2012-10-Greece sailing (парафот) Жовтень 2012 в Греції. Корінфський канал.

26 жовтня 2012, 08:08
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
386

З давніх часів робилися спроби побудувати канал в цьому місці.

    Перша згадка належить до VII століття до н. е.., коли коринфський тиран Періандр, зарахований до семи мудреців стародавньої Греції, спробував прорити водний шлях, але зупинив роботи. Причиною припинення робіт були побоювання Періандра, що через невідповідність рівнів Егейського й Іонічного морів можливе затоплення земель.
 
    І так далі цілих 900 років. Хто тільки не гострив зуба на це будівництво. Деметрий Полиоркет, Цезар, Калігула, Нерон, Гальба, Ирод Аттик, візантійці і всяка проча сволоч. Тільки після революції 1821 року, і то не скоро справа зрушила з місця.
   
   Після відкриття Суецького каналу грецький уряд в листопаді 1869 року видав закон про «перетині каналом Коринфського перешийка».

   Проектування
каналу було доручено угорським архітекторам Іштвану Тюрро і Белу Герстеру, які підготували раніше проект Панамського каналу. 5 травня 1882, після тривалих переговорів, почалися роботи по споруді каналу. Будівництво каналу було розпочато французькою компанією, яка припинила роботу через фінансові труднощі, так і не закінчивши роботи.

    Грецька компанія на чолі з грецьким банкіром і філантропом Андреасом Сінгру підхопила проект і закінчила об'єкт в рекордні терміни. Експлуатація каналу почалася в 1893 році.





 Канал дозволяв судам, огинає Пелопоннес, скоротити шлях більш ніж на 400 кілометрів. Кажуть це перший канал на будівництві якого було використано динаміт

Довжина
каналу 6 км, ширина 24 м, глибина 8 м. Тому зрозуміло, що великі судна не можуть ходити тут. Зате вражає громада стін каналу. Їх висота сягає 75 метрів.


Чимось схоже на Хортицю, нє? :)









Фотка на пам"ять. Коштує це задоволення (прохід каналом яхти) в цьому році 260 еврів.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.