Звільнили з шахти, ще й звинуватили у крадіжці майна!

15 лютого 2012, 15:39
Власник сторінки
юрист
0
574

Звільнили з шахти, ще й звинуватили у крадіжці майна!

У с. Глухів Сокальського району Львівської області з Шахти «Степова» - відокремлений підрозділ «ДП «Львіввугілля» (10-а шахта) 1.12.2011 року було звільнено оператора АГЗ дільниці газового захисту і контролю шахти «Степова» одразу після чого була порушена кримінальна справа за фактом крадіжки шахтного блоку, вартістю 1620 грн. 

Зі слів Бачинської Лілії  (звільненого працівника):

1.12.2011 року мене звільнено з роботи на підставі п.3 ст. 40 КЗпП з роботи оператора АГЗ дільниці газового захисту і контролю шахти «Степова» - за систематичне невиконання покладених на мене обов’язків.

         Так як вважаю своє звільнення незаконним, на засіданні  профкому 1.12.2011 року повідомила, що своє звільнення буду оскаржувати до суду.

 2.12.2011 року мені вручили наказ про моє звільнення.

До мого звільнення ні про яку крадіжку мова не йшла.

Але одразу після вручення Наказу в мою сторону розпочались погрози телефоном й звинувачення у крадіжці.

Подзвонив чоловік, який представився, Брилем Ігорем Володимировичем начальником Сокальського РВ ГУМВСУ і повідомив що в Сокальському РВ ГУМВСУ є зареєстрована усна заява про нібито крадіжку Бачинською Л.Р.  майна з Шахти Степова.

Вказав про негайне повернення невідомого йому майна яке нібито на його думку вкрала. 

В інакшому випадку вказав, що буде порушена кримінальна справа відносно Бачинської Л.Р.

В цей же день направила заяву в компетентні органи про вчинення злочину вказаною особою, так як вважає такі дії злочинними.

Через пережитий стрес, тоді ж їй стало дуже погано і вона лягла на стаціонарне лікування в Червоноградську лікарню.

Невдовзі подала в Червоноградський суд позов про поновлення на роботі.

Між тим, слова ж особи яка представилась правоохорнцем підтвердились – 9 грудня прокурор Сокальського району порушив кримінальну справу за фактом крадіжки блоку ПФ КАГІ з приміщення операторів дільниці ГЗІК шахти «Степова» за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст. 185 Кримінального Кодексу України.

До кінця січня 2012 року з Бачинською Л.Р.  як свідком проводились слідчі дії.

15.02.2012 року Бачинській Л.Р. вручили постанову про порушення кримінальної справи вже    відносно неї та пред’явили обвинувачення у крадіжці, майна вартістю 581,41 грн. 

Ось, таким чином, міліція, чи то відробляючи замовлення начальника Щахти, як відомо Бачинській Л.Р. у службовій залежності якого перебуває жінка прокурора району,  чи то замовлення зверху щодо кількості кримінальних справ – завела справу тільки за те що Бачинська Л.Р. бажає поновити свої права.

Наслідок: у разі завершення розслідування у кримінальній справі встановленням вини, навіть якщо суд і поновить Бачинську Л.Р. на роботі – нібито вчинення нею крадіжки буде підставою для повторного її звільнення з роботи.       

 

Контактні особи: Бачинська Лілія             063 118 56 51      ,

правозахисник Острик Сергій             067 113 6 999      ,

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.