Мовчати про це - злочин!

28 грудня 2012, 23:19
Власник сторінки
Президент ВСОО "Молодь! Громада! Влада!". Лидер движения "Молчать об этом - преступление!"
0
276
Мовчати про це - злочин!

21 листопада стало визначною датою у процесі початку чергової «війни» громадськості проти аптечного наркобізнесу.

Причиною протесту більш ніж 140 громадських організацій та реабілітаційних центрів на чолі з Олександром Зінченко, головою ВСГО «Молодь! Громада! Влада!», які об’єдналися у громадський рух «Мовчати про це злочин!», стало значне зростання виробництва лікарського препарату «Тропікамід», що викликає наркотичну залежність та подальшу смерть людини.
Основним виробником цього препарату в Україні є фармацевтична компанія «Фармак», яка за останній час збільшила у 14 раз обсяги виробництва препарату з 181,7 тис у 2007 році до 2,5 млн флаконів у 2011 році. Цілком логічним є той факт, що лікарський засіб «Тропікамід», який використовується лише в спеціалізованих кабінетах для діагностики ока, не може породжувати такий попит у звичайних аптеках.
Учасники громадського руху планували провести акцію у формі діалогу «учасники акції – керівництво фармацевтичної компанії». Проте адміністрація компанії не лише не виразила бажання поспілкуватися із значною кількістю учасників акції, але й чинила опір та при нагоді намагалася образити членів акції. Більше того, зі сторони адміністрації були певні маніпуляції та провокації. Так, під час акції з’явився лікар-нарколог, який намагався розповісти учасникам акції та рідним наркозалежних, що померли від вживання «Тропікаміду», що це лише «капєлькі для глаз». Однак, Олександр Зінченко у відповідь на коментарі лікаря-нарколога відповів, що людина, яка вживає «Тропікамід» помирає рівно через рік. Після таких промовистих статистичних даних, до місця проведення акції почали підходити пересічні громадяни та цікавитись тим, що відбувалось. До акції долучились також представники малого бізнесу, які надавали безкоштовно каву та тістечка для учасників акції.
Значний інтерес пересічних громадян та ЗМІ до акції ще раз довів, що питання, яке підняла ВСГО «Молодь! Громада! Влада!» важливе та потребує термінового втручання.
Зважаючи на цей факт, голова ВСГО «Молодь! Громада! Влада!» Олександр Зінченко запевнив громадян, що й надалі буде боротися проти аптечного наркобізнесу для світлого та здорового майбутнього наших дітей.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.