Київська міська влада - це жебрак із простягнутою рукою

30 грудня 2011, 08:11
Власник сторінки
0
428

Сьогодні Київська міська рада агресивно-слухняною більшістю голосів прийняла бюджет. Опозиційні фракції УДАР Віталія Кличка та БЮТ- Батьківщина за це не голосували.

 Сьогодні Київська міська рада агресивно-слухняною більшістю голосів прийняла бюджет. Опозиційні фракції УДАР Віталія Кличка та БЮТ- Батьківщина за це не голосували. 

Фактично в бюджеті м. Києва недорахувався 9,5 млрд грн. із цих грошей 7,5 млрд – це ті 50 %, котрі держава ганебно забрала у м. Києва минулого року змінивши Бюджетний Кодекс і Закон «Про столицю», а 2 млрд – це кредити, які м. Київ брав під державні гарантії, і які до того мала віддавати як гарант держава.

Бюджет вийшов надзвичайно напруженим і його вистачить максимум на 10-11 місяців. В цьому бюджеті є такі речі, що можуть здивувати киян у стосунках між державою і містом Києвом.

 В проекті бюджету на 2012 р., що був прийнятий Верховною Радою у першому читанні дотації Києву на виконання столичних функцій складали 4,6 млрд. грн., а загальна сума дотацій і субвенцій з державного бюджету складала 6,3 млрд. грн.

Між першим і другим читаннями державного бюджету не було жодних пропозицій від суб’єктів законодавчої ініціативи щодо зменшення цих сум. Це я стверджую як член комітету з питань бюджету, що активно працював над порівняльними таблицями. 

Державний бюджет, прийнятий в другому читанні та в цілому, передбачає лише 1 млрд. грн. державних дотацій на виконання столичних функцій, включаючи будівництво метро на Троєщину, та 2,5 млрд. грн. на різні програми субвенцій міському бюджету.

Назва розділу програми, що після першого читання була «Дотації на виконання м. Києвом столичних функцій, всього – 4,6 млрд. грн.», була безпідставно змінена на «Дотації на виконання столичних функцій, в тому числі на будівництво метро на Троєщину, всього – 1 млрд. грн.», тоді як в державній програмі соціально-економічного розвитку на будівництво «Подільсько-Воскресенської лінії» передбачено всього 10 млн. грн., а в програмі соціально-економічного розвитку Києва 2 млн. грн. – загальна вартість першої черги будівництва від ст. м. «Глибочицька» до ст. м. «Райдужна» цієї лінії (без вартості мостового переходу) складає 7 млрд. грн. і ці гроші не мають жодного відношення до Троєщини. 

 Інакше ніж окозамилюванням мешканців Троєщини та всіх киян це назвати не можна. 

Щорічно з бюджету Києва прямі вилучення складали 6 млрд. грн. У цьому році вони не передбачені. Разом із тим, попередні десятиліття до бюджету Києва зараховувались 100% податку на доходи фізичних осіб (приблизно 15 млрд. грн.), а в минулому році урядом були ініційовані поправки, які 50% цього податку (приблизно 7,44 млрд. грн.) залишали київському бюджету, а 50% відраховували в державний бюджет.

Таким чином Київ втратив у порівнянні із справедливим варіантом бюджету, що міг би бути, 4,3 млрд. грн. дотацій і субвенцій, а з прийнятим у першому читанні варіантом держбюджету – 3 млрд. грн., а дотацій на виконання столичних функцій було недораховано на суму 3,6 млрд. грн.

 Таке враження, що київська міська влада -  це жебрак із простягнутою рукою, котрому державна влада може дати або не дати милостиню. Вони чекають на "доброго донецького барина", котрий  "підкине" грошей і явно не збираються за них боротися

Кияни мають у 2012 році замислитися над радикальною і докорінною зміною влади як в Києві, так і в державі в цілому.

 Я подав відповідне депутатське звернення  щодо зменшення м. Києву дотацій на виконання столичних функцій Президенту України Януковичу В.Ф., Прем’єр-міністру України Азарову М.Я., Першому віце-прем'єр-міністру України Клюєву А.П., Міністру фінансів України Ярошенку Ф.О., Голові Київської міської державної адміністрації Попову О.П., Заступнику міського голови - секретарю Київської міської ради Герезі Г. Ф.

 У своєму запиті, зокрема, попросив надати інформацію, куди зникли 450 млн. грн., які в державній програмі соціально-економічного розвитку 22.12.2011 були передбачені як дотація з державного бюджету на будівництво Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену в 2012 р. від ст. м. «Виставковий центр» до ст. м. «Теремки», а також 58 млн. грн. на завершення ст. м. «Виставковий центр» та 15 млн. грн., які передбачались із міського бюджету на цю лінію. Натомість в програмі соціально-економічного розвитку Києва передбачено неї лише 10 млн. грн.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.