Стіна Джона Леннона. 16 січня міжнародний день the Beatles (парафот)

17 січня 2013, 19:40
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
462

У столиці Чехії, на Велкопржеворской площі, яка в свою чергу знаходиться в Малій Країні (закреслено) Malá Strana (German: Prager Kleinseite) знаходиться стіна, присвячена Джону Леннону.


Стіна Леннона перш була звичайною історичною стіною в Празі, але з 1980-их років люди, натхненні Джоном Ленноном, заповнили її написами-графіті на стінах і рядками з ліричних пісень групи Бітлз. Стіна має цікаве розташування, адже прямо навпроти стіни знаходиться французьке посольство. Ходять чутки, що написи на меморіальній стіні почали з'являтися відразу після смерті відомого Джона Леннона. Так само тут вірять і в те, що справжній фанат Леннона знайде серед тисячі написи автограф самого Леннона.
Влада міста всіма силами намагалися припинити високі художества фанатів, однак нічого не вдалося зробити. Після кожного фарбування, на стіні з'являлися нові записи. Прочитавши форум фанатів Бітлів, знайшлася дуже цікава цитата, яка пояснює, чому стіна Джона Леннона в Празі досі "живе" - "Кажуть, вирішив проблему французький посол, настійно попросивши припинити подібні наруги щоб уникнути маніфестацій обурених празьких бітломанів :)" Дана стіна, як і стіна Віктора Цоя, постійно видозмінюється, тому на стіну завжди цікаво подивитися.




Ольга.
Фотоаматор

16 січня - День Бітлз.
Починаючи з 2001 року, за рішенням ЮНЕСКО день 16 січня відзначається щорічно як Всесвітній день "Бітлз". Шанувальники поп-музики в різних країнах світу можуть порадіти за улюблену групу і привітати друзів і близьких з Днем кращої групи збіглого 20 століття, прекрасною і легендарної, навічно увійшла в літопис сучасної музики ліверпульської четвірки.


Всесвітній день "Бітлз" святкують скрізь! :) Навіть ABBA в Швеції.

Наталія Гончарук
Фотоаматор, Візажист/Стиліст

Большая разница "Битлз у Брежнева"



Сто пісень.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.