Ресурс Успіху Могутності Багатства -- РУМБ (Редагується)

29 січня 2012, 13:03
Власник сторінки
сообщал
0
404

Блог другий. Кожна держава має свій винахідницький потенціал.

Але не кожна навчилась використовувати цей потенціал  на сто процентів. (100%). Рейтингові матеріали рівня держав в успіхах у рівні винахідництва, котрі знаходимо у інтернеті, цікаві, але...Не такі образні, як зробили для власного користивання група авторі винаходів, запропонувавши і мені  взяти участь у ,так сказати, корегуванні методики оцінювання. Принцип установки рівня відщоту  100% полягає в тому, щоб цей рівень кожен учасник призначив державі, котра, на його думку найповніше використовує винахідницькі ресурси народу.Читач хай  самостійно обере для своєї оцінки державу, що заслужила стати еталоном повноти використання винахідницького потенціалу. Наші  "експерти" усі зійшлись на Японії.

Ось аргументи. Перевірте ступінь їх переконливості.Загально відомо, що міграція авторів винаходів у світі завжди існувала і існує. Також абсолютно відомо, що умови для здіснення винаходів у Японії на стільки хороші, що мігрувати з Японії у пошуку кращих авторам винаходу не приходиться. Чистота оцінки зберігається ще і тим, що відсутня ще і "зустрічна міграція" у Японію з інших держав світу : завдяки ієрогліфному "бар"єру.Далі: у державі існує культ винахідництва: усі помішані на винахідництві з дитинства. Уже діти роблять пригодні для здійснення винаходи.Кожного року визначаєсться найкращий винахідник. Існує дві номінації нагород найкращого винахідника. Прем"єр- міністр вручає премію авторові-дорослому. Дитяча премія престижніша: її вручає член королівської родини. Обов"язково особисто у обох випадках.

У Японії автор винаходу не загубиться ще і через те що іноваційний тип економіки потребує найповнішого використання кожного, хто тільки заікнувся, що він має винахідницькі ідеї. Це ситуація безперервної винахідницької гонки. Результат  відомий, японська продукція поза конкуренцією і ціну має відповідну.  Японія достойна вважатись еталоном повного використання винахідницьких талантів власного народу. У цьому ділі це унікальна держава серед інших держав. 

Тепер я їх можу назвати, а хто вивів свої-- звіряйте. Японія -- 100%, держави великої сімки --150-190%, держави великої десятки і двацятки--100-120% . Поясню, як може бути використання віинахідницького ресурсу  більше 100 %: Це суб"єктивно врахована міграція авторів з відсталих держав у розвинені Багаті розвинені держави завжди були магнітами притягання видумщиків з усього світу.. Дві Кореї, цікаві обидві. Південна Корея як і Японія - це еталон, це-100%. Корея Північна -- держава соціалістичної шизофренії.  Ми це можемо зрозуміти, самі не давно були в соціалістичній шкурі. Соціалізм і технічний прогрес не сумісні. СРСР програв Сполученим Штатам змагання за технічний прогрес. І весь лагер соціалізму прграв змагання за технічний прогрес лагерю капіталізму От таку особливість мав соціалізм: не умів він використовувати  винахідницькі таланти своїх громадян. Однозначно, що той же Білл Гейтс не зайняв би титулу найбагатшої людини світу (а, значить , і СССР)   в умовах СССР.  

.. Китай відкрито займається винахідницьким піратством. Робиться це так. Настроїли велику масу технічних установ, назвали їх технологічними парками і посадили за столи велику масу інженерів-конструкторів. В  усіх державах  світу  роблять закупки зразків усіх видів найкращої продукції і техніки, завозять і інженери технопарків роблять повну розборку по деталях. Завдання одне: зробити усе так само як і було, або краще. Результат на лице: китайська продукція заполонила ринки світу.Такі дії засуджуються державами лідерами технічного прогресу. Але що ми спостерігаємо?  Вони вимушені змиритись... Китаю потрібний технічний прогрес, він не  рахується ні з чим. Ці товари ми зустрічаємо і на ринках України.Китай фактично витісняє з ринків товари передових краї. По-перше,ціною. А по-друге ( це треба признати) уже і якістю.

Треба признати, що процес "передерання" ( це з конструкторського жаргону) являєсться прекрасною школою для конструкторів. Ітак, кожна держава входить в технічний прогрес  своїми дверима. Україна , як і інші бувші республіки СРСР ( крім прибалтійських) зовсім у цьому процесі не бере участі.

Давайте разом оцінимо стан справ у освоєнні технічного прогресу в державах, що були колись республіками СССР. Тут слід зробити маленький відступ від теми. А яка причина розвалу Радянського Союзу була головною? І всього лагеря соціалізму?  Звісно, що причин багато. Але.. Ми ж були могутньою державою, котра брала участь у основних напрямках життя планети. Хай поясняють фахівці хто як уміє з урахування своїх знань... А винаходячий народ території бувшого СССР причину бачать у тому. що система не уміла використати винахідницький потенціа народу на усі 100% ( як Корея Південна), а використовувала біля 20%, як Північна Корея.Ну цей низький рівень використання винахідників можна списати на природу соціалізму. При соціалізмі винахідник не міг на винаході заробити як Білл Гейтс у США. У США по закону винахід належить повністю авторові, а при соціалізмі винахід був по закону власністю держави, а автор тільки мав право на разову премію, авторське свідоцтво (не патент)  і значок.

