Кому Шева дасть пас? Януковичу? Яценюку чи Кличку?

28 липня 2012, 08:38
Власник сторінки
Лідер Руху простих людей
0
469

Андрій Шевченко йде з футболу... у політику...

Кому Шева дасть пас? Януковичу? Яценюку чи Кличку?

Нагадаю, Андрій, у п’ятницю напередодні вихідних, зробив гучну заяву про те, що покидає спорт і йде… у політику.  Очевидно, на усі вихідні – це головна політична новина. Чи буде триматися інтрига до з’їзду якоїсь із партій – невідомо. Однак, вся країна затамувала подих і очікує. Кому Шевченко дасть пас? А можливо битиме сам? Подивимося на варіанти.

Перше, партія регіонів. Проєвропейськість відомого на увесь світ футболіста, на мою думку,  виключає  такий варіант. Отже навряд чи Андрій гратиме у політичній команді Ахметова та його колег - мільярдерів.  Не думаю, що Шевченко погодився б розділити футбольну ложу з Януковичем та слухати вигуки своїх учорашніх вболівальників.

Батьківщина. Ймовірність висока, і, переконаний він зміг би додати об’єднаній опозиції кілька балів (читати – відсотків). Проте, як політик, Андрій може розчинитися у опозиційному середовищі як спортивна легенда. Треті ролі в опозиції можуть зробити з Шеви те саме, що з його повного тезки-журналіста – просто солдата в армії Тимошенко, Яценюка, Турчинова. Шевченку не подобається сидіти на лаві запасних. Думаю, він бачить для себе іншу місію.

Партія Королевської. Цей трансфер може бути але суто в економічному зрізі. Тоді, Шевченку варто заявити, що він іде з футболу у бізнес, а не у політику. Якщо там з’явиться Шевченко, то у лавах партії, до з’їзду можна впевнено чекати ще й Папу Римського.

УДАР. Найлогічніше партнерство. Саме авторитет  Кличка та Шевченка  може бути гарантією того, що їх політична сила не зрадить своїм позиціям та обіцянкам, як це зробив, наприклад, Тігіпко. Є ризики – забагато спортсменів у одній партії. Однак, ця олімпійська політична  команда може виконати важливу місію – почати діалог з молоддю і повернути її у політику.

Наче б то все. Є різні варіанти. Проте, Шева може дати пас владі, причому через усе поле, очоливши новий проект, може піти в мери Києва. Він також, теоретично,  може вступи до будь-якої партії чи руху. Наприклад, до Медведчука та українського вибору. Все залежить від того де кінчається Шевченко - футболіст і починається Шевченко – політик, від того наскільки він усвідомлює свою історичну місію цієї осені.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.