До уваги СБУ: як українцям дарують за 3000 «кота в мішку»

10 жовтня 2012, 16:22
Власник сторінки
юрист
0
1625
До уваги СБУ: як українцям дарують за 3000 «кота в мішку»

Усім хто хоче собі «сибірську хаскі» на халяву присвячується.

Усім хто хоче собі «сибірську хаскі» на халяву присвячується.

Нещодавно мимоволі став свідком нового способу шахрайства в інтернеті.

Дуже гарно, користуючись почуттями жалю чи то бажанням отримати гарного песика шахраї, виманюють у довірливих українців не маленькі суми грошей.

Отже, мабуть зареєстровані з  - за кордону, «розумники», розміщують на безкоштовних дошках оголошень українських сайтів повідомлення про можливість отримати даром, далі цитую «чистої породи сибірський сині очі хрипким щенята для вас».

І хто ж не захоче собі такого песика !?

Довірлива людина  побачивши таке фото,  напевно одразу визначається з вибором.  

А далі діло техніки. На безкоштовно зареєстровану електронну пошту aneta2013@i.ua, користувача якої ідентифікувати майже неможливо, надсилаємо лист про можливість забрати щеня.  

Вже у першій відповіді, зміст якої одразу наштовхує освічену людину на те, що текст написаний не українцем, а перекладений з іноземної мови інтернет  –  перекладачем, вказується про необхідність здійснення оплати. 

«привіт  Спасибі за Ваше повідомлення. Я сподіваюся, ви не заводчик, тому що я  не віддам цуценя у заводчика, або люди, які в один прекрасний  день, не дати їм гарну і люблячий будинок. Я хочу тільки хороше  і люблячий будинок і більше нічого. так що якщо ви не заводчик, я буду  дуже готові надати їх вам, але якщо ви заводчик, мені дуже шкода, тому що не дасть їх вам. всі вони мають свої документи, вони дуже  добре з дітьми та іншими домашніми тваринами. їх імена Сінді і Туз, Сінді жіночий і чоловічий Ace. Ці чарівні, чарівні і  красиві цуценята скоро буде 13 тижнів, і вони будуть ідеально підходить  для вас і вашої родини. вони є кращим другом ви можете тільки  мріяти.  Ось трохи інформації, що також важливо, що ви знаєте про мої цуценят.  Порода: Чисті породи хаскі щенята  Пол: Жіночий, Мужской  Вік: 12-13 тижнів  Розмір в кінці строку: 2,2 кг для самок і 1,8 кг для чоловіків  Лінії Крові: чистий  де-хробаків: так  щеплення: поточне  ID-чіпа: є, і вони прийдуть з ними. 

 Я даю їм для прийняття, тому що я тільки що переїхала  і моя умови праці не дозволяють мені дати їм всю свою любов, яку  вони заслуговують. Мені потрібно знати наступні про вас.  У вас є діти?  якщо так, то вони любителі домашніх тварин?  де ти?  Як я вже сказав вище, щенята для прийняття і ви будете платити тільки  плату за перевезення, щоб вони були доведені до вашого будинку. Отже, ви  просто повинні піклуватися про транспортування цуценят. так що це їх  фотографії. просто дайте мені знати, якщо ви хочете чоловік або жінка»

Однак, до листа додаються фото, які ще більше переконують у бажаності отримати вірного друга: 

 

Підсвідомо готовий заплатити невелику суму за доставку «клієнт», пропонує  забрати собаку самостійно або передати її поїздом чи іншим шляхом. Але, на жаль це не виявляється можливим. Зі слів господаря, який вперто не повідомляє номер свого телефону чи  скайпу, собаку можна отримати на наступний день тільки кур’єрською службою сплативши 500 грн.

В порядку експерименту зв’язуюсь з власником собаки електронною поштою і я:

«так, так, я візьму, я з Тернопільської області, зі Зборова, дітей немає, але є сім’я,  Живу в окремому будинку. У мене є можливість приїхати та забрати цуценя на наступному тижні. У транспортуванні немає необхідності. Як я Вам можу задзвонити?»             

«Что там с собакой? Возможна ли транспортировать через друга или курьера, приехать не могу?»

«Дайте пожалуйста ответ! Я хочу  собаку!»

- якщо ви не можете платити гонорар, я нічого не можу зробити для вас

який гонорар, скільки?

