“Мама, папа, я — чиста сім'я!”

15 травня 2012, 08:51
Власник сторінки
0
501
“Мама, папа, я — чиста сім я!”

Екологічно очищене середовище. Чому ні?

Все частіше замислююся на тему свого майбутнього, майбутнього країни, світу. Що стосується особистого життя, то тут простіше. Мати високооплачувану та улюблену роботу, кохану людину, купу діток, мандрувати, весело проводити час, не хворіти. Останнє як на мене найскладніше завдання з усіх вище перерахованих. Згадуєш, як в школі вчили: “Ці безсовісні люди так забруднюють атмосферу своїми заводами, атомними вибухами, нераціональним використанням корисних копалин. Скоро ми обов'язково всі помремо!”

Тоді мені дійсно здавалося, що це не про мене. Я не маю атомну зброю, не добуваю вугілля, і взагалі на боці матінки природи і не дозволю їй померти. Потім якось почала шукати однодумців, і зрозуміла, що в інших більш розвинутих країнах дуже модно все екологічне. Вони просто помішані на усьому “чистому”, і роблять все можливе для свого здоров'я і здоров'я того шматочку землі, на якому вони живуть. І ті люди настільні праві.

 Досі не можу зрозуміти, чому в Україні люди ніяк не доростуть до цієї простої істини — почни з самого себе, зміни своє життя, розкажи другу. І все. Поступово все змінитися. Чому я приїжджаю в Америку і місцеві друзі ведуть мене в наймодніший ресторан з екологічно чистою їжею, а у нас досі популярний Макдональдз? Ще більше у цій вільній думками країні мене вразило те, що там майже ніхто елементарно не палить? Люди піклуються про своє здоров'я. Більше того, один Нью-йоркський друг розповів, що ситуація з палінням змінилася буквально за останні десять років. Я була в шоці, як вони досягли таких результатів за такий малий термін.

Все виявилося занадто просто. Така ефективна штука як реклама, не розповідала, як у нас, що це дуже шкідливо, вони усього лише зробили великий акцент на тому, що палити - це не модно. Ти просто відчуваєш себе лузером, відсталою від сучасності людиною і прощаєшся з цією поганою звичкою. Вони почали з самих себе і життя поступово налагоджується. 

Ще більше мене вражає те, що в Україні є люди, які теж помішані на екологічному, мають дуже прибутковий бізнес у цій сфері — екологічно чистий одяг, взуття, будівельні матеріали, але, все це імпортується за кордон. А українські люди навіть у більшості не знають про існування таких речей. На моє запитання чому вони відповіли, що українцям це не цікаво. 

Нещодавно я навіть дізналася про те, що на житомирщині будується селище без жодної цеглини, та інших шкідливих матеріалів. Там люди навіть не користуються сучасними технологіями, вони просто повернулися у минуле, і будують з глини, соломи...І дуже гарні виходять хатинки, і повітря там таке, що вже зовсім не хочеться повертатися у велике місто і дихати вихлопними газами від автомобілів. Але така штука знову ж таки зовсім не популярна серед населення, нею не цікавиться влада, цей проект зовсім не фінансується, і боюся, що скоро зовсім загине. Мені відверто не зрозуміло чому. 

Так само і про автомобілі, якими ми всі користуємося. Вчені дійшли до того, що зробили електромобілі навіть менш затратними у фінансовому плані для населення. То чому я досі не бачу у Києві хоча б третину населення на екологічно чистих машинах?

А ми чудово, вважаючи себе розумними та освіченими, можемо три години дискутувати, наприклад, на тему глобального потепління, чи кінця світу. А ще все завжди упирається в український менталітет. “ Ну ми такі є, що поробиш?” просто хочеться кричати: “Як це “що поробиш?” - змінюватися треба, при чому дуже швидко, викорінювати це безглуздя з себе!!! Якщо наша влада нічого не робить для популяризації екології і чистоти природи, не розказує людям, що любити себе і природу - це круто, це модно, то потрібно робити це самостійно! Бо особисто мені від бездіяльності стає дуже прикро і страшно... 

В нас є і розум і ресурси для позитивних змін, тож давайте користуватися ними!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.