А ось уже і ми являємось ринковою державою! Я забув повідомити, з яким настроєм автори винаходів зустріли крах соціалізму. До цієї події віднеслись, як до факту вищої природної справедливості Великі покладали надії. Але виграли ті, хто мігрував у Європу. Відділи кадрів Германії найкраще підготувались до прийому цієї категорії людей. А хто понадіявся на те, що вітчизняний бізнесмен колись навчиться робити бізнес у якості інвестора технічного прогресу, жорстоко помилились...за що і поплатились.

Шановні бізнесмени України. Спробуйте зробити свою  експертну оцінку використання винахідницького потенціалу держави у наш час( для власного користування). Конкретно Ви не являєтесь інвестором якогось ефективного винаходу? Може Ви знаєте колегу, котрий робить успіхи у бізнесі інввестування винаходів.? Яка експертна оцінка може бути поставлена Укрїні по повноті використання винахідницького потенціалу? Повідомлю  оцінку "самозванних експертів з кругу авторів винаходів". Наша суб"єктивна оцінка така: десь біля ноля.Якщо зробити скидку на неповну освідомленність експертів, то можна допустити, 5-- 10%. І не більше.

Усе сходиться. Це підтверджують усі обнародувані в інтурнеті рейтинги держав. У світи всього без малого двісті держав. Розвиненими з них являються два десятки ( велика двадцятка). Решта бідні і відсталі без перспективи змін на краще. Так ми вже і витратила 20 років на руїнах розвиненого соціалізму.Нещасні бувші республики СРСР настигла та сама доля. Усі ми в рейтингу Зімбабве,Кения,Ефіопія,Намібія, Венесуела, Нікарагуа, Гондурас, і інші найвідсталіші держави Азії, Африки, Південної Америки. Що нам далі робити? Там теж єсть свої дуже багаті люди(потенційні інвестори винаходів), також єсть свої винаходячі люди. А зробити "реакцію технічного прогресу" не можуть. 

Росія зробила великий експеримент по створенню технопарків.Це коштувало великих грошей. Технопаки типу російських постійно і без кінця требувало нових і нових інвестицій. Стільки, що не під силу було їх забезпечити. Повчальний приклад, як не треба починати технічний прогрес. У всякому ділі ( великому і малому) єсть тонкості, як його робити. Якась маленька хитрість. Якийсь секрет. якась своя теорія діла, як його організовувати,  з чого починати. Не мені про це розповідати бізнесменам, що зробили свій капітал.... 

У США давно ведеться номінація найбагатших людей США.Представники усіх видів бізнесової діяльності присутня на усіх ступенях цієї гігантської піраміди. А найчастіше там зустрічаються пари бізнеспартнерів автор і інвестор винаходу.Немає місця щоб перелічити усіх авторів винходів, що там побували або знаходяться там.Були там і з наших краї люди...Зворикін, що зробив американцям телебачення, Сікорський -- конструктор авіаційної техніки, перших у світі гелікоптерів. Це окрема велика тема. Цікавий факт про Білла Гейтса.  Його, президента фірми МАЙКРОСОФТ показали по телебаченню і повідомили, що він винахідник і отримав титул самої багатої людини США,  а заоюно і усього світу.

Назад у засоби масової інформації прийшли повідомлення від багатьох глядачів телебачння приблизно однакового тексту: ми знаємо цього студента в окулярах, світері і джинсах. Він постійно був присутнім на всяких технічних конференціях, які там у них в силіконовій долині проводяться постійно. Стверджували автори повідомлень, що він  пропонував присутнім інвестувати його проект... Що особисто автори повідомлень відмовились від пропозиції. Причину відмови називали похожу:  не втілював довіри зовнішній вигляд, молодий вік і т.д. У звязку з цим необхідно сказати, що настирність у пошуках інвестора може навіть являється самою необхідною рисою для автора винаходу.

Ітак.Білл Гаейтс став самою багатою людиною США і т.д. А його інвестор у цей час?  Давайте порахуємо по цифрах що мелькнули у пресі. Дивіться, як це легко. Президент фірми МАЙКРОСОФТ -- сама  багатша людина світу. І  тут же повідомлялось, що він являється власником 25% акцій цієї фірми. А де ще 75%?  У акціонера. Похоже, що інвестор у 3 рази багатший за автора винаходу президента фірми Майкрософт.  Все пояснюється просто. Генеральний інвестор вирішив трохи акцій продати, щоб зменшити ризик неудачі. Так роблять, то їх забота. А продавши частину і застрахувавшись від невдач він отримав таку суму, що захотів "трохи заробити" на акціях. Він продав більше, звичайно вже заробив на винаході, котрий ще не почав сходити з конвеєра. Випадок парадоксальний. Генеральний інвестор собі залишив  менше  25%. А ще пардоксальнішим міг бути інший реальний випадок. Уявімо собі що генеральний інвестор спокусився на великі заробітки продав усі акції. Можна сказати і застрахувався і заробив і вийшов із діла. А винахід не пішов, не оправдав надій. Парадоксальність цого випадку полягає у тому, що по суті у такому варіанті інвестор заробив на мертвій ідеї, На помилковій ідеї.  У інвестуванні винаходів бувають самі неймовірні парадокси. Щоб займатись івестуванням винахідницького об"єкту.потрібно мати спецальний "нюх".  А автор винаходу ( я уже писав) повинен мати свій ВИНАХІДНИЦЬКИЙ  нюх. Для успіху діла обидва "нюхи" повинні бути дуже тонкими.

  Продовження теми буде.





Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.