було насправді.

«29 січня 2013 року на 7-му поверсі Головпоштамту, за адресою        вул. Хрещатик 22, відбулося засідання установчих зборів по формуванню Громадської ради при КМДА, яке ознаменувалось безпрецедентним вчинком з боку представників партії «Свобода». Вони всіляко, всупереч усім нормам моралі та порядку намагались перешкоджати проведенню зборів. Але не дивлячись на всі їхні провокації установчі збори було проведено і  відбулось це абсолютно легітимно, так як були дотримані всі правові норми:

1.     Не пізніше ніж за 60 календарних днів до закінчення повноважень громадської ради було утворено ініціативну робочу групу з підготовки установчих зборів для формування нового складу ради, що було зроблено відповідно до Протоколу засідання Правління Громадської Ради при виконавчому органі Київської міської Ради (КМДА) від 20.12.02012р.  (згідно Постанови  № 996 та Типового Положення про Громадську раду (далі – Положення))

До складу ініціативної групи увійшли як представники діючої громадської ради, так і представники інститутів громадянського суспільства;

2.     26 грудня  2012 року (як і зазначено в Положенні не пізніше ніж за 30 днів до проведення установчих зборів) на офіційному сайті КМДА ініціативною групою було оприлюднено повідомлення про дату, час, місце, порядок проведення установчих зборів, порядок подання заяв для участі в установчих зборах, відомості про склад ініціативної групи, графік чергувань, контактний номер телефону  тощо.

Також 26.12.2012 р. було оприлюднено час та місце подання заяв для участі в установчих зборах з формування громадської ради при КМДА

3.     З 28 грудня 2012 року по 18 січня 2013 року відбувався прийом документів для участі в установчих зборах (як це і вимагає Положення – за 10 календарних днів до проведення  зборів приймання заяв для участі в установчих зборах припиняється)

4.     У зв’язку з тим, що надійшла велика кількість заяв на участь в установчих зборах, а саме 546, ініціативна група була вимушена прийняти рішення про зміну часу та місця проведення установчих зборів про, що було повідомлено належним чином, а саме: на офіційному сайті КМДА 24 січня 2013 року було розміщено оголошення про зміну місця та часу проведення установчих зборів з формування нового складу громадської ради при КМДА (цього не  заперечує Положення);

5.     29 січня 2013 року відбулись установчі збори з формування нового складу громадської ради при КМДА, на якій було зареєстровано 412 учасників, представників інститутів громадянського суспільства.

На зборах було обрано голову зборів Нагурного О.О., секретаря зборів Хорольського Р.М., лічильну комісію у складі 20 членів ( як це і потребує Положення), також було надано звіт про результати діяльності громадської ради.

Усі пропозиції, які надходили були заслухані і ставились на голосування.

На установчих було сформовано громадську раду  у складі 45 осіб, що підтверджує Протокол установчих зборів, Протокол лічильної комісії та Додаток до протоколу засідання лічильної комісії.

6.     Протокол установчих зборів було передано на затвердження в Київську міську державну адміністрацію. 

За повідомленням Олександра Зінченко, до нового складу ради увійшли такі відомі кияни, як один з братів Капранових, плавець Денис Силантьєв, голова Київської міської ради профспілок Валентин Мельник, актор і народний депутат Богдан Бенюк (його делегував Інститут громадянського суспільства і він є представником ВО “Свобода”).

       Також ним було наголошено на тому, що представники громадської ради будуть активно відстоювати позиції киян. Він заявив, що:  «Опісля усіх цих подій, ми визначились в нашій ініціативній групі, в нашому “штабі”, що будемо протистояти будь-яким політичним силам, всякому тиску влади, всяким хуліганським проявам, щоб проявити активну громадянську позицію киян, які нас обрали в Громадську раду. Тому що за нами стоїть 500 організацій, а в кожну з них входять тисячі людей. Тобто ми представляємо півмільйона людей, які проголосували за нас та вважають нас достойними. Тому ми будемо відстоювати інтереси киян, чого б нам це не вартувало, і  ми будемо йти до кінця. Чому це нам потрібно спростовувати  такий “бєспредєл”». Він висловив сподівання, що громадська рада вже найближчим часом розпочне свою роботу.

Тепер навряд чи можна сумніватися в легітимності проведених зборів. І хто б не намагався заперечити протилежне, кожна людина може зрозуміти з вище викладеного, за ким правда. Навіщо ділити те, що навпаки надано нам для помноження?! Україна потребує допомоги громад, від нас залежить ефективність та прогрес.   

        


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.