Громадськість вимагає звільнення чиновника-грубіяна!

11 серпня 2012, 17:55
Власник сторінки
Президент ВРОО "Громада Рибалок України"
0
371
Громадськість вимагає звільнення чиновника-грубіяна!

ВГО «Громада Рибалок України» вимагає негайного проведення службового розслідування та звільнення Костінського Фелікса Володимировича з посади заступника голови Державної екологічної інспекції України

У столиці сталась надзвичайна подія: громадського діяча, заступника голови Громадської Ради при Державній екологічній інспекції України, президента ВРГО «Громада Рибалок України», застосувавши фізичну силу та погрози, чиновник виштовхував з приміщення Держекоінспекції коли той прийшов узгодити спільні дії державних та громадських інспекторів з охорони довкілля.

Надзвичайна ситуація сталася в приміщенні Державної екологічної інспекції України.

Андрій Неліпа, президент ВРГО «Громада Рибалок України», звернувся до одного із заступників керівника вказаної установи, а саме до Костінського Ф.В., щоб узгодити направлення на проведення спільних перевірок дотримання природоохоронного законодавства та участі громадських інспекторів в антибраконьєрських рейдах. Однак чиновник відреагував вкрай неадекватно, заявивши, що ніяких громадських інспекторів з охорони довкілля взагалі не існує і такі дії поза законом. Також, Костінський Ф.В., назвав громадського діяча та інших активістів «ніким», сказав що «єдиний шлях співпраці Державної екологічної інспекції України з громадськістю - це звичайне реагування на звернення громадян» і ми (громадські інспектори) тільки так повинні працювати, а не «ходити тут і заважати».

Він поставився до представника громадськості вкрай нешановливо, ображав, в грубій формі відмовив у проведенні спільних заходів, а також вилаяв своїх підлеглих та заборонив їм взагалі надалі впускати громадських інспекторів до приміщення Держекоінспекції. При цьому, застосувавши фізичну силу, Костінський Ф.В. намагався виштовхнути громадського діяча з приміщення Державної екологічної інспекції України.

Ми вважаємо цей вчинок безвідповідальним та цинічним невиконанням службових обов'язків, що дискредитує Костінського Ф.В., як державного службовця, а також державну організацію, у якій він обіймає посаду. Ми вже повідомили про даний інцидент на Урядову телефонну «гарячу лінію» 0 800 507 309, відповідні звернення направлені до Президента України В.Ф.Януковича, Прем'єр-міністра України М.Я.Азарова, керівника Держекоінспекції П.Б. Жилу та Міністра екології та природних ресурсів Е.А. Ставицького.

Такий стан справ унеможливлює подальшу участь представників громадських організацій у здійсненні громадського контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, згідно порядку, передбаченого чинним законодавством. Приймаючи до уваги вищевикладене, ми вимагаємо негайного проведення службового розслідування та звільнення Костінського Фелікса Володимировича з посади заступника голови Державної екологічної інспекції України відповідно до пункту 6 частини першої статті 30 Закону України «Про державну службу» за порушення Присяги державного службовця.

Питання про вищевказаний інцидент піднято Громадською радою при Держекоінспекції України 10.08.2012 на Коллегії ДЕІ у Києві, в присутності представників центрального аппарату та керівників територіальних органів. Факти викладено у зверненнях ГРУ до всіх відповідних державних органів влади та розповсюджено у ЗМІ.

Джерело

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: звільнення,громадськість,громадська рада,чиновника,громада рибалок україни,вимагає,грубіяна,костинський,фелікс,держекоінспекція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.