сталін і гітлер

22 грудня 2011, 10:38
Власник сторінки
0
534

знайшла докУменти в неті

випадково натрапила на сайт документів, де протоколи зустрічей і донесення послів часів тегеранської конференції
http://www.teachingamericanhistory.org/library/index.asp?document=906
люблю вдихнути аутентичний :) запах часу
до того ж характери політичних лідерів більш реальними стають
сталіна і гітлера часто порівнюють на цих блогах
тут власне є ставлення сталіна до гітлера

ТАЄМНО

Протокол поглядів Сталіна, що були виражені ввечері 28 листопада, 1943

За вечерею  і після неї маршал Сталін постійно повертався до таких тем:

(1) УГОДА, ЯКУ ПОТРІБНО УКЛАСТИ ЩОДО НІМЕЧЧИНИ
Щодо Німеччини, схоже, маршал Сталін вважає всі заходи, запропоновані і Президентом (Рузвельтом), і Черчиллєм  для підкорення та контролю Німеччини недостатніми. Він за різних обставин намагався схилити Президента або Прем"єр-міністра до того, щоб вони висловилися за більш суворі заходи, які слід вжити щодо Німеччини. Схоже, він не вірить у можливість реформи німецького народу і критично відгукується про ставлення німецьких робітників до війни проти Радянського Союзу. На доказ того, що в основі німців лежить непохитна вірність законам, він згадав випадок, який стався 1907 р, коли Сталін був у Ляйпцигу: тоді німецькі робітники не прийшли на важливу масову зустріч, оскільки на залізничній станції не було контролера, який би пробив їм квитки і дозволив залишити станцію. Здається, він вважає, що ментальність дисципліни та послуху змінити неможливо.

     Він сказав, що Гітлер був дуже здібним чоловіком, але недостатньо розумним, йому бракувало освіти, а також він примітивно підходив до політичних та інших проблем. Він не розділяв думку Президента (Рузвельта), що Гітлер був психічно неврівноваженим, а наголошував, що тільки дуже здібна людина могла довести до кінця те, що робив Гітлер для утвердження німецького народу, незалежно від того, що ми думаємо про його методи. І хоча він дослівно так не сказав, але з його зауважень очевидно, що він вважає дурницею напад Гітлера на Радянський Союз і нехтування досягненнями своїх попередніх перемог.



- і чисто тактика сталіна. він поставив за обов"язкову умову, що потрібно фізично стратити 100 000 або принаймні 50 000 німецьких штатних командирів. рузвельт жартома запропонував 49 000 і можливо більше
згадалися масові чистки 30 рр., коли сталіним страчувалися всі його соратники. а потім страчувалися ті, хто були палачами і кляузниками перед цим. а потім ті, хто перед цим. коротше, конвеєр такий був. мда... отакий менеджмент тоді був
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.