Мало хотіти добра, треба вміти це добро робити

01 грудня 2012, 22:46
Власник сторінки
0
258

В Інституті журналістики провели круглий стіл, присвячений проблемам соціального сирітства в Україні


У п'ятницю, 30 жовтня, в Інституті журналістики Киівського національного університету імені Тараса Шевченко відбувся круглий стіл на тему "Соціальна відповідальність і солідарність - духовна основа незалежної України" у рамках VI суспільних днів УГКЦ  за сприяння Фундації «Суспільність» та проекту Campus 3.0. У форумі взяли участь журналісти, вчені, митці, духовні особи та представники експертного середовища. Спеціальним гостем став кардинал Любомир Гузар. 

Відкрив обговорення блаженнійший Любомир зі словами: "Людина мусить бути свідомою свого "Я". Я маю знати звідки я прийшов, з чим іду в життя, яке моє призначення". Продовжили розмову на тему соціального сирітства в цілому та актуальності цього питання в Україні; кожен з присутніх мав можливість висловити власну думку або звернутися їз запитанням до кардинала Любомира. Загалом виявилося, що тема сирітства хвилює усіх, і загальна думка була такою, що дитячі будинки - це ганьба для суспільства, і їх у розвинутій демократичній країні бути не може. Визнаючи важливу роль церкви у виховання дітей, представники церкви слушно зазначили, що самі лише церковні організації навряд чи можете цю проблему вирішити. Церква може допомогти та просвітити, але ініціатива має йти від суспільства, і не лише від органів влади чи громадських організацій, а й від кожного індивіда в цілому, адже, як зазначив Любомир Гузар, суспільство складається саме із окремих людей. Зайшла мова і про спонсорство і меценатство, наскільки безкорисними є українські олігархи у своїх жертвуваннях на соціальні проблеми і чи можна взагалі очікувати винагороди за свою пожертву на добре діло, на що кардинал слушно зазначив, що "добро з рекламою - то є добро до себе". Загалом же важливою є не сума грошей, яку людина віддає на допомогу, а кількість особистого тепла та любові, вкладеної у цю пожертву. Завершити хотілось би словами блаженнійшого Любомира, що "Людей треба виховувати любити ближніх... Мало хотіти добра, треба вміти це добро робити". 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.