Перший лід. (перепост, хєльоув з Камчатки)

26 грудня 2012, 11:46
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
470

Ведмеді, всякі від Шпіленка. Архівні фото. Від себе = від сьогодні ви маєте можливість отримувати вітання з Камчатки українською! :) :)

shpilenok



У першій половині листопада мені пощастило спостерігати за ведмежою родиною, що складається з мами і двох вгодованих сєголєток. Ведмеді трималися біля гирла річки Вичинки, яка впадає в Курильські озеро, яке знаходиться в Південно-Камчатському федеральному заказнику. Ці звірі в присутності людей продовжували займатися своїми справами, тому вдалося підглянути кілька "сезонних" моментів, таких як цей, коли ведмежа вивчає властивості льоду.
Взагалі перший лід цікавить і збуджує не тільки звіриних, але і людських дитинчат. Щоосені мої хлопчаки-школярі не пропускають можливості поповзати або побігати по першому тонкому льоду, кожен рік провалюються і вдаються додому мокрими. Так що діти - я сам не можу втерпіти пробігтися льодом що прогинається під вагою людини: провалиться чи ні - і теж, трапляється, приходжу додому мокрим :).
Того ранку я сидів з фотокамерою біля замерзлої калюжі на березі озера, яке само замерзає раз в декілька років тільки у найлютіші морози. Ведмедиця рибалила в гирлі річки, а ведмежата байдикували. Один із них пішов в мою сторону і виявив, що калюжа покрита льодом. Це його сильно зацікавило і наступні півгодини він провів, вивчаючи властивості льоду.

_DSC4918

_DSC4962

_DSC4993

_DSC7252
А ось знімок, який підтверджує, що перший лід цікавий не тільки дітям. Так що я, зі своїм бажання перевірити "провалиться-не провалиться" не виняток.


Теги: , , , ,
====
І пісенька від ELO для блогерських гарнюнь. = :)

ELO - Here Is The News

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.