Армія прийшла на допомогу замерзаючим у дорожньому заторі

16 грудня 2012, 21:30
Власник сторінки
0
462
Армія прийшла на допомогу замерзаючим у дорожньому заторі

Основні зусилля сфокусовано на розблокуванні багатокілометрового затору на трасі Київ-Чоп на ділянках Львів-Броди, Ожидів-Броди, Броди-Ясенів.


Як вже повідомлялося раніше, військовослужбовці Збройних Сил України активно долучилися до ліквідації снігових наметів на магістральних автошляхах у Волинській, Чернівецькій, Львівській, Івано-франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях. Особовий склад та спеціальна техніка допомагає комунальникам та МНС  у розчищенні доріг та розблокуванні автомобільних заторів.
Основні зусилля сфокусовано на розблокуванні багатокілометрового затору на трасі Київ-Чоп на ділянках Львів-Броди, Ожидів-Броди, Броди-Ясенів.
 За інформацією оперативної групи Західного ОК станом на 21.00 16 грудня 2012 року, протяжність автомобільного затору в обох напрямках складає близько 22 кілометрів. У сніговому полоні знаходиться понад 100 одиниць транспортних засобів.
У Бродівському гарнізоні сформовано штаб по реагуванню на дану ситуацію. На місці виникнення затору приступила до рятувальних робіт команда чисельністю майже 100 військовослужбовців: офіцері, прапорщиків та військовослужбовців за контрактом. Та спеціальна техніка: роторна машина очищення снігу Д-406, , вантажний автомобіль УРАЛ-4320, шнеко-ротор Д-407, та аеродромний пересувний електроагрегат АПА-5Д на шасі вантажного автомобіля.
Спеціальною технікою для розблокування снігової пастки у Бродах допоміг особовий склад 107-го Центру дорожнього забезпечення Центрального управління інженерних військ Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України. Військові дорожники направили на місце робіт п’ять одиниць військової техніки. Зокрема, вантажний автомобіль КрАЗ, два Грейдери, автомобільний кран тощо.
Ще один шнеко-ротор на базі автомобіля ЗІЛ-130 проводить очистку вулиць міста.
Для безперебійної роботи спецтехніки створено резерв пально-мастильних матеріалів.
У розташуванні вертолітного полку підготовлена казарма на 100 койко-місць для розміщення та обігріву цивільного населення та водіїв.
Відзначимо, що військовослужбовці задіяні не лише до відкопування автомобілів від снігу та відбуксирування автомобільної техніки до місць відчищених від снігу. Але й до надання допомоги органам МВС в організації пропускного режиму на даній ділянці дороги, попередження крадіжок з залишених водіями автомобілів. До того ж, військові виконують перевезення цивільного населення, надання гарячого чаю. Планується виїзд польової кухні та пункту обігріву.
Роботи з очищення снігових заносів розпочаті з 12.00 16 грудня, Станом на 19.00 очищено 12 кілометрів смуги дороги у напрямку міста Львів та 6 кілометрів дороги у зворотному напрямку.
Відзначимо, що на допомогу Бродам вирушила техніка та екіпажі з інших гарнізонів. Зокрема, від Центру забезпечення навчального процесу Академії Сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного – особового складу – 8 військовослужбовців та 4 одиниці техніки. Крім того, сплановано переміщення колони техніки і особового складу в кількості 200 чоловік, 4 автобуси та 3 пункту обігріву в район смт. Ожидів. Від 703 окремого інженерного полку з міста Самбір – 3 одиниці техніки та 5 військовослужбовців. Від 233 загальновійськового полігону – 3 одиниці спецтехніки та 4 військовослужбовці.
Крім того триває робота й у інших областях. Відтак, на Волині  бійцями та технікою  51 окремої механізованої бригади розпочато роботи з очищення снігових заносів в районі міста Горохів. На автошляху разом з технікою Луцького Автодору працює військовий шляхопрокладчик БАТ-2, який здатний за годину проходити близько 15 кілометрів снігового затору метрової товщини.
На розчищення снігових заносів у місті Тернополі працюють військовослужбовці та техніка 11 окремої артилерійської бригади. Зокрема, задіяні 15 бійців та три вантажних автомобілі високої прохідності. Ліквідацією снігових заносів на ділянці дороги Кременець – Тернопіль займається особовий склад  107-го Центру дорожнього забезпечення Центрального управління інженерних військ та Кам’янець-Подільського факультету підготовки спеціалістів та 2 одиниці техніки: трактор Т - 150 та полкова землерийна машина ПЗМ-2М . На розчищення снігових заносів у місті Чортків – працює шість військовослужбовців та 4 одиниці спеціальної техніки техніки (інженерна машина ІМР 2М,  пожежна машина високої  прохідності ГПМ-54, Камаз 4310, грейдер ДЗ 122А). Розгорнуто 1 пункт обігріву від МНС на околиці н.п. Бучач, виділено дизельного пального – 5 тон.
У Чернівецькій області на розчищення ділянки дороги Чернівці-Сокіряни від 300 окремого механізованого полку виділено 162 військовослужбовці та три одиниці техніки. Розгорнуто пункт обігріву, виділено резерв дизельного пального та організовано додаткове харчування військовослужбовців.

 Підполковник
Володимир Скоростецький
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: допомога,Збройні Сили України,ліквідація,спеціальна техніка,снігові затори
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.