«ПІШІТЄ ПІСЬМА»

23 листопада 2011, 19:13
Власник сторінки
юрист
0
544

Інформація про акцію від УВО: "Навчальний курс блогера для міністра".

З матеріалу «Навчальний курс блогера для міністра. Акція від УВО!» Український Віртуальний Опір розпочав акцію, яка передбачає собою спілкування з міністрами, керівниками відомств та заступниками міністрів, як того вимагає блогова робота, тобто зав’язати живе спілкування на теми розбудови держави. УВО активно включилось в цю роботу і нами було задано до двох десятків запитань та коментарів під матеріалами блогерів –початківців.

Нагадаємо, що раніше Азаров зобов’язав міністрів стати блогерами. На сайті Національного інформаційного агентства «Укрінформ» ( http://www.ukrinform.ua/ukr/ ) з’являться блоги міністрів та центральних органів виконавчої влади. Про це повідомив департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, які писали, що «Укрінформ, у даному випадку, забезпечує виключно віртуальну платформу для такого діалогу», – зазначено в повідомленні. Це означає, що Укрінформ не буде втручатись в процес ведення блогів нашими керманичами.

Що ми маємо на сьогодні? Нами було задано та прокоментовано кілька матеріалів блогерів на вибір, тролити ми не хотіли, щоб нас не звинуватили ні в чому і щоб блогери раптово не видалили свої блоги, для чого втрачати можливість поспілкуватись з такими відомим та впливовими людьми.

Кілька питань я пропоную до вашої уваги:

Голові Антимонопольного комітету України пану Цушку на його серйозний матеріал Президент доручив АМКУ розробити довгострокову програму розвитку конкуренції в Україні Сергій Назаревич задав питання: Чи буде переглянуто постанови Кабінету Міністрів, які прямо порушують чинне законодавство України з антимонопільної теми? І навів конкретні приклади таких порушень.

Відповіді немає.

Я запитав у голови Державної податкової служби України Олександра Клименко про практику вибивання податків наперед податковими органами та чи не планує Податкова ініціювати законопроект про відміну штрафів перелік яких є одним із найбільших зо всіх органів державної влади в Україні?

Відповіді немає, як і немає відповіді на інші питання.

Але на одне запитання ми ОТРИМАЛИ ВІДПОВІДЬ!!! ВЕЛИКА ВДАЧА!!!!

На моє питання до Володимира Семиноженка голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України під його матеріалом про виділення коштів на програму інформатизації країни в наступному році в розмірі 800 мільйонів гривень про те, що собою передбачає програма інформатизації і на які конкретні цілі буде витрачено таку серйозну суму з державного бюджету України? Які є проекти нормативних актів з цього приводу, де з ними можна буде ознайомитись і чи буде забезпечено прозорість у розподілі цих коштів? Я отримав наступну відповідь:

- Шановний Андрію Васильовичу! Інформативно відповісти на поставлене питання в рамках коментаря неможливо, тому пропоную звернутись з офіційним запитом до Держінформнауки в рамках доступу до публічної інформації. Це можна зробити за телефоном (044) 287-82-77 або Е-mail: press@dknii.gov.ua.



Таким чином, поки що наші керівники, яким завели блоги на сайті Укрінформ ( а може і гроші виділили на програму інформатизації країни вже в цьому році і може нам таки спитати, а чи отримав Укрінформ гроші на блоги для міністрів) не бажають спілкуватись, позаяк ведення блогів передбачає живе спілкування, хоча б інколи, хоча б час від часу, та навіть із помічником, а єдиний пан Семиноженко ( але слід йому подякувати за відповідь та приклад для наслідування) відіслав до Закону України «Про доступ до публічної інформації», тому «ПІШІТЄ ПІСЬМА» міністрам, а буде вам подяка…

Український Віртуальний Опір не буде полишати цей дуже цікавий проект і наступним кроком буде збирати підписи під зверненням до пана Азарова та Кабінету Міністрів України з проханням активізувати свою діяльність у веденні блогів та активізувати самих блогерів, бо може шановне панство не знає про додаткові обов’язки, що на них покладені…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.