В Україні судять журналіста

24 жовтня 2012, 06:10
Власник сторінки
0
390

Журналіста судять за оприлюднення компромату

23 жовтня 2012 року о 9 год. 30 хвилин у Місцевому Житомирському районному суді почалося слухання справи «міліція — проти журналіста Віктора Котенка». Позивач – райвідділ міліції смт. Черняхів Житомирської області, оскаржує відомості, оприлюднені журналістом у статтях «Наркомафія», «Наркотизація країни» та відеороликах, в яких громадяни розповідають про зловживання міліціонерів, у тому числі наркоторгівлю

(http://svoboda.zhitomir.ua/zhur_ras/narkomafiya.html)

Від позивача захисником перевертнів у погонах виступило обласне управління МВС України в Житомирській області в особі свого представника — юриста.

Вже з перших хвилин слухання міліціонери вдались до нечистоплотних маніпуляцій, намагаючись довести, що Черняхівський райвідділ міліції є належним позивачем, тобто окремою самостійною юридичною особою.

Але в якості доказу суду була надана лише шпаргалка без відповідних підписів і печаток з назвою «Положення про створення юридичної особи…» від 29 вересня 2012 року. Мабуть, міністр МВС України буде дуже задоволений, коли дізнається про народження в окремо взятому селищі Черняхів ще одної сепаратної приватної міліційної лавочки із власними рахунками в банках. Таке, на жаль, в Україні практикується (згідно з діючим законодавством, створення містечкової міліційної юридичної особи можливе лише за участі Кабінету міністрів України; що, спритники вже й Кабмін «нахилили»?).

Другим «документом», який надав суду юрист з обласного УМВС, була «довідка» про те, що саме в цей час зовсім випадково перевіркою свідчень громадян, які розповіли журналісту і телеканалу Інтер про міліціонерів — хабарників, здирників і наркоторговців, займається особисто прокурор Черняхова.

Але, як згодом з`ясувалось, займається одноосібно і таємно, «тихо сам з собою», тому що ніякі слідчі дії та експертизи не проводяться, свідки не опитуються. Можливо, прокурор щось і надрукує на аркуші паперу вартістю 15 копійок для того, щоб було чим затулити міліційні зади. Але такий папірець аж ніяк не врятує цікаве «положення…», а от прокурор ризикує «загриміти» далеко й надовго.

Місцевий Житомирський районний суд зробив перерву у слуханні справи до 15 листопада 2012 року, зобов`язавши міліціонерів надати до розгляду відповідні документи, а не шпаргалки.

Довідково:

1) Справа в тому, що за деякий час до суду відповідачем свідомо було «злито» інформацію про те, що Черняхівський райвідділ міліції не є юридичною особою і належним позивачем, тому, мовляв, і програє справу. І що журналіст нібито буде виправдовуватись, що то не він написав і оприлюднив сенсаційні матеріали.

Мабуть, саме тому на світ народилося недоношене сепаратне «Положення…» та громадянином Скіданом (за сумісництвом начальником Черняхівської міліції) як від приватної особи в терміновому порядку був нашкрябаний ще один аналогічний позов вже у Черняхівський районний суд відразу аж до трьох відповідачів: Лариси Фомічової (матеріал «Наркомафія»http://svoboda.zhitomir.ua/zhur_ras/narkomafiya.html), Лесі Бондарчук (матеріали «Пограбування Золотої тещі»http://svoboda.zhitomir.ua/zhur_ras/pograbuvannya-zoloto%D1%97-teshhi.html та «Відкрите звернення до хапуг — міліціонерів» http://svoboda.zhitomir.ua/zhur_ras/vidkrite-zvernennya-do-xapug-milicioneriv.html) і журналіста Віктора Котенка. Комбінатори так поспішали, що розгляд другої справи було призначено на день раніше, ніж першої, тобто на 22 жовтня і відповідачі навіть повістки не встигли отримати!

Коли відбудеться слухання справи в Черняхівському районному суді, наразі невідомо.

2) Надаємо для огляду фрагменти плоду колективного міліцейського мізкового штурму, на якому базується судовий позов

Це анекдотичний «Висновок про результати перевірки відомостей...» , затверджений полковником міліції Будзинським з УМВС України в Житомирської області, в якому міліціонери опитали один одного, підклали про це рапорти з поясненнями, інші, вигідні їм папери і вирішили, що склали юридичний документ.

Сенсацією є і сам висновок, який зробив пан полковник на підставі хворобливих службових марень — керівний міліціянт не вважає, а "Вважав би: що ... службове розслідування щодо незаконних дій окремих працівників Черняхівського райвідділу міліції припинити (!!!) Зобов`язати голову Правозахисного центру Свобода Віктора Котенка спростувати...

... відшкодувати завдані УМВС (комерційні? — авт.) збитки, пов`язані з перевіркою цієї інформації. (пляшка горілки юристу і шоколадка друкарці? — авт.)

Ну і вчудив «полковник БИ»! І таку дурню ризикнули підписати ще аж троє інтелектуалів — мабуть, хтось дуже вже просив...

3) Ще одна дивина:

і висновок полковника БИ, і позовну заяву міліціонери клепали ще у липні, майже миттєво після оприлюднення «Наркомафії», але до суду звернулись аж пізньої осені. Чи не тому, що журналіст не припиняв свою розслідувальну діяльність?

Те, що міліціонери і їх керівні кукловоди програють судові справи, не викликає сумнівів.

Як відомо, за гратами вже опинилась бригада борців з наркотиками з обласного УМВС ( http://www.zhitomir.info/news_78114.html ;http://www.politclub.org/news/index.php/7-novyny/2376—2012-08-23-13-50-32 )

Схоже, не всі ще попались...

УВАГА! МІЛІЦІЙНИЙ МАРАЗМ:

Доморощені лінгвісти — логопеди з міліції уявили себе цензорами і підкреслили окремі слова і вислови, які їм не подобаються.

Правда очі коле...


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.