- Ви просто надішліть мені ваші доставки інформації, і я влаштую для вашого цуценя, щоб бути притягнуті OT завтра. Вартість доставки з цуценя складає 500 грн. Ви будете готові прийняти ваш щеня завтра?

так, готовий 47201, Тернопільська обл., Зборівський р-н, м. Зборів, вул. Куклинецька, 90.  

(надаю першу адресу з інтрнету по Зборову – адреса  Птахофбарики) 

- отправить информацию о доставке в следующем порядке: ваше полное имя город адрес почтовый индекс номер телефона ожидание

на який рахунок і куди платити 500 грн?

Відповіді на свого останнього листа я ще не отримав.

Однак, мені вже відомо якою вона буде.

Відтак далі будуть листи про необхідність термінової оплати 500 грн.

Листи від псевдо – кур’єра про необхідність страхування:

«RussianExpress Cargo Pet Department" <russian-express-cargo@mail.ru>,

 «дорогой клиент разве захотел бы информировать вас, что мы подтвердили оплаты  500 от вас  как доставочное вознаграждение за вашего  щенка, оторого, как предполагалось, доставляют вам сегодня.

В соответствии с нашей политикой компании, вы - сейчас  новый владелец этого щенка, и это означает, что отправитель - больше не владелец щенка .

должностные лица  животного благосостояния хотят, чтобы вы знали, что этот ваш щенок не может продолжать поставку вам из-за следующих причин;

Страховой полис, который  был представлен, ибо защита  животных, путешествующих вне наша нация, не уважалась. Это, потому что много  животных было пострадавшим перед тем, как  и авиалинии, аэропорты и экспедиторские агентства, как правило, были вынудил, чтобы заплатить большие суммы в компенсации . Поэтому жизненный страховой полис был   представлен для всех животных, таким образом, что, если что-нибудь случается с вашим питомцем, когда это подходит по пути  вам, вас полностью возместит страховая компания .

выше из-за причины, предполагается, что вы платите возвратное страхование 2000   таким образом, что вы ваш щенок может быть доставлен вам с вне любые проблемы .  этот страховой денежный сбор будет возмещен вам, как только щенок доставляется в вашем доме и вы подписываете доставочные бумаги щенка.

выгоды от этого страхового полиса к вашему щенку

Первое преимущество: деньги(2000) будут возвращены вам, когда ваш щенок доставлен вам в вашем доме нашим доставочным агентом. Фактически, весь ваш расход есть 500, который вы заплатили как доставочный денежный сбор.

Второе преимущество есть: Ваш щенок получает безопасное путешествие к вам и    будет иметь постоянные страховые бумаги . это подразумевает, что этот, ваш щенок не будет никогда требовать страхования перед перевозкой  снова .требуется, чтобы вы добрались обратно к нам, если вы имеете любые больше вопросов о страховании  вашего щенка .

управление».

Листи навіть про те, що якщо Ви не оплатите коштів, то у Вас будуть проблеми із Законом – у зв’язку з тим, що собака перебуває в кур’єра, Ви є нібито її власником, не забираєте її, а тому вона зазнає шкоди.      

Таким чином, окрім оплати 500 грн доставки, Вас з іншої анонімно та безкоштовно зареєстрованої електронної пошти намагаються переконати, а потім вимагають від Вас заплатити ще 2000 грн за «страхування».    

І  якщо Ви 17 – ти річна дівчина, (саме така попалась на цю вудочку) то Ви візьмете гроші в батьків і можливо заплатите ще й цю суму.

Однак, знайома 2000 грн не заплатила – не встигла бо була переконана що це таки шахрайство, але 500 грн, які пішли банківським переводом в Бостон (США) не повернеш.

Принагідно, можна спробувати отримати безкоштовно песика  ще за цією адресою  natashasa@i.ua.

Там пропонується мальтійське щеня. Схема видається тою самою, що й в попередньому випадку. Навіть оголошення розміщаються завжди поряд.  

P.S. Знайома таки собі знайшла безкоштовно собаку в сусідньому селі. 

В правоохоронні органи не зверталась. Можливо 500 грн, які вона втратила не так вже й багато для неї щоб звертатись у правоохоронні органи але я допускаю, що втратила гроші не одна вона. Втрачають по цілому світі, так як листи перекладені з іншої мови.  

Сергій Острик

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.