Тетянин день або день студента?

14 листопада 2012, 13:48
Власник сторінки
0
1227
Тетянин день або день студента?

Навіщо нам 2 дня студента - багато хто навіть не замислюються. Просто святкують і все!

Чи знали Ви, що Україна разом з Росією - займають мало не лідируючі позиції за кількістю свят на рік? Кожен місяць знайдеться хоча б один привід відсвяткувати, а то й не один! Навіть у не дуже святковому листопаді є багато визначний свят: Хеллоуін (1 листопада), міжнародний день чоловіків (3 листопада), день студентів (17 листопада),  день народження Діда Мороза (18 листопада), всесвітній день туалета (19 листопада).

Жоден, навіть молодий організм не витримає стільки відпочивати!) І якщо з Хеллоіном ще більш-менш зрозуміло - його святкують в ніч з 31 жовтня на 1 листопада, а день народження Діда Мороза, це просто вигадана дата. То чому у нас два дня студента? Міжнародний День студентів 17 листопада та «Татьянів день» - теж у загальному плані, міжнародний день студентів?

Навіщо нам 2 дня студента - багато хто навіть і не замислюються над цим питанням. Просто залюбки  святкують і все! Знайомі випускники Київського університету туризму, економіки і права досі в ці дні (досі ще 2 рази на рік) збираються всією колишньою групою і згадують щасливе студентство.

Отже, після ретельного вивчення питання в Інтернеті,  з'ясувалося,  що день студента офіційно святкується в Україні двічі:

Перший - 17 листопада. Відзначати його почали ще в 1941 році в Лондоні, після чого він був визнаний Міжнародним днем студента на рівні ООН. А почалося все ще в 1939 після штурму нацистами Університету Праги та масової студентської демонстрації. Ось така не дуже весела подія з часом перетворилося на веселе свято, яке шумно і весело святкують студенти всього світу. В Україні його офіційно визнали не так давно - у 1999 році, чому українські студенти безсумнівно раді!
Другий - 25 січня, також відомий як Тетянин день. Його відзначають в Україні, Росії, Білорусії та Казахстані після того, як імператриця Єлизавета Петрівна своїм указом відкрила Московський університет в 1755 році. «Тетянин день» став святкуватися спочатку як день народження Університету, а пізніше і як свято всіх студентів.

Дуже зручно виходить: перший день студента святкується перед сесією, а другий - після.

Для когось цей день просто черговий привід загуляти, а для когось нагода згадати про своїх одногрупників. Ми в нашій групі ще в студентські роки домовилися, що кожен рік будемо збиратися в День студента. І хоч кожен рік (а точніше два рази на рік) під стінами КУТЕП нас збирається все менше і менше, але поки традиція жива. Як би там не було - це чудовий привід зібратися з друзями по ВНЗ в неформальній обстановці, поспілкуватися і повеселитися. Багато людей в зрілому віці зізнаються, що на студентство припали кращі роки їх молодості. Тому дуже важливо їх не упустити! Щоб потім було про що згадати крім лекцій і виснажливих сесій в стінах рідного вузу! І як на мене, то краще б скасували 1 травня, а День студента зробили вихідним. Хоча у справжнього студента кожен день Свято! З наступаючим Днем студента!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.