Чужого остерігайтесь та свого не цурайтесь.

25 червня 2012, 11:14
Власник сторінки
0
377
Чужого остерігайтесь та свого не цурайтесь.

Розвиток сучасного інформаційного суспільства безпосередньо пов’язаний з впровадженням нових технологій. Відтак існує багато сумнівних пропозицій для представників ЗМІ та громадських активістів...

Розвиток сучасного інформаційного суспільства безпосередньо пов’язаний з впровадженням нових технологій. Відтак існує багато сумнівних пропозицій для представників ЗМІ та громадських активістів. Вказана категорія осіб володіє великим обсягом інформації  щодо різних сфер життя регіону і тому може бути "горе-інформаторами" для іноземних неурядових організацій.


Прикриваючись ширмою розвитку демократії та громадянського суспільства неурядові організації з фінансуванням із-за кордону насправді готують осередки для дестабілізації ситуації в державі. Найчастіше саме представники відомих грантових проектів «лізуть» на барикади задля досягнення цілей  псевдо ідеалів західного суспільства.

Останнім часом країною прокотилася хвиля різноманітних акцій та мітингів. Чомусь представників активних іноземних організацій було занадто мало коли виступали чорнобильці, пікетували афганці чи боролися за свої права представники малого та середнього бізнесу. Натомість вони  всюди кричать про демократичні цінності.  Витрачаючи колосальні кошти та пропагуючи свої ідеї залучають все нових і нових  членів до своїх об’єднань. Найчастіше проекти,  однакові по суті але різні за приготуванням по типу  «Права та обов’язки, Демократія та її розбудова, Твої навички для демократії, Академія практичної адвокації, тощо», реалізовує молодь. Адже саме вона є рушійною силою для усіх революцій, проектів та заходів направлених на руйнування існуючих цінностей.

Приклад Афро-Азійських країн демонструє, що всюди де є корисні копалини, нафта чи дещо  інше, що  може приносити надприбутки буде встановлено демократичний режим. І в цьому випадку думку громади ніхто не запитає. Західні агентства через саме неурядові організації донесуть до кожного псевдо ідеали. Заміняючи істинно духовні цінності на штучно створені.

До найбільш активних іноземних організацій варто віднести наступні структури : Міжнародний Фонд "Відродження" (IRF) США, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), МГО "Інтерньюз-Нетворк ", іноземну програма "UNITER" (об’єднаймося заради реформ). Окрім них є багато маловідомих, проте усі вони діють на території нашої держави та залучають до співпраці українців. Останні, в свою чергу, можуть стати «заручниками демократії», які будуть реалізовувати чиїсь проекти.  Підмінивши батьківські традиції на горе-ідеали такі «активісти», самі того не знаючи, пропагують чужі ідеї та забувають про розвиток України як батьківщини. Вони працюють виключно на Україну як на проект.

Приймати рішення чи брати участь у грантових проектах чи ні – справа особиста. Проте яка ціна цієї справи і яка Ваша роль – визначте попередньо, але завжди пам’ятайте істинну : якщо Вас можна використати, значить вас обов’язково використають!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.