Як судді стали на захист один одного

29 лютого 2012, 12:52
Власник сторінки
0
450
Як судді стали на захист один одного

Судді вважають, що президент не може скасувати власний указ про переведення Кірєєва

Як судді стали на захист один одного

Шкода, але вчора у мене не вистачило часу написати про черговий фарс у Вищому адміністративному суді України, коли розглядали мій позов до Януковича та  Вищої кваліфікаційної комісії. На цьому засіданні я та мій представник оскаржували відмову відповідачів - Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Президента України Віктора Януковича скасувати свої акти, якими Родіона Кірєєва було призначено суддею Печерського районного суду.

Коли ми прийшли на 10-30 на засідання, то дізналися, що в терміновому порядку змінили 2-х з п’яти суддів колегії. Мотивація, яку ми почули – судді терміново виїхали у відрядження. Прочекавши хвилин 40, нас – мене, представників ЗМІ (їм до речі, окреме величезне спасибі) та слухачів – запросили до зали.

Я просив зобов’язати президента та ВККС скасувати своє рішення про переведення та призначення  Кірєєва суддею до Києва. Аргументами такого позову стали очевидні виявлені порушення у процедурі його переведення Так, формально, підставою для переведення стала, нібито, хвороба матері судді, за якою, з незрозумілих причин, можна доглядати лише будучи суддею одного з найпрестижніших судів України. При цьому Кірєєв отримав рекомендацію до переведення не здаючи іспитів та не проходячи конкурсного відбору, а сама процедура переведення була утаємничена.

Все, що відбувалося потім журналісти вже прописали:  як представник ВККС заявила, що переведення судді Кірєєва було здійснено у межах закону, а конкурс не проводився через те, що інших бажаючих стати суддею Печерського райсуду столиці не знайшлося; як вона пояснила відсутність здачі  кваліфікаційного іспиту Кірєєвим  - начебто щодо нього була здійснена співбесіда; і як суддя Кочан цікавився наявністю місць у Березанському суді, і як протягом усього процесу рефреном звучав меседж – «акти президента є недоторканними, і не вам, народний депутат, їх змінювати».

 Колегія суддів винесла рішення буквально за 15 хвилин. Що досить дивно, бо у жовтні колегія суддів цього ж суду за моїм позовом щодо призначення Кірєєва, «думала» більше 4-х годин. Вони  відмовили мені у задоволенні позову, мотувуючи тим, що укази президента можуть бути оскаржені лише в місячний термін з дати набрання чинності.

Судді вважають, що президент не може скасувати власний указ про переведення Кірєєва . Цікаво, що у серпні місяці та сама колегія вирішила, що президент спокійно може скасовувати укази про присвоєння звань "Героя України" Бандері та Шухевичу. ВАСУ ще раз показав на що перетворилася наша судова система...

Проте, хочу зазначити, що я не збираюся зупинятися:  я хочу  довести, що Юля була права, не встаючи перед Кірєєвим на засіданнях, бо він не є легітимним суддею Печерського суду. Кірєєв - фальшивка, як і вся сьогоднішня влада.

 Далі, після отримання повного тексту рішення ВАСУ на руки – Верховний суд України

